Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 52 245
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Хексе, И трябва всеки да приема нещата точно така, както са казани?! Да, чух какво я питаха и какво отговори.
И не може да го приема по друг начин?! И задължително моето виждане е грешно?!
Ми, добре. Simple Smile
Е, то има хора, които директно получават факсове, но нали все пак обсъждаме това което сме видели и чули.

П.П. Милена каза,, че Мария не се чувствала застрашена от дуел, защото двете се разбирали.  И даже подозираше, че ако Мария вземе имунитета ще го даде на Надя.
Интересно, че досега не са ни показали да се разбират Мария и Милена.

# 736
Хексе, И трябва всеки да приема нещата точно така, както са казани?! Да, чух какво я питаха и какво отговори.
И не може да го приема по друг начин?! И задължително моето виждане е грешно?!
Ми, добре. Simple Smile
Е, то има хора, които директно получават факсове, но нали все пак обсъждаме това което сме видели и чули.

Без Да го тълкуваме?! Ми, добре. Simple Smile

# 737
Скрит текст:
Интересно ми е тези, които смятат теорията на Милена за фукането, като нещо позитивно, какво ще правят ако си наемат майстор, по умението му да се презентира и после той започва да греши и си остави ръцете.
Все още ли ще смятате, че е нещо позитивно?
Майсторът не се избира по този начин. В неговата професия се гледат препоръки и готови обекти, на които е работил. Но и той някога е бил неопитен и все някой му е дал шанс, макар и да е останал недоволен.
Прекалено генерално тълкувате дадени изказвания, които са в определен контекст. За млад човек, в артистичния бранш това с "фукането" и самоувереността е от съществена важност. Какъв аритист би бил човек със смачкано самочувствие? Как би излязъл на сцена изобщо? Или адвокат, който на себе си не вярва, как ще защитава чужди интереси? При ръчния труд нещата са по-различни. Там продуктите на труда ти говорят за теб самият. Но пак го има  момента с това, че трябва да си повярваш първо, че можеш. Пък после ако виждаш, че не ти се получава, поне ще знаеш, че този занаят наистина не е за теб.
Не знам дали децата на Милена са в артистичния бранш. По-скоро не.
Щом не ви харесва примера с майстора, може да дам за пример фуклив лекар или фуклив зъболекар. Или какъвто и да е. Ако го наемеш за работа само заради фукнята/която е 70% според Милена/, е голям шанса да ти загуби времето и парите, докато се учи и греши. А може и по-фатални грешки да има.
Ами Хексе, пак не са ти точни примерите.  При никой лекар не отиваш, защото сам ти се хвали. Отиваш, защото го препоръчват. И при лекарите е още по-сложно, защото става въпрос за здраве и за живот.В която тема и да влезеш, в която да става въпрос за лекари, дори и за най-добрия има мнения от Осанна до разпни го. Значи според опита с даден пациент можеш да бъдеш обявен както за Господ-Бог, така и за пълен некадърник, измамник итн. И да - те също се рекламират доста, щото и там без реклама не става. И не на последно място: ти ако имаш някакъв здравословен проблем, който ти бърка сериозно в здравето, при кой лекар ще отидеш: този, който ти каже, че ще направи всичко по силите си и ти дава шансове? Или ще отидеш при лекаря, който ще ти каже, че проблемът е нелечим, фатален итн и нищо не може да направи по въпроса?
Освен това, фактът, че някой се хвали, не винаги значи непременно, че щом се фука, значи за нищо не става. И обратно: не всеки който е скромен, е изпълнен с голямо съдържание. Може наистина да си има причина да е скромен - липса на умения или опит примерно.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 15:39 от Анонимен

# 738
  • София
Скрит текст:
Тия дето смятат, чe да си избираш мъж според това дали може да танцува е малоумно да ги попитам - а умно ли е да го избираш според това какъв секс прави?

Аз не мога са си обясня как някой ще се влюби, всичко ще е идеално в отсрещния човек, ама... “”уффф, тц, тц, не, не може да танцува, не ми трябва такъв. “ Не е лошо да имаме стандарти и приоритетни качества, които търсим в половинката си, но това са неща като например - да ни изслушва, да знае каква да направи или каже, за да усетим подкрепа и т.н. Ако говорим за гаджета, да си търси някой, който може да танцува, ама тя търси някого, с когото да остарее?!
 И как се сравнява това да избираш по танцувални умения с това какъв си в леглото? 🤣 Връзка без секс няма, но можете да сте заедно без да танцувате заедно. Не виждам как може партньора ти за нищо да не става в леглото, а ти да си удовлетворен от връзката ви. По-лесно е дори въобще да не се прави селс, отколкото да правите, ама хич да не си пасвате и да не се почуствате върховно след края. Много жени не им пука за точно тази страна на потенциалния си партньор и така мога да си обясня в голяма степен поведението на много жени. 😅

Понякога човек има вътрешни фиксации на странни теми. Аз, например, не бих искала да съм с мъж, който не лизва алкохол или пък се храни здравословно - странно, нали?

# 739
  • Варна
Без Да го тълкуваме?! Ми, добре. Simple Smile
Отбелязах, че тълкуваш грешни факти, а не тълкуванието.
Между няма да й трябва и не искам да вземе има планина разлика.

# 740
  • при късмета
В директен въпрос, няма много за тълкуване. Може да има за тълкуване в смотолевен, измънкан или уклончив отговор, но не и във въпроса.
Не знам точния въпрос, казах вече, че тази част съм я пропуснала, по принцип е така

# 741
  • София
Отговорът на Милена на директния въпрос за имунитета беше съвсем в неин стил, вероятно и в духа на нейната стратегия - така че да обърка всички, очевидно и нас, след като го коментираме. Във всеки случай не искаше да каже истината и отговори по най-неочаквания за всички начин. Това е. Между другото не може да й се отрече - има желязна психика и мисълта й тече бързо.

# 742
А не е ли възможно Нарочно да каже Даяна, защото всички очакват да каже друг - Надя например.
Писала съм заедно с Клер. Simple Smile

# 743
  • Варна
Между другото не може да й се отрече - има желязна психика и мисълта й тече бързо.
За психиката съм съгласна. Много ми допадна как реагира на "подаръка" на Ангел. Без да драматизира излишно, с доза хумор, но достойно доколкото го позволяваше ситуацията.
За бързата мисъл съм скептична.

# 744
  • Варна
А не е ли възможно Нарочно да каже Даяна, защото всички очакват да каже друг - Надя например.
А сигурна съм че беше нарочно.
Обаче ако беше казала, че не иска Надя да вземе, то ако не я избере като втори дуелист ще олекне.

# 745
  • София
А сигурна съм че беше нарочно.
Обаче ако беше казала, че не иска Надя да вземе, то ако не я избере като втори дуелист ще олекне.

Дори не е това причината - да не олекне. По-скоро по този начин се забавляваше, един вид показваше превъзходство над останалите, вкл. и над продукцията - умна съм, не може да ме провокирате да кажа нещо, което не искам...неща от този род.

# 746
  • София
Хаха, Милена и бърза мисъл. Дообре. Simple Smile

Тиф, Мери, ама защо се хвнахте за шушу мушу от целия ми коментар. Просто така го написах. Не го приемайте буквално. Да, видях и аз, че всички видяха, че Даяна отива отива при Милена.
За мен има само две причини за всичко това което  стори Даяна. Хвана я шубето за собствената си кожа (вижте и пак физиономията когато Милена каза, че не иска да печели имунитета) и да се хареса на зрителите.

Относно избора на Милена за втори дуелист. Има два очевидни избора, които и гарантират оставане. Антония или Поли.
Но понеже И и А казаха, че щяло да стане взривоопасно след избора на Милена, то за това има само опции: Антония или Мария. Съгласен съм с тези, които предвиждат Мария (но всичко това идва от тъпите и ненужни спойлерчета на опосумите), има логика. Но на мен не ми харесва това, защото и двете са силни и не бива да отпадат толкова рано. Между другото аз съм твърдо против Милена, но не искам да отпада още сега.
Така че просто си залагам на Тони и толкоз, пък да видим, уф. Simple Smile

# 747
И аз мисля, че има режисура в действията на Даяна. В началото бяха много близки с Милена, но после тя се отдръпна, някъде след разговора за фукнята. После ходеше при Поли, сподели ѝ за драмите покрай Йордан и повече не съм я виждала с Милена, а оттогава минаха поне 2 седмици. След това започна и кофти отношението и тя не направи нищо. Вчера на дуела Даяна гледаше много изцъклено и според мен злобно Милена след коментара ѝ , а после изведнъж тръгна да я защитава. Слаба актриса е милата.

Аз не мога да повярвам как сега ще я изкарат жертва МиленчИТУ. И тази драма вчера ни в клин , ни в ръкав, която реши да разказва. Той Асен не я слушаше, но продължи. СлучАЕноС - не мислА! Та тя разказа случка, която би трябвало да е забравена, защото притесненията не са се сбъднали и всичко е цветя и рози вече, при положение, че има човек във фермата с дете, родено с проблеми и човек загубил дете и т.н. Че за всяка майка нейните деца са по, по, най е ясно , но тя прекали. Как ли се чувства едното ѝ дете докато слуша майка си да разказва , че другото е най-красивото? А и като е толкова умно защо се налага да се вкарва по втория начин в елитно училище?

# 748
  • София
За разказа за личната история на Милена и аз съм скептична, доколко беше спонтанно.

Що се отнася до Даяна - вярвам, че просто не можа да издържи повече да мълчи. Дълго време се е въздържала да се намесва, защото не й се е влизало в пререкания с групата, а и може би заради Данчо. Освен това останалите се отнасят добре с нея, с част е в приятелски отношения и в известен смисъл се е чувствала длъжна да не се дистанцира от поведението им. Мисля, че е имала вътрешни борби преди това и накрая изцепката на Надя я провокира и не издържа.

Разбирам я. Чувствала съм се така и съм постъпвала така. Претеглям вътрешно, спирам се известно време, но накрая чувството ми за справедливост избива и се налага да взема страна, въпреки че не ми се е искало да се намесвам в началото.

# 749
Това, което й се е случило на Милена, не са забравя току-така. Това, че има хора във Фермата с по-тежки съдби, не значи, че тя изведнъж трябва да забрави личните си тревоги и преживявания. Още повече, решението, което са взели тогава наистина е било смело и заслужава респект. Не всеки би имал куража да се противопостави на лекарите в такава ситуация. Доста мога да разсъждавам по темата, но...нейсе. Човек, който не е бил изправен пред подобен избор, само може да се радва, че му е било спестено подобно нещо.
Аз лично като жена съм чувала от други жени и майки подобни истории. Естествено, че по-тежки случаи от тези има много и различни, но това тях не ги кара да забравят личните си перипетии, заради които са им побелели косите.
Ние не видяхме какво е провокирало Милена да разкаже тази история, но от човешка гледна точка, аз не мога да я виня, че е споделила този личен момент от живота си. Нищо, че Асен май не беше най-подходящия събеседник в случая. 

Armywife, явно доста негативен опит имаш с Милена от реалния живот, за да повтаряш няколко пъти разни компрометиращи неща за нея. Но това слухове ли са или доказани факти?

Общи условия

Активация на акаунт