Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 52 252
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 720
  • España
Според скромното ми зрителско мнение има нещо изначално сбъркано в начина на възприятието ни към всички реалити формати , които бълва тв-индустрията в последните години! Как можеш да очакваш “естествени “ реакции в “изкуствено” създадени обстоятелства и обстановки ?! Още повече , при сблъсъка на диаметрално противоположни светове и характери, които в реалния живот си съществуват съвсем нормално и далеч един от друг- всеки със своите цели, обкръжение , възходи и падения!
В конкретния случай с “Фермата” - “Пчелата-майка “ с “двете ръце” и всички останали, които вероятно съвсем безметежно си живеят в нормалния си реален свят , тук успяха да изградят своя  “Остров-Утопия” , в който да си поиграят на живот , сега им се е паднало да бъдат “лидери”; “обединители” и т.н.т роли които ,иначе, едва ли са имали смелостта да демонстрират. Тук ,както забелязваме, бруталната агресия се приема за “откровеност “и проява на силен характер” 🙄, откровената простащина за “чувство за хумор” ....иначе общовалидни  качествени характеристики като “добър”, “лицемерен” и тнт придобиват нови трактовки ( дали от неразбиране или “други”😉 дифицити не зная ) ....А Милена е “лошият”враг , който “трябва да бъде стъпкан и унизен”! Тя самата е в другата крайност на тази утопия - тя е “хищник” , за това и настървението на въстаналото “стадо “ е толкова крайно .

# 721
В най-първата битка на мъжете срещу жените, доколкото си спомням  Милена се представи по-добре от Надя. Все пак много е важно какви задачи биха се паднали на дуела.

И аз нямам идея кой ще избере. Ако иска да ядоса Калоян и Петър, ще избере Тони. Но...така ще я упрекнат пак, че се цели в слаби противници. С Дана по няма такава вероятност, защото нали веднъж би на дуел, та явно не е толкова слаба - ама тя пък ще го раздава изморена. Поли за всички май е най-слабата ракия - ако иска да се показва "достойна" не трябва да я избира.
Надя - не може заради имунитета.
Остават: Мария, Хепи Ванче, Даяна.
Мария има голяма вероятност да я надвие. Хепи Ванче сякаш най-се губи в тълпата в момента, но нея бих я имала за опасен противник. Даяна го раздава приятелка с нея. Ама дали пък Милена това би я спряло все пак да избере Даяна, мм?
Ако иска да им натрие носовете, най-добре е да извика Мария и ако може да я бие.

# 722
  • Бургас
Rolling EyesRolling Eyes
Дали някои хора не приемат твърде буквално някои неща?
Дали Милена не се пошегува, че не иска Даяна да вземе имунитета, като Точно с Дая, доколкото съм видяла, си имат приказка. И е нормално точно с нея да има общ език, защото другите са или твърде елементарни за Милена, или - друго.

Моята теория по повод изказването на Милена за Даяна и имунитета е друга.
Смятам, че е имала предвид, това, че Даяна не е застрашена от избор
за втори дуелист.
Като един вид, че не е нужно тя да го печели, тъй като не би бил важен за нея а за някой от другите, които
биха били застрашени.
Надявам се да съм успяла да се изкажа разбираемо. Sweat Smile

Колкото то защитната реакция на Даяна спрямо Милена, донякъде съм съгласна с доводите й,
дано реакцията й да е искрена, а не като възможност за подмазване на Милена.
От друга страна,тази Дана.......... и в предишен мой пост, бях изказала своето негативно чувство към нея, но просто вече почти всичко от нея ми се набива като трън в очите и предизвиква гримаси.
Вчерашната й постъпка просто вече окончателно ме подразни.
Не може да си абсолютно, невъзпитан и елементарен, да имаш такива крайни изказвания за хората,
които не са съгласни с твоето мнение и никой да не забелязва това. Чудно ми е, как досега само Даяна я разкри що за стока е, другите слепи ли са?
КРАЙНО, КРААААЙНО ОТБЛЪСКВАЩА! Dizzy Face Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 13:53 от лоллии***

# 723
  • Варна/Амстердам
Напълно възможно е Милена да се е опитала да надъха Даяна, казвайки, че не иска тя да вземе имунитета и с лъвски инат да победи. 😉

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 13:57 от voxxymoxxy

# 724
Лолии, не е много различно виждането ти от моето, просто по различен начин го казваш. Simple Smile
Аз казвам горе-долу същото - Милена се помайтапи, че на Дая не ѝ трябва имунитет, защото няма да я избере. Каза го с шеговита усмивка и Дая я видя тази усмивка според мен. И разбра, че е шега. Simple Smile
Аз поне така видях случката. Така я разтълкувах.

voxxymoxxy, да, и това е възможно - за да може да викне Надя на дуел. Simple Smile За жалост - с лъвския инат нямаше как да победи две жени с дългогодишен опит в кухнята. Щото и Мара си беше разбила белтъците и така ме хвана яд, че не взе тя имунитета, тюх.

Аз... Не че не мога да готвя, ама и с миксер не мога да разбия толкова бързо и качествено белтъци. Joy

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 14:20 от Ензим

# 725
  • Другата България
Моята теория по повод изказването на Милена за Даяна и имунитета е друга.
Смятам, че е имала предвид, това, че Даяна не е застрашена от избор за втори дуелист.
Като един вид, че не е нужно тя да го печели, тъй като не би бил важен за нея а за някой от другите, които
биха били застрашени.
Надявам се да съм успяла да се изкажа разбираемо. Sweat Smile
Именно, моята е същата.
Затова и написах одеве, че Даяна може и да я е разбрала, а може и да не е - относно това, че след дуела отиде при нея.
Някак по своя си начин Милена искаше да каже на Даяна да не се напъва, защото не е застрашена по никакъв начин.

# 726
  • Sofia
Участниците във фермата имат ли хонорари? Или само наградата е за който си я спечели?

# 727
И в темата  всеки тълкува според собственото си виждане.
Прави ми лошо впечатление, че тук тръгна масово един израз за хората във фермата  -  стадо.  Един като го е написал и...  и тук като стадо. Неприемливо е за мен, грозно.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 15:26 от mrav4ica

# 728
Скрит текст:
Интересно ми е..
Някой има ли лични впечатления от Милена като адвокат?
А от Асен?

Трябва да имат кантори някъде и да предлагат правна защита.
Никога не бих наел някой от тях да ме представлява пред съда.
Но .. ако са последните два адвоката на света бих избрал Милена. По-добре фукла, отколкото мижитурка.

Е как пък съдите за професионалните качества на един човек от формат, който е доста далеч от битието му И професионалното му поприще?
Мен не ме интересува един адвокат в ежедневието си "мижитурка" ли е или фукла. Интересува ме да познава закона, да умее да борави с него и да си изпълни задълженията правилно и в моя полза. Как точно от "Фермата" разбрахте, че не са добри професионалисти Милена и Асен? Не са скотовъди или земеделци,  че да са показали професионална некомпетентност.

# 729
  • при късмета
И аз вече не изключвам варианта да дръпне Антония. Преди го изключвах, защото тя беше най-близката на Милена вътре, но демонстративно мина на другата страна, виждайки на къде духа вятъра. Въпреки, че и една дума не е казала нито на Милена, нито по въпроса, като мнение. Мишкува си сменяйки позицията си. А ако Милена я дръпне, ще има мотив, че не дърпа слаб играч, защото половината мозък, освен демонстративно да тренира, друго не прави. Ако е Антония, мисля, че Милена ще е победител, независимо от тренировките ѝ
Ако е Дана е въпрос на късмет и игри. Горе долу равностойни ми се виждат.
Поли не мисля, че би избрала, ще я обвинят, че избира лесното, а и пряка конфронтация с нея няма.
Мария ми се вижда доста добре подготвена физически и издръжлива при това и Милена въпреки самочувствието ѝ, че всеки би била и би се върнала, въпреки, че е пратена на дуел, ако няма да избере някого от страх, това е Мария.
Даяна също мисля, че си беше изключена от избора по принцип, не заради ситуацията,която коментирате, защото съм я пропуснала.
Трудно е да се предвиди втория  дуелист, въпреки, че избора не е кой знае колко голям.
Flash*, благодаря!
Милена, доколкото стана ясно от тук, не е в кантора с действащи адвокати, а е юрист в разни сдружения, преди това е била в община Пловдив
Участниците във фермата имат ли хонорари? Или само наградата е за който си я спечели?
Нямат. Или поне това каза Красимира от миналия сезон, беше се включила в темата миналата година. А и винаги твърденията са били такива. Има съмнения за тези, които са поканени, а не са минавали през кастинг

# 730
  • Варна
Лолии, не е много различно виждането ти от моето, просто по различен начин го казваш. Simple Smile
Аз казвам горе-долу същото - Милена се помайтапи, че на Дая не ѝ трябва имунитет, защото няма да я избере. Каза го с шеговита усмивка и Дая я видя тази усмивка според мен. И разбра, че е шега. Simple Smile
Аз поне така видях случката. Така я разтълкувах.
Питаха Милена, кой тя НЕ ИСКА да вземе имунитет, а не на кой няма да му трябва. Така че не е така, както си го "видяла".

# 731
  • Варна
Скрит текст:
Интересно ми е тези, които смятат теорията на Милена за фукането, като нещо позитивно, какво ще правят ако си наемат майстор, по умението му да се презентира и после той започва да греши и си остави ръцете.
Все още ли ще смятате, че е нещо позитивно?
Майсторът не се избира по този начин. В неговата професия се гледат препоръки и готови обекти, на които е работил. Но и той някога е бил неопитен и все някой му е дал шанс, макар и да е останал недоволен.
Прекалено генерално тълкувате дадени изказвания, които са в определен контекст. За млад човек, в артистичния бранш това с "фукането" и самоувереността е от съществена важност. Какъв аритист би бил човек със смачкано самочувствие? Как би излязъл на сцена изобщо? Или адвокат, който на себе си не вярва, как ще защитава чужди интереси? При ръчния труд нещата са по-различни. Там продуктите на труда ти говорят за теб самият. Но пак го има  момента с това, че трябва да си повярваш първо, че можеш. Пък после ако виждаш, че не ти се получава, поне ще знаеш, че този занаят наистина не е за теб.
Не знам дали децата на Милена са в артистичния бранш. По-скоро не.
Щом не ви харесва примера с майстора, може да дам за пример фуклив лекар или фуклив зъболекар. Или какъвто и да е. Ако го наемеш за работа само заради фукнята/която е 70% според Милена/, е голям шанса да ти загуби времето и парите, докато се учи и греши. А може и по-фатални грешки да има.

# 732
  • при късмета
Не знам дали сте имали възможност да гледате сутринта седмичния коментар, то и аз го гледах с пропуски де. Жанета коментираше двойката Калоян Антония. Каза, че Калоян бил влюбен, а за Антония било за забавление и не било сериозно. Повече щях да го разбера Калоян, ако беше лапнал по джуките на Жанета, но не разбирам у Антония какво намира. Още от начало казах, че дори за красавица не я намирам. Но пък приемам като положителна черта, че въпреки заплахата за Антония не си отстъпи от думата и избра Милена за дуела. Ако беше избрал Асен щеше да е много посредствено да е по тази причина. Алек втори номер хич не ми се гледа

# 733
Тия дето смятат, чe да си избираш мъж според това дали може да танцува е малоумно да ги попитам - а умно ли е да го избираш според това какъв секс прави?

Аз не мога са си обясня как някой ще се влюби, всичко ще е идеално в отсрещния човек, ама... “”уффф, тц, тц, не, не може да танцува, не ми трябва такъв. “ Не е лошо да имаме стандарти и приоритетни качества, които търсим в половинката си, но това са неща като например - да ни изслушва, да знае каква да направи или каже, за да усетим подкрепа и т.н. Ако говорим за гаджета, да си търси някой, който може да танцува, ама тя търси някого, с когото да остарее?!
 И как се сравнява това да избираш по танцувални умения с това какъв си в леглото? 🤣 Връзка без секс няма, но можете да сте заедно без да танцувате заедно. Не виждам как може партньора ти за нищо да не става в леглото, а ти да си удовлетворен от връзката ви. По-лесно е дори въобще да не се прави селс, отколкото да правите, ама хич да не си пасвате и да не се почуствате върховно след края. Много жени не им пука за точно тази страна на потенциалния си партньор и така мога да си обясня в голяма степен поведението на много жени. 😅

# 734
Хексе, И трябва всеки да приема нещата точно така, както са казани?! Да, чух какво я питаха и какво отговори.
И не може да го приема по друг начин?! И задължително моето виждане е грешно?!
Ми, добре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт