Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 51 993
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 930
  • при късмета

Надка и Ангел не са повлияли на 20 човека, а на част от тях. На по-простите и по- шумните. За жалост - такова е ядрото на група тази година. Скучни, сиви хора, доста ограничени като манталитет и житейска реализация.
Че те двамата са най-шумните. Повлияли са само на себе си значи. На Дана не са, въпреки, че и тя е от шумните. Дана по собствено мнение не харесва Милена. Остана една Мария, айде мога да се съглася, че на 1 човек е повлияно.
Иначе, така е. Доста са скучни участниците тази година, а сезона уж тръгна по-добре от предишния, който беше пълна трагедия. За пръв път нямам фаворит или най-неприятен участник от всички. Миналата година поне само жените бяха трагедия

# 931
Напълно възможно е Ачо да се е почувствал засегнат, че в крайна сметка нимфетките избраха друг, а не него - забавния и мазния.
Възможно е и да завиждат на Милена, ама разбира се никой няма да си признае, че това е причината, а ще измислят всевъзможни смехотворни и абсурди оправдания като Прокуцала и т.под. Завистта и ревността са много страшен и силен двигател - такива хора само добро да са видели от теб пак ще те мразят. Тия качества са толкова разпространени, че се приемат за нормални. Но за мен си е вид психопатия. Друго обяснение е, че не са те виновни - просто дяволът се е вселил в тях.. горкичите...

# 932
  • SF
Ангел е типичният Бай Ганьо, който обича да прави напук. Да шашка народа с това, че е контра на всичко, различен и интересен. Мотото на такива хора е "Е пък няма пък!"
Калоян идея няма как да го накаже. С Петър трябва да внимава повече, защото Калоян е глупчо, а Петър си носи спортна злоба.

# 933
Скрит текст:
Аз продължавам да не разбирам това "настройване". Един от тук не си призна, "да, на мен така може да ми се повлияе", но пък всички твърдите, че Надка и Ангел са повлияли на 20 човека. Е как да стане? Пак да питам, вие, ако харесвате някого, в състояние ли е трети човек да ви обърне и промени мнението? Ако нито един от тук не отговори положително, т.е. вас не може, на какво основание се смята, че Надка и Ангел могат да го направят с участниците вътре?

Надка и Ангел не са повлияли на 20 човека, а на част от тях. На по-простите и по- шумните. За жалост - такова е ядрото на група тази година. Скучни, сиви хора, доста ограничени като манталитет и житейска реализация.

Част от участниците не искат да се набиват на очи и не вземат отношение - така е по-удобно. Поне на този етап от играта. И си мълчат. Не се цепят от групата. Даяна беше права - за да победи злото, достатъчно е добрите хора да не правят нищо. И тези - нищоправещите, дават сила на такива кресилви истерички като Надежда и Дана.
Единици са тези, които заявяват позиция.

Така е. Стадният инстинкт е много по-силен, отколкото предполагаме. И дори интелигентните хора му се поддават, но при условие, че се чувстват добре в обществото, в което се намират. Ако обаче това общество им е чуждо и не се чувстват на място в него, те не желаят да се приобщят и си остават аутсайдери, и то По собствено желание, знаейки, че това може и Ще им донесе много негативи.
Милена си остава аутсайдер, защото смята, че другите не са ѝ на нивото. А е и достатъчно силна да се справи с неприятните последствия от това. Но Асенчо иска да се приобщи към другите, защото е слабак, направо мекотело.
Даяна има смелост да заяви позиция, но..., разбираш ли, всичко е по сценарий и няма смисъл да пиша за това.😂

# 934
  • Пловдив
Аз не мога да разбера как след сума ти сезони на брадъри, ферми и не знам какво, тези хора не разбраха, че подходът "всички срещу един" печели точки за "единия" и много излага "всичките"...

# 935
И аз го харесвам Ангел. То вече останаха малко хора без изцепки.
За мен най-лошоят му момент беше при ратайството му с Дана, когато отказваше да се погрижи за кучетата.
Това да си изкарваш лошото настроение на животно, което за нищо не ти е виновно и разчита на теб да се погрижиш за него, а ти си склонен да го оставиш да мизерства, за да натриеш нечий човешки нос, за мен показва неща, много по-лоши от простащина.
Иначе не може всички да са възпитани, фини граждани. Няма лошо.
Аз и Митко харесвам, въпреки свободните разсъждения за ратайския статут.

# 936
  • SF
Милена нямаше намерение да бъде аутсайдер, а лидер (на стадото).
С помпозни фрази пред пчеларката с мръсните ръце не се постигат тези цели. Такива хора винаги се оказват заобиколени с повече съмишленици. Идеите се прокарват по-лесно чрез клюката и оплакването, отколкото чрез високопарни речи за обединението и демонстрация на самочувствие и самоувереност.

# 937
  • София
Така е.
Един път не са показали Милена да ходи и да сплетничи зад гърба на друг. Не е казала една лоша дума за никого.

# 938
  • London
Аз пък си помислих,че Ангел не искаше зад Милена да е само Асен, докато зад Антония да има цяла група. Може би просто се постави на нейно място.
Това със залитане по Жанет и Антония е несериозно.
След всичко което избълва срещу нея, изгони я на Зъбчето и тн.....сега се загрижил да не е сама? Такива грижи, ако някой ти е противен трудно. Ангел е предвидим, чакам да видя докъде ще стигне....абе искам ги заедно ратаи и вадя кърпички и пуканки.

# 939
  • при късмета
Милена нямаше намерение да бъде аутсайдер, а лидер (на стадото).
С помпозни фрази пред пчеларката с мръсните ръце не се постигат тези цели. Такива хора винаги се оказват заобиколени с повече съмишленици. Идеите се прокарват по-лесно чрез клюката и оплакването, отколкото чрез високопарни речи за обединението и демонстрация на самочувствие и самоувереност.
Взе ми го от клавиатурата.

Така е.
Един път не са показали Милена да ходи и да сплетничи зад гърба на друг. Не е казала една лоша дума за никого.

Ако трябва да сме честни, каза го за Надка. Когато беше фермер и обясняваше на Данчо, че иска да извади Надя от кухнята, че там ще ѝ прави интриги, каза и други работи в тази насока.
Тази седмица, при разговорите с Асен на доста хора и тя лепна етикети, въпреки, че уж говореше общо.
За Кустев също имаше изказвания, преди да изрецитира малко калпавата си реч на масата. Само Боби пряко се опита да го обиди и го каза на него самия, след като го беше изплескала на масата

# 940

Така е. Стадният инстинкт е много по-силен, отколкото предполагаме. И дори интелигентните хора му се поддават, но при условие, че се чувстват добре в обществото, в което се намират. Ако обаче това общество им е чуждо и не се чувстват на място в него, те не желаят да се приобщят и си остават аутсайдери, и то По собствено желание, знаейки, че това може и Ще им донесе много негативи.
Милена си остава аутсайдер, защото смята, че другите не са ѝ на нивото. А е и достатъчно силна да се справи с неприятните последствия от това. Но Асенчо иска да се приобщи към другите, защото е слабак, направо мекотело.
Даяна има смелост да заяви позиция, но..., разбираш ли, всичко е по сценарий и няма смисъл да пиша за това.😂

Абе има си хора, които вътрешно се бунтуват срещу стадото и не искат да са част от него. Това са индивидуалисти, които от една страна нямат лидерски качествата  да поведат стадото, да се заявят и мотивират другите да ги следват, от друга - не могат да се оставят масовката да им дава тон и от трета усещат, че стадото или няма да оцени подобаващо идеите им или ще подтисне собствената им креативност. Аз съм такъв човек - сама фунционирам най-добре. Няма добро и зло - от всякакъв вид индувидуалност има нужда и всеки трябва да си упражнява собствената житейска функция.
Милена освен, че е аутсайдер е и изключително нагла, жестока, отмъстителна, не уважава истински хората и те усещат подиграваката и - за нея който не и се възхищава и не ходи по гайдата и не заслужава благоволението и и тя спокойно може да го смачка с наглата си усмивка и пренебрежение.
За разлика от повечето, не мисля че всички са се организирали срещу Милена водени от Надя или който и да било. Просто всички поотделно и се дразнят, защото ги предизвиква най-вече с това, че с нея на глава не се излиза както и на демостративния фалш и манипулации. Хората така не обичат.
Асен има нужда да командва и затова толкова се обяснява и лавира. Ама все удря на камък, защото всички там са характери и всеки си е башка. Та реално няма на кой да бъде лидер.

# 941
  • Варна
Подозирам, че Петър е хомосексуален. На по-късен етап е възможно да бъде разкрит чрез същата схема, използвана при признанието на Боби, че е циганин, а именно въпрос от сорта на колко процента от българите одобряват хомосексуалистите. Петърчо ще се поогледа и ще се разкрие.
Скрит текст:
Мнението ми се базира на това, че образът му някак не е пълен. Чрез лекото заиграване с Жани и Крейзи Ванче, той цели да ни заблуди. Определено има нещо мистериозно в него. Силната заявка на алфа мъжкар, с която влезе, е също подвеждаща.
Сигурно ще ми се смеете, но наистина подозирам, че Петърчо ще се окаже другата голяма изненада в предаването. 😁
И да добавя, че ако е вярно, това ще св окаже най-нормалното в него. Досега не ни е показал нищо добро. Отрицателен герой.
И аз като Данчето може с интуицията да си остана, но реших да го документирам. 😁
И в мен остави такова усещане. Има някаква тъмна тайна този човек..хаха..
Да не е наистина от ИДИЛ? Както беше с качулката снощи ми напомни за някакъв асасин от компютърните игри.

И аз го харесвам Ангел. То вече останаха малко хора без изцепки.
За мен най-лошоят му момент беше при ратайството му с Дана, когато отказваше да се погрижи за кучетата.
Това да си изкарваш лошото настроение на животно, което за нищо не ти е виновно и разчита на теб да се погрижиш за него, а ти си склонен да го оставиш да мизерства, за да натриеш нечий човешки нос, за мен показва неща, много по-лоши от простащина.

Ами не мисля че си го изкара на кучетата. Очевидно кучетата нямат нужда от разходка, тъй като цял ден са пуснати на двора или обикалят със стадото. Това с разходките е явно приумица на И и А да запълват времето на фермерите. Бай Анго е практичен човек.

# 942
  • SF
Аз не мога да разбера как след сума ти сезони на брадъри, ферми и не знам какво, тези хора не разбраха, че подходът "всички срещу един" печели точки за "единия" и много излага "всичките"...

Разбрали са го, но инстинткът за самосъхранение работи. Вътре е много трудно да си "единият".
Когато излизат, вероятно всички се сещат, че е трябвало да са на негово място, но в реалната ситуация са предпочели да са на сухо и на топло.

Пример с Ванчето - предпочита да разтрива краката на Петър и да разсмива чичовците, отколкото да виси игнорирана в отбора с Асен, само защото е посмяла да каже по нейния си начин, че не са прави и не я кефят. На зрителите това се представя като геройство и започват да гледат с други очи на смелчагата. Вътре обаче е трудно, ако не успяваш да се вписваш, да се нагаждаш, да се държиш близо до ръководството. Не знаеш какво ще им скимне и дали няма да се събудят в настроение да ти дадат по-малко храна.
Вчера заедно с Даяна обясняваше на Данчо за стадния принцип и нечестния игнор, който налагат на Милена, но после седна на топло до бай Митко, от страх, че ще предизвика гнева на Мария и Надето.
По-страшно е Надя да те мрази, отколкото Даяна да не те обича.

# 943
Е, трудно би могла да бъде лидер в това общество. Но не се и стреми да се приобщи към него, доколкото забелязвам. Действаше си като политик по време на управлението - да дадем на тези (мъжете), чиято подкрепа ни е по-важна. Другите(жените) не ги приема за конкуренция и поема риска да "разбуни кошера" с глупости - като например пастите на раздора.  😂
Не ѝ се получи. Simple Smile

# 944
  • София

Така е.

Ако трябва да сме честни, каза го за Надка. Когато беше фермер и обясняваше на Данчо, че иска да извади Надя от кухнята, че там ще ѝ прави интриги, каза и други работи в тази насока.
Тази седмица, при разговорите с Асен на доста хора и тя лепна етикети, въпреки, че уж говореше общо.
За Кустев също имаше изказвания, преди да изрецитира малко калпавата си реч на масата. Само Боби пряко се опита да го обиди и го каза на него самия, след като го беше изплескала на масата

Не е така. Каза, че иска да извади Надка от кухнята, защото не иска да прави интриги там - точка. Нищо повече не е казала за нея. Simple Smile И това беше много умно - в повечето формати скандалите стават около храната и заради храната. Не искаше да дава на Надка силата да се изживява като фактор, само защото готви за другите. Това е въпрос на стратегия. Не е като просто да си чеше езика и да сплетничи по неин адрес.

Ама хайде остържи Надка от кухнята, де. Simple Smile Няма как. Каквото и да прави, където и да ходи - все е там. Все интригантства.

За Боби - няма да се връщам отново. Вече е коментирано назад в темата. Съгласна съм с тези, които смятат, че упрекът на Милена беше не към Боби, не към етноса му, а към продукцията.

Общи условия

Активация на акаунт