ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 903
  • 785
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Получих Навигатора. Друго не мога да споделя за него. Не го разбирам.
Всъщност мога да кажа, че не ми харесва дизайна на кориците и това, че е със спирала.

# 151
При нас днес е минало входното по БЕЛ. Имало някакъв текст, който първият абзац бил толкова сложен, че нищо не била разбрала. Не мога да си представя какъв е този чак толкова сложен текст, но госпожата щяла да им го изпрати, та ще видим.

# 152
При нашите минаха входните и по БЕЛ, и по математика. По немски две контролни вече и всеки ден ги изпитват.
Направо имам чувството, че са се заели да ги обучат колкото се може повече присъствено в момента, че не се знае знае ли се кой кога какво ще нареди по политическа линия отгоре.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 15:40 от Judy

# 153
Имат ли право да не раздават стипендии по успех? На какво основание?
Ако училището е въвело критерий бал над 499 и никой не се класира... 😂

# 154
Ми на практика няма пречка да предвиди успех 6.00, респективно 500 точки от класиране за новобранците, също.

# 155
  • София
На практика има начини да не дадат стипендии на 8-и клас, съвсем законно, използвайки критериите.
Иначе, че не е редно и е демотивиращо и разочароващо!
Има училища, които са предвидили някаква част от парите за 8-и клас и тяхното класиране е независимо от класирането на 9-12 клас.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 15:55 от Слънчевата

# 156
  • у дома
В 1СУ ще има стипендии за отличен успех - над 5.50 годишна оценка от миналата година.
На входното по испански има 31 от 42 т., което е 4ка, по математика - 4.86. Днес е било входното по БЕЛ, минало е "добре".
Аз съм Рак, мъж ми Теле, децата Лъвица и Лъв... забавно е  Joy Joy Joy

# 157
  • Пловдив
Оф, да се оплача и аз. Синчето взе да мрънка. Вече не, че трябвало да ходи с английски, а че трябвало да запише техникум,където според него нямало даде налага да учи що цял ден за нищо. От миналата седмица е замрънкал, никога не е учил, а сега няма как. Направили са второ контролно по френски, има даже по-малко и от 4,но то и без това никой нямал повече, а даже почти всички имали двойки. Малко помрънках. Не полага достатъчно усилия, но от друга страна това за него е адски много. Без да учи до 4 клас, с учене по 30 минути на ден 5-7 клас и сега... 3-4 часа и накрая дори не е отличник. Дано не се откаже, не че има къде да иде. Направили са входно по БЕЛ и по МАТ, по мат се представил добре според него, но по БЕЛ не очаква хубава оценка. Аз да кажа, той по принцип е добър по литература, но на. И на НВО се представи под възможностите си, а сега вече кой знае. Още не е отворил да учи по предмет различен от френския, не знам как ще вървят нещата, няма време, но основно защото се мота. Офффф... Тъпо ми стана, ама каквото. При тях стипендията ще е за успех над 5.50 от дипломата, той няма да има, естествено, за разлика от половината клас, може и да вдигнат летвата. Абееее мамка му и ситуация и всичко😅

# 158
  • о`майна лунна нощ е
Е, Люба, и при нас има брожения. Днес пак 4 по немски. Ама толкова малко не му било стигнало за 5. Похвалих го. Ще скърцам и ще се карам по-нататък. Сега има нужда от поощрение. За техникум не е споменавал, но определено е имал идея, че в гимназията е по-леко, а всъщност не се оказва така.

# 159
  • София
Абе, вие може ли да се впрягате на оценка на контролно по нов език?
Айде, моля ви се! Аз вече 4-ти ден преглъщам оценката на моето, на входно по АЕ, учен вече 8 години... Joy
Всичко е различно, език, учители, обстановка... оставете децата да се климатизират!
Вие, като постъпите на нова работа сте пушки, сигурно? Ние си имаме лаф в наша фирма, когато някой се насмота нещо, започваме да се шегуваме, че имаме нова колежка... Smiling Imp

# 160
  • софия
Триша, мина ли операцията на детето? Как е?

# 161
  • София
И аз в момента съм в терзания на тема броя думи, които се  взимат всеки ден и доколко  успяват да ги научат.При нас се въртят   по около 50-ина.Ама и те не са научени като хората.С тази втора смяна наистина времето на стига за нищо.Онзи ден се опитах да я изпитам и наистина имаше пропуски.Старае се много.НО виждам как от притеснение блокира.Снощи бях до късно на работа и в 23.ч ми праща снимка че учи.И ме пита че се чуди някакви думи дали се променят.Ама те не всички думи се менят ей така....Оплела се е и търси под вола теле.Пратих я да си ляга.
Надявам се да намерят правилния начин  за  учене и  смогване.Наистина това че е имало системни изисквания от училището досега на тема учене си казва своето.Сега тия часове над учебници и терадки са си шок дори и за мен.А не съм от жалостивите родители, които  се умиляват при вада на изтерзаните си деца....

# 162
Не, утре ще е, към 8. Ядосах се, днес всички били на конференция или нещо такова, но в отделението няма нито един лекар и днес операции няма. Ама тогава защо не ни казаха и да постъпим днес? Висим тука затворени като престъпници, то и времето гадно... Но аз като лоша майка го накарах да пише домашното по немски, а то хич не беше малко. Ето сутрешна гледка от балкона:

# 163
  • София
Пропуснала съм, че на Триша детенце пак е на операция. Стискам палци всичко да е наред.
Иначе от тази година смятам, че трябва да се внимава с юркането на децата.
Вчера девойката самоинициативно решава задачи по мат до 21:30. Ние не сме ѝ казвали да го прави.
Между другото моят свекър ми е разказвал интересен случай в тази връзка. Все го карали да учи, той скатавал; избягал от трети кръг олимпиада по математика, за да отиде на мач и така нататък. Докато се родил брат му. Имат 14 години разлика. Тогава родителите му закономерно прехвърлили вниманието си към бебето, оставили го на мира, и той взел, че тръгнал да си учи. По много. Сам.
Та има и такъв момент с децата на тази възраст. Осъзнават отговорността, когато стане лично тяхна, иначе я прехвърлят към нас.

# 164
Триша, красива гледка. Всичко да е наред и да минава бързо!
При нас времето съвсем не стига, защото има и доста път до училището. Но се мотае яко. Разбуждане до девет, закуска, тренировка, къпане. Не знам кога учи... То ще се види от контролните въобще учи ли.
Любче, не се притеснявай, не е единствен. Скоро ми развиваше теория, че хубаво си искал ТОХ-а, ама ние с баща му не сме го намирали за достатъчно престижен и сме се подигравали. Питах го кога за последно системно е готвил и не се сети. И на мен ми е приятно един път в месеца да готвя.
Elwinq, аз бях също леко меланхоличен тийн. Майка и татко постоянно разпитваха сестра ми какво ми има.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 17:31 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт