ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 900
  • 785
  •   1
Отговори
# 180
  • Велико Търново
Да се включа и аз с моята девойка.Учи в АК във Велико Търново, паралелка природни науки-скъсват ги от учене, вчера за пръв пък от как ходи на училище я видях видимо изморена, заспа веднага след като се прибра в 16.45.Снимали ги в някакъв филм за училището-правили опити в лабораторията, облечени с униформите, манти, очила, ръкавици, без климатик, на затворени прозорци.Само каза-Мъка голяма е мамо, но и да рева не става, остава ми да уча!
Представям си какво щяха да ми чуят ушите, ако аз я бях накарала да учи в колежа и бях натискала за паралелката.Аз бях категорично против, но тя измолила баща си да я запишем и тя ще си плати втория срок със събраните пари от рождения ден.
Правили са входно по български език-има тройка, 70%.Те са 11 човека в класа.
По английски още не са правили входно ниво, другите две групи от 8 клас са правили по няколко, тяхната още не е.Там не ми е тревога, обаче с тази биология и химия ми се струва, че ще има мъка.

# 181
Моята сега ще учи английски в училище (изучаван и преди), а догодина е с втори немски. И аз замислям да й уплътня времето с школа по немски отсега, че догодина ми се вижда по-сложно, като започнат всички разказвателни + втори език...Още се чудя, де...
Някой знае ли дали в Гьоте дават отстъпка за две деца, учащи там? Не мога да се свържа по телефона с тях, все заето...

# 182
  • София
Входното по БЕЛ е доста зле откъм резултат, но колкото толкова. Той на НВОто направо надскочи себе си - не му се отдава писането ни на тези, ни на друго. Правописът е "майка-плаче". Ако иска повече, става с учене, а не с блеене.

# 183
На нашите не са го върнали, но и според моя младеж тезата му е зле. Имаме и още един силно одобрен учител- по рисуване. И по ИТ му харесва. И излиза, че досега всички учители му харесват.

# 184
  • София
И аз получих положителен отзив от учителите по рисуване и ИТ Simple Smile Получих и информация че инфото за стипендии ще бъде качено скоро на сайта Wink  Очакваме и пароли  за достъп до  учебната платформа на училището.Тая учителка по БЕЛ, независимо от  буквално детската си визия и   и леко смущаваща младост, ще излезе много  напориста и сериозна в заниманията по предмета.Дано! И аз очаквам  да върнат входното по бел, но  повече ме тревожи предстоящото входо по МАТ- там ще е мъка......

# 185
  • София
Входното по БЕЛ е утре при нас и имаме малко драма, заради отпадналите от НВО произведения, които явно не са съизмеримо изучени с останалите. Кани се да учи поне още два часа. Ама каквото им дадат. Честно казано съм толкова щастлива, че не е миналата година по това време, че чак не мога да повярвам как наистина е дошло време за учене за знания, без в крайна сметка оценките да са решаващи или фатални.
НГДЕК (вероятно по примера на АК) минават на един ден ДО в седмицата. Разбира се трябваше да прочета цялата статия, заглавието беше леко подвеждащо.

# 186
  • София
Аз пък се надявам да компенсира с математиката Simple Smile

# 187
  • София
Триша, късмет! 🍀 Бързо и леко да минава!
И аз имам притеснения за резултатите от  входните, но каквото стане.
Днес за първи път имаха философия. Възхитен е от учителя. Каза, че като говорел, времето все едно спира. 👀😮 Аз очаквах, че ще му се струва странна материя. Бил казал, че иска да накара децата отново да обичат да ходят на училище. Явно засега му се получава.

# 188
Simple Smile Ох...а аз какво да кажа, като съм пак в 7 клас по това време + 8 клас с немски нов език Simple Smile Седмокласника е на държавно първенство по волейбол. Цяла седмица е освободен от училище. Познайте колко се е затревожил за НВО Simple Smile
Осмокласника през ден имат контролно, на другия ден устно изпитване. Забава Simple Smile Това по немски!
Информатика, ИТ, философия и учители и предмети за сега му харесват.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 20:51 от MollyBy

# 189
  • София
Днес е минало и нашето входно по математика. 23 задачи. Надявам се, че новите деца не са изпаднали в ступор Stuck Out Tongue Winking Eye . Последните два дни позабавиха темпото с думите по немски - 30-35 на ден, защото наблягат на упражненията.  Но преди това вземаха по 120. Нямаше смогване. Днес дори му остана време за игра на компютъра, понеже заради входното по математика нямат домашно за утре.

# 190
  • София
ТришаР, пожелавам ви успешна операция утре! Болниците не са приятно място, но имате хубав изглед от прозореца 🙂
Като ви чета и започвам да се чудя, какъв беше този късмет на моя син! Толкова лежерно преподаване, май в друг клас, няма! Аз ли съм изостанала и старомодна, но имам сериозни притеснения, че много неща няма да научи! Но ММ каза, поне той е спокоен! Не, че щях да съм по-щастлива, ако беше супер натоварен, но тази нова система изобщо не я разбирам! Ако чакам на набора да се образова сам, направо неграмотен ще остане!

# 191
Триша, успешна операция на младежа и бързо възстановяване след нея !
Просто_майка , честита рожденичка ! Да е здрава, все така борбена и да гони и постига целите си с лекота ! Честит празник !
Забравих да похваля звънчето за прекрасно оформената ни тема 💐
Почвам да се оплаквам от набора - както го похвалих за входното по АЕ , така сега е мъка с входните по история и математика- просто ужас...
Вчера имахме онлайн РС с класната , мина доста добре според мен , но се впечатлих от някои неща и затова мисля да ги споделя.
Скрит текст:
1. Трябваше да се избере родителски актив-за първи път ми се случва да има повече желаещи ( и то доброволно) , от колкото трябва...
2.Оказа се , че имаме в класа дете под карантина , което ще бъде две седмици на ОЕСР-според моя син нормално се провеждали часовете- детето се включвало също активно.3. Днес разбрах от набора и за още едно дете , което пак по същия начин ще се обучава.4. Не ми допадна само отговора на класната , че официално нямало нужда да се обявява има ли карантинирани класове или деца - ние сме щели да разбираме това от нашите си деца...не било необходимо да се всява паника с това...

# 192
  • София
Ех, че красива тема!
Триша, всичко да минава леко!
Просто майка, Честита рожденичка!
Моята я интересуват само дрехи, огледалото и телефона. Била съм й била обещала миналата година да не я тормозя в 8 клас.
Първокласничката и тя се чуди как да скътае...Как ще се оправям с тези търтеи, направо не знам. 🤷‍♀️

# 193
  • Между гори и планини
И моя днес имаше входно по Бел. Каза, че било трудно, правили са го 2 поредни часа, по формата на НВО без преразказ. Тази учителка не ги щади и оценките на НВО им ги писа като текущи за втори срок и ги оформя според тях. Не е много честно, защото това е материал за 3 години. Не е направил всичко, защото някои автори на произведения са му избягали. Каквото, такова.
По английски също са правили контролно - диктувала им е думи на български, после да ги пишат на английски. Вчера го изпитвах на тях,  в сравнение с вас има само 200 думи от началото. Но пък имат много домашни с писане на граматиката и упражнения свързани с текста от учебника. И тъй като съученик му праща снимки на Тиймс поради все още липсата на учебници, моя се звери на компютъра. Поне не е на телефона, като децата които са снимали.
По философия си задавали философски въпроси. Моя много го влекат подобни, у дома все сме в спор за Господа, Вселената... И сега ги е пренесъл в тоя час, учителката му харесала въпросите. По рисуване му дал домашно, иначе цял час са си говорили с господина. По физическо цялата учебна година май щели да са вън 😂 Много ще ми е интересно като падне 1м сняг как ще стане . Единият час играли отборни игри, днес бягали. Утре 6 часа английски и месеца мина...

# 194
  • София
Триш, стискам палци всичко да мине леко  и успешно!
Зазу, да имали са контролно. На Ваня при друга учителка мина още миналата седмица и има 4,  защото не и стигнало времето за задачите. Николета е решила да не остане по-назад. Решила си тя задачите от първият лист, мотала се десетина минути, когато констатирала, че имало и втори лист с две задачи всяка с по три подусловия или нещо подобно. Съответно времето е нямало как да и стигне. Хич не се е притеснила обаче, то щяло да има много контролни и щяла да си оправи оценката.
Днес и двете са правили входно по БЕЛ. По английски Ваня също вече има оценка, но по-скоро е на текущ взет материал, а не входно.
Николета, а и другите две никога не са писали думи по немски за да ги учат. Но и не са гонили такова бързо темпо. В Шилер, а после и с частната учителка идеята беше, че като ги засекат повечко пъти и ги запомнят. Не е имала проблем дотук по този начин да вземе В1, но определено и е по-труден немският от английският, макар да го е учила по-дълго. Но на английски постоянно гледат и четат нещо, което не е така с немският. Частната и учителка за съжаление има лични проблеми и вече втора седмица нямат часове. Като чета тук за темпото на учене на немски реших да направя нещо. Тъй като няма как да и давам упражнения и обяснявам нещата реших да изровя да гледа филми от някъде. Има доста варианти, това на което към момента се спрях е онлайн от този сайт с немски субтитри пуснати засега, по-късно се надявам да няма нужда от тях - https://www.zdf.de/filme/filme-sonstige/heiratenistnichtsfuerfei … tml#autoplay=true
Има доста филми, не всички тръгват от бг, но за десет минути днес като се прибра това успях да намеря и да и пусна.
Иначе в сайта на Гьоте институт има също за различните нива приятни упражнения с клипчета и разговори, както и граматика - https://www.goethe.de/ins/bg/bg/spr/ueb.html
Тук пък има текстове на немски, които се четат - Deutsch lernen mit Geschichten  - https://www.youtube.com/watch?v=6liLPy-iwf8
Има интересни разказчета, които те увличат и други не толкова.

Днес им излезе и разпределението на близначките за школата по английски към АВО бел. Ваня е с учител Ребека Флечър, а Николета с учител Джованбатиста Фикера. Ще видим как ще се справят Simple Smile И на двете според мен нивата на които са разпределени са им високи. Най-вече на Ваня, но според учителката от школата, която и проведе устното интервю, в училище ще навакса пропуските, според мен ямите, до нивото на което е разпределена. Ако не е в това ниво вариантите бяха или да е с много по-малки ученици или с възрастни.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 22:42 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт