ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 866
  • 785
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Моят син става в 6.30.Тъй като ми е жал,че с алармата ще събуди брат си по-рано,досега го събуждах аз.От два дни става сам,но алармата му  я чувам в другата стая. Ами жал ми е,някакси ми се струва по-уютно мама да ти пожелае успех и приятен ден,а и да проконтролира всичко ли е взел.Та решихме,че и занапред мама ще си го събужда😚
Относно момичетата-моят син не е докоснал PS и топката от две седмици заради тях.Излиза всеки ден с момичета от квартала.
Но е решил,че не иска гадже от класа,защото като се разделят,ще им е неудобно да се гледат всеки ден до 12клас.
На входното по БЕЛ има 4,а там уж е доста по-добър от математиката. Струва ми се,че баща му скоро ще му ограничи силно излизанията.

# 316
  • София

Но е решил,че не иска гадже от класа,защото като се разделят,ще им е неудобно да се гледат всеки ден до 12клас.

Сладур Simple Smile

Алармата му звъни в 5,30, а моята в 5,50. Като стана минавам през стаята му, но той вече си е буден и гледа телевизия.
Да попитам по колко пари им давате за джобни. Аз давам в понеделник 20 лв. и да си прави сметка как ги харчи (по 4 лв. на ден се пада). Засега нищо не харчи освен за някой айрян от време на време и ги спестява, защото си носи храна, но да знам за сверка на часовника. Ако ходи някъде уикенда давам отделно.

# 317
  • у дома...
Вчера е имало среща на директорите на столичните училища със Синеочка (да се свети името ѝ). Принципно са се гласяли ноември да минават дистанционно, но след новите по-високи бройки на заразени, май по-рано ще се случи ДО-то. Така е казал снощи на родителска среща директора на едно столично училище.
Колко е вярно - ще поживеем, ще видим.

Храна си носи от нас. На ден по 10 лв. ѝ давам - пътните и са 7,20. Отделно има още 20 лв в нея скатани (ако се наложи да хване такси до наши познати, при проблем с маршрутката). Не харчи детето, скръндза е като става въпрос за нейни пари.

# 318
  • София
Аз се впечатлих от една позната, която се похвали че дъщеря й в 3ти клас си пържи сама яйца. Но както казах - момичетата са друга работа. И аз се възхищавам на оправни деца, но явно не мога да възпитам такива. Да са живи и здрави де, каквото - такова.
Учителката по АЕ им е пратила в Школото разписание за контролни работи, като гледам през две седмици.  Първата е утре. Той не е много щастлив. По БЕЛ също имат, че и дати на класните работи.
За девойките - не ми е споделял да харесва някоя. Показа ми две-три момичета от сегашния му клас в инстаграм, те са си цели жени. Не виждам как биха обърнали внимание на някой на тяхната възраст. Излизат сега в една компания, с едно по-малко с 1г момиче и май всички имат симпатии към нея. Най-много да си развалят приятелството, ако тя избере един от тях.
Пари има в себе си, но не харчи нищо. Не иска и да си носи храна, само вода. Закусва тук и после се прибира и обядва.
На мен той ми каза за ДО към 15.10, не знам кой го е обсъждал пред тях.

# 319
  • София
Моя син го будя аз, има и аларма, но я спира и пак заспива. Преди ставах в 6, за да пия кафе на спокойствие, сега съм вкъщи от март и се надигам в 7. По това време събуждам и челядта. Наборът излита в 8 на тренировки, училището е следобед.
Момичетата още не го вълнуват твърде, търси си мъжката компания. Но миналата година няколко съученички го ползваха за слушател и го заливаха с драмите си Grin
Джобни няма твърди, гледаме да има пари в себе си, понякога се налага да се храни навън, вода също пие доста, а не може да носи с литри от вкъщи. Не прекалява с харченето обаче, даже се случва да му се скарам, че е ял боклук за лев - два, защото не му се дават повече пари.

# 320
Пари давам по 4 лв на ден. Преди и сандвич й правех, но два дни си го връща и спрях да слагам. Понякога й остават стотинки. Сама си готви някакви неща вкъщи, яйца, кексчета, макарони.
Elwing, явно сме при една по БЕЛ. И аз имам в Школо информация за контролни и класни до края на срока сякаш.
Особен интерес към момчета засега няма. Е, харесва едно от наше село, ама не е нещо ново. Момчетата в класа, 5 са, не били готини.

# 321
  • София
Аз се впечатлих от една позната, която се похвали че дъщеря й в 3ти клас си пържи сама яйца

аз го правех още от първи клас. ама синът ми и сега не може Simple Smile

# 322
  • София
Аз няма да казвам какво може да прави моят, защото както го глася за някоя от вашите девойки няма да го поискате Simple Smile

# 323
Моите синове си готвят. Малкият не пържи друго, освен картофи /сам си ги и бели, от две години насам поне/, обаче си пече в микровълновата бъркани яйца със сирене и кашкавал, ползва си скарата, фурната на печката.
Големият от гимназията си готвеше най-разнообразни неща вкъщи. Като студент вече трета година си се грижи самостоятелно за храната си. Тренира и внимава много какво яде. Няма пари да яде по ресторанти, но не се храни и с аламинути и готови сухоежбини. Не му тежи. Знае, че си е за него.
Не виждам нито нещо странно, нито нещо сложно. Дори не е за хвалба, т.к. за мен си е нормално. Както го научиш и мотивираш. Не е до пол. Мъжът ми също готви и то много по-добре и с мерак от мен. Важно е да може когато нещо на някого му се прияде, да си го приготви сам, не да чака някой да си дойде, че тепърва да му го нагласи.
...
Успя и той на контролното по граматика да я докара без грешки. По принцип той там си е добре, както и на разказване. Проблем е, когато му изсипят много думи, които не са от даден урок /текст, за наизустяване. Няма механична памет добра. Въпреки това полага усилия, колкото може. Вечер изпитвам устно. Събота и неделя ще направя писмено препитване, защото понеделниците имат контролни на думи.  Сам иска да го препитвам. Ясно разбира, че си е в негова полза.
Днес отивам да си взема от Еконта немската граматика и още една книжка и ще му ги занеса да се упражнява почивните дни.
...
За момичетата - не го вълнуват. Той тази учебна година няма време да иде до фитнеса някои дни даже, ама снощи пак каза, че ще оцелее някак до края.
...
Давам по 100.00 лв. на месец за храна. Да се учи да си ги разпределя. Той, обаче, предпочита да си ги скатае и яде чак като се прибере следобеда. Предпочита нещо да си хапне на спокойствие вкъщи. Стол и лавка си нямат в училище. До тогава дори не огладнявал. И аз съм така вече 25 години, та не се учудвам.
....
ТришаР, пращам всякакви положителни емоции към вас!

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 10:03 от Judy

# 324
  • у дома...
Моето дете прилича на мен - много съм разпиляна, обаче винаги знам в моя хаос кое къде е. Научих се да готвя, когато ми опря яцето до дупЕто. То и преди това нямаше как да върша таз дейност, щото се прибирах у дома само да спя...

# 325
  • София
Наборът обича да готви. Не случайно едни от нещата, които харесва за Япония са свързани с готвене. Може и питки да меси.
В понеделник ще им е първият тест по японски...

# 326
Моя също спестява всяка стотинка, чак се чудя като се събират от време на време и другите си купуват и ядат, не се ли чувства аутсайдер. Явно не, не знам. Яде си у дома.

# 327
  • Между гори и планини
Моя пък харчи до стотинка. Като работи, всичко пести, ама това което давам се намества без остатък. Тъй като закусва и обядва вкъщи, пари за път не дава, джобните са символични - 1.50 на ден - за парче пица и мляко с какао или чай. Колкото да не се чувства като сомалийче сред другите. Пари даваме от миналата година, до тогава си мъкнеше разни солети и ядки от дома. Пък и тая година учи от 8 до 13.40 най късно, няма да умре от глад . Лавката работи само за гимназията, малките не ходят там, забранено им е. Всеки ден междучасията са различни, ту има голямо от 15 до 20 минути, ту няма.

# 328
  • София
У нас всеки става по различно време и никой никого не буди. Аз ставам около 7, но напоследък се будя доста по-рано.
На девойката ѝ даваме по 40 лв на седмица. Тя си ги разпределя, като не знам дали ѝ остават. Яде в повечето случаи вкъщи.
Не знам кой работи хоум офис, обаче от няколко дни София пак е прилично задръстена. Като гледах сутринта "изненадващата" проверка за маски в ГТ и там си е гъч, въпреки че нямаше още 8 часа.

# 329
  • София
Днес ми се стори една идея по-ненатоварено. Всеки ден я карам сутрин,  за да става по-късно и всеки ден ми се вижда различен като трафик. Не мога да хвана зависимост.

Общи условия

Активация на акаунт