Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява профилираната подготовка по всеки предмет?
Какви са разликите между професионалните и профилираните гимназии?
Какви са изискванията за прием в чуждестранни университети?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява профилираната подготовка по всеки предмет?
Профилираната подготовка по всеки предмет включва не само повече часове, но и по-задълбочено изучаване на предмета. Това включва по-голямо внимание към съдържанието на учебната програма и напреднали учебни материали, които са важни за постигане на високи резултати и за прием в някои чуждестранни университети.
-
Какви са разликите между професионалните и профилираните гимназии?
Професионалните гимназии се фокусират върху предоставянето на професия, като технически или занаятчийски профили, които може да не отговарят на изискванията за прием в някои чуждестранни университети. От друга страна, профилраните гимназии предлагат два профила, определени още с Държавния план-прием, които се изучават само във втори гимназиален етап и са важни за постигане на по-висок хорариум, което е важно за някои чуждестранни университети.
-
Какви са изискванията за прием в чуждестранни университети?
-
Какво представлява списъкът с имена на ученици и техните училища?
-
Какви са разликите между учебните планове за профили Математика, СХН, Икономическо развитие и Природни науки?
Днес за първи път се успахме. Пиша в мн.ч, защото аз се успах и съответно го събудих във времето, в което трябваше да тръгне. Успял е да стигне все пак, но ми опява, че го заболял коремът от притеснение. И по този повод да питам - сами ли стават вашите тийнове (по-специално момчетата, че момичетата са друго ниво, хаха) или и вие чувствате ангажимент към това? Аз явно съм куку, но не мога да си представя, че ще си спя и те ще станат без да ги изпратя. Първо не съм сигурна, че изобщо ще станат навреме, второ го усещам като нужна грижа. И така, хем съм от 11ч на работа, хем си ставам в 6ч. Заради това отказах и предложение за работа, защото трябваше да съм там много рано и щях да изпусна контрола върху тях. Знам, че трябва да ги оставя сами да се оправят, но явно аз не съм узряла за това... Дано ми дойде акълът преди да ги направя мамини синчета.
. Иначе по въпроса ти - Митко още не се интересува от момичета. Доскоро, изхождайки от девойките в миналото училище, всички момичета бяха кифли и тъпи. Имаше и такива, с които за три години не си беше говорил. Сегашните съученички обаче били много готини, но ги възприема като приятели. Подпитвах аз дали някоя не харесва, но той ме гледа осъдително. Да видим докога