ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 869
  • 785
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Понеже нещо се заприказвахме за 18-то училище вкъщи, с моята любов към статистиката затърсих информация колко точно ученици има (нали е най-голямото). И на какви интересни неща налетях! Сградата е проектирана от бащата на Кирил Маричков. 😊 Той, вече ужасно възрастен, беше объркал дома си с този на родителите на мъжа ми (от един квартал са, пък и има някаква прилика във фамилиите). Та го бяха поканили у тях докато Щурецът дойде да го прибере.
Освен това 18-то е завършил и Тодор Живков... Някак задочно. 🤣

# 301
Триша, бързо възстановяване на момчето!

Според моя син във всеки час работи лаптопа на учителя, камера, микрофон. Тези, които са у дома по някаква причина да могат да слушат.
Разцъках тази вечер профила в Moodle на дребния. Всички часове са си там. В неговия клас има едно дете на ОЕСР, но май ще учи с класа само докато заработят центровете за дистанционно обучение. Поне така разбрах от първата родителска среща. А ВКС, разните презентации и допълнителни материали, които се качавт всекидневно в Moodle, са за децата, които временно поради заболяване или карантина не са на училище. Малкият е цяла седмица на лагер, защото в събота и неделя има състезание. Предложих му да се включва в първите щасове за деня, преди първата тренировка, но само ме погледна странно. Нищо, и без това няма мобилен интернет на телефона, а в базата, в която спят също няма.
От днес и ние сме с един карантиниран клас в нашето училище. В града общо май са два в момента.

# 302
  • София
Дени, благодаря за подробностите! Аз не знаех, че има такъв вариант. На мен много ми харесва, по-добре е онлайн, отколкото да си стоиш вкъщи и сам да се чудиш какво са взели в час.

# 303
  • Между гори и планини
Момичета, а започнаха ли вашите младежи да се вълнуват от другият пол? Знам, че има теми за момичетата и момчетата, но тук ми е уютно да питам, а сме и набори. Моя до сега не обръщаше внимание. Обаче лятото като си отидохме, се срещнахме с половината клас и видя на снимки момичето с което беше приятел и тя беше признала, че го харесва (детски работи от втори клас 🙄) Още тогава го усетих, момичето е много умно и хубаво. Изяде ми главата да ѝ праща съобщение, а не са се виждали и чували 4 години!
Днес момичетата (едното ми е приятелка), явно са ровили във моите снимки във Фейсбук и са го открили като малък, та го задявали , че бил сладък... Моя хем се хили, хем се черви, хем му е хубаво, хем го е срам... Умирам от смях с него. Вчера идва и ми крещи - мамо ставам мъж, имам мустак 🤪😂 А то почти прозрачен мъх, добре че се е метнал на русият си баща. И гласа от седмица някъде стърже повече, и косата иска да е дълга, да мирише на хубаво внимава... И всичко това като промяна за месец! Егасимус, до вчера беше момченце...

# 304
  • у дома
Изчетох около 100 нови отговора-едва ви смогвам...
Бързо възстановяване на младежа на Триша!❤
Моето няма нито една грешка на контрорното по АЕ на което уж не се беше спллпавил перфекгно-питам го,защо ми е казал така,но не можа да ми отговори-явно тайно ми калява нервите...
По ФВС е покрил 30м и скок от място за 6-не запомних колко секунди  е пробягал,но е скочил 240см-не тренира никакъв спорт.
При нас вече и от МГ и от ЕГ има по един клас под карангина.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 20:58 от svetlaem

# 305
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. И аз успях да прочета дотук.

Ема в момента не е натоварена изобщо, затова я записах на АЕ и на конна езда. Тя има 19 часа седмично АЕ в училище, но не исках да прекъсва школата, още повече, че тази година й доста леко натоварването. Ще представя класа на вътрешно състезание по АЕ между класовете от випуска. Вчера я избрали и за председател на випуска, тя е много доволна, защото страшно си пада по разни планировки и организации, точно обратното на мен и баща й. По физическо не покрива нормативи, заради скъсаната връзка на коляното, но учителят я ползва да бие волейболни сервиси към другите деца, които да отиграват топката. Учителят им по физическо е много смешен, говори им все едно са в казарма и ги учи как да се строяват, да викат "Здраве желаем господин...!"  и да правят кръгом. Много се смях като ми разказа Ема. Дотук съм много доволна от организацията в училище, преподавателите, децата, спазването на правилото за носене на униформи. Има сериозна дисциплина. В гимназията имало..55 класа, по 23 човека в клас....в такава ситуация си трябва дисциплина, иначе ще стане страшно.

Сега вече дойде време да обърна повече внимание на малката, че миналата година остана на заден план.

# 306
  • Варна
Признавам, не смогвам да следя. Голямото мърморене у нас е точно покрай нормативните по физкултура. А уж е спортувала, но това дълго прекъсване се е отразило, трудно ѝ е да се поразмърда. Та това ми е мисията към момента - да я върна на басейна или поне на фитнес.
С немския се справя, не с ентусиазъм, но поне сутрин ни поздравява с гутен морген.

# 307
  • София
Добро утро! Coffee Днес за първи път се успахме. Пиша в мн.ч, защото аз се успах и съответно го събудих във времето, в което трябваше да тръгне. Успял е да стигне все пак, но ми опява, че го заболял коремът от притеснение. И по този повод да питам - сами ли стават вашите тийнове (по-специално момчетата, че момичетата са друго ниво, хаха) или и вие чувствате ангажимент към това? Аз явно съм куку, но не мога да си представя, че ще си спя и те ще станат без да ги изпратя. Първо не съм сигурна, че изобщо ще станат навреме, второ го усещам като нужна грижа. И така, хем съм от 11ч на работа, хем си ставам в 6ч. Заради това отказах и предложение за работа, защото трябваше да съм там много рано и щях да изпусна контрола върху тях. Знам, че трябва да ги оставя сами да се оправят, но явно аз не съм узряла за това...  Дано ми дойде акълът преди да ги направя мамини синчета.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 08:36 от Elwing

# 308
  • София
При нас таткото ни буди. Ние и двете сме поспаливи сутрин и свежи вечер.

# 309
  • София
Вчера идва и ми крещи - мамо ставам мъж, имам мустак

Същата реплика чух, когато се появиха трите косъма под мишниците Simple Smile. Иначе по въпроса ти - Митко още не се интересува от момичета. Доскоро, изхождайки от девойките в миналото училище, всички момичета бяха кифли и тъпи. Имаше и такива, с които за три години не си беше говорил. Сегашните съученички обаче били много готини, но ги възприема като приятели. Подпитвах аз дали някоя не харесва, но той ме гледа осъдително. Да видим докога Simple Smile Иначе той винаги си е бил конте подобно на баща му. Парфюмите му съперничат като бройка с моите. Не излиза от вкъщи без да се е парфюмирал и оправил перчема.
Сега сутринта ме информира, че ще имат екскурзия до Пловдив. Супер според мен, но щял да се запише ако ходят и неговите хора. А неговите хора са половината клас, така че ми се струва, че ще отиде. Надявам се нещата с този вирус да вземат да утихнат и да имат и традиционната екскурзия до Франция пролетта.
По учебни въпроси - класната им е върнала първата диктовка. Нещата не са розови и нямало да им пише оценки. Най-странното е, че е объркал личните имена и Пол например е станал Пола. Но важното за мен е, че учи с желание френския и смятам, че така нещата ще се получат.

# 310
  • Велико Търново
Моята става сама в 6.30, защото аз излизам в 5.40 за фитнес, това е от години.Те със сестра й, която е в пети клас сами стават, обличат се, оправят на всички леглата, оправят се, закусват и тръгват.Закуската аз я приготвям преди да изляза.

# 311
  • София
Оставяме го да се буди сам вече. Но от време на време надавам по едно ухо дали има движение в съседната стая, защото с това учене до посред нощ напоследък е рисково дали ще си чуе 5-ти аларми. Но явно учителката им е взела страха и чинно става, не смее да закъснява.

# 312
  • Между гори и планини
Моя има будилник електронен ( показва час, дата и температура) в стаята. В 7 без 10 звъни, ако не се е излюпил, баща му го измъква от леглото в 7ч. Другото вече сам. Аз се събуждам от репликата "Кажи чао на майка си". Но мъжа ми е чисто луд и става зимата в 5ч, пие си спокойно кафето, проверява си пощи , новини и пали камината. Лятото аз ставам рано, зимата той.
Днес шофьора на училищният автобус ни сервира, че вече няма да го взима в 8ч, а 7.25, че има много нови деца по селата... Та свърши спането до късно.

# 313
И аз обичам да ставам рано с тях, за да контролирам ситуацията. Тъкмо бях отвикнала с големия да ставам, сам си се оправяше, то пък се случи пандемията. Малката, наборката, предишните години сама си ставаше, защото аз трябва да съм в работата в 7.00. Но се чувахме задължително, за да знам, че е станала. Работя на дежурства обаче и в някои дни почивам, та сега се опитвам да се науча в почивните ми дни да не ставам в 5.30 с нея. Досега два дни съм пробвала, но и аз надавам ухо, единия ден даже се разходих из къщата, писах й в Месинджър...., и после успях да заспя, учудващо за мен.
Днес беше отишла без някакво домашно по БЕЛ. Изплаши се, че ще има двойка, но й се разминало, написала го набързо. Дано й държи по-дълго време... Но май ще ограничим гледането на сериали, струва ми се.
Триша, прегръдки от мен!

# 314
  • Пловдив
Аз си ставам в 5 часа от години, правя закуски, пия си кафето, това си е моето време, та го вдигам аз. По принцип е ранобуден като мен, но сега покрай лятото взе да ляга късно и още не може да се насили да заспи преди 24ч.,та сутрин аз го будя. Всички тръгваме от къщи заедно, караме него, после момичетата. Последно време мрънка той за ставането и ме дразни, всеки ден едно и също. И като кажа, че ще спрем да го возим с колата, заяви, че нямало да ходи на училище. Еми не знам. Ние живеем на село, за да отиде навреме, е нужно да стане в 6 най късно, за да хване рейс в 6.15. Така го вдигам в 6.20. И заради него и момичетата стават час по-рано. Не си представям аз да излезна и те да се оправят, дори и мъжа ми ако не му пусна кафето и сложа пред него, ще седи гладен 😥. А е бивш професионален готвач, не е като да не може да готви. И ви се възхищавам,че сте възпитали така децата да вършат разни неща. Все си мисля, че като опре яйцето до кокала, ще се справи, ама знам ли.
Успешен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт