ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 869
  • 785
  •   1
Отговори
# 285
Триша, представям си физиономията, която правиш при всички прояви на разсеяност. Едновременно удивление и умиление.
Да се възстанови бързо детето:heart:

# 286
  • Между гори и планини
Моя е разсеян само когато седне да учи - яде му се, пие му се вода, ходи до тоалетна, пуска котките вън на двора, после ги пуска вътре, щрака с химикал, блее в една точка. Честно, полудявам! Ето за утре има само английски и информатика, а още пише домашно по информатика. Не може с български думи да ми обясни урока, можел на английски... Пък по този предмет гледам учебника като теле и не мога дори да го изпитам 🙄

# 287
Триша,
Бързо да се оправя наборът и да поема нови предизвикателства!
Пубер в “мрън” настроение??? Неееееее, не  е възможно това😄😄😄

# 288
Днес получавам съобщение: Имам 4. Съжалявам. Много ми стана тъпо. Обяснила съм, че началото е трудно. Дано това не демотивира  децата.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 19:23 от clevermary

# 289
  • София
Това е резултатът от система, която не дава знания и умения, а готви за формат на изпит. Да не говорим, че тази подготовка в огромна част се случва в паралелнато ни образование.

# 290
Благодаря за страхотната тема Flowers Rose
Дъщеря ми вече почти по всичко правиха тестове (с изключение на химията, математиката ще е в понеделник), оценки имаме почти всякакви, доста неща е забравила. Днес пък ми се обади, че и е лошо, боляло я глава, повръщало и се, заведох я на лекар, той я прегледа и нищо не установи, направи и кардиограма добре беше, кръвните изследвания също са и добре и сега се чудя дали това главоболие няма връзка с телефона Rolling Eyes
Та от днес ползването на телефона и е позволено само по 1 час на ден, ще видим как ще издържи, иначе баща и каза, че и дава един стар с "копчета" и да се оправя Smirk
Има вирус с главоболие и повръщане. У дома го минахме всички за 1 седмица. Буквално поваля човек за 48 часа, с много повръщане и Т.н.

# 291
  • София
Clevermary, нашата девойка също е с 4. Имаше самочувствие, че е подготвена, но явно след НВО е трила с голямата гумичка наученото. Госпожата е обяснила, че ще даде шанс за поправка, но ще им бъде като втора оценка.
Триш и от мен успех на младежа и бързо възстановяване!

# 292
Мерси, момичета!
Бисе, няма начин, трябва да минаваме през препятствията с чувство за хумор, в противен случай ще се побъркаме, и той, и аз. Откакто се е поосеферил сме се хилили поне на десетина глупости и се шегуваме и иронизираме един друг Wink
Звънче, поне това не го мисля, защото вечерта преди операцията надписват крайника над мястото, което ще оперират Simple Smile
Рали78, ама той си е така мрънкав откак е проговрил, та аз съм калена в годините Wink
Доня Дафина Черешова - точно по същия начин е и той като седне да учи и пише домашни + че добавя и сън понякога в средата на ученето.

# 293
  • София
Не мога да ви насмогна на четене, залежах се този следобед, че се опитвам да се разболея и успях да вляза в крачка. Почти в обичаен ритъм сме и едва ми остава време, а след 10.10 сигурно ще  чета само като вися по залите.

Триша, бързо възстановяване на младежа!

Просто майка, да е жива и здрава твоята девойка!

Аз се опитвам да натъпча в главата на набора моя и на баща му тел. номера и не става, и не става. Сестра му му се подиграва и го изпитва понякога. Не знам колко хиляди пъти обясних, че в някакъв момент може да му се наложи да ги знае, но явно докато не се случи, няма да му уври главата. Адреса едва- едва го казва като често греши.

# 294
  • Пловдив
Триш, бързо оздравяване на младежа!
Моят синковец, докато се прави, че учи, постнал мрънкащо меме в Редит
И го успокои ли батковци от 9-12 клас, че после било ставало по-добре. Той повече време му отнема да мрънка, отколкото да пише, но това е друга тема. Поне ме успокоявате, че не е само той с тези четворки, иначе го бях изяла, а по принцип не се карам за оценки. Но по езика...
Весела вечер!

Скрит текст:

# 295
Е, то и ние трябваше да си направим мемета: седмокласни мойки по време на НВО, ама нямаше време😀

Триша, допада ми много житейската ти философия!❤ Здраве, късмети пак здраве ви пожелавам от цалото си сърце!

# 296
  • у дома...
Триш, бързо възстановяване на младежа!
Ани току що ми се обади - супер вдъхновена. Ще се запише в клуб "Млади журналисти". Ще ходят във Софийски университет, щели да изучават вестници от 19 век и ще се учат да пишат статии. След испанския това е следващата ѝ мечта - да стане журналист. Еххх, растат ни децата!

# 297
  • София
Триш, прегръдки и бързо възстановяване на момчето! На моя днес са му върнали входното по БЕЛ -5, според мен ОК, в петък е по математика плюс обичайното по немски. Там за сега е стабилен, но учи до нощите. Е, брат му му помагаше мъничко, но вече няма. Днес го изпратихме за Германия и ми е кривооооо.
Айла, моят беше миналата година и при двамата преподаватели в АВО. Джованбатиста му беше фаворит, но и за Ребека не е казал нищо лошо, но то там бяха основно онлайн.

# 298
Триша , радвам се , че всичко е минало по план и , че тийна си е вече истински тийн-мрънкащ и все недоволен... Бързо възстановяване!
Ники-Кати , извинявам се , че чак сега отговарям за обучението в ОЕСР
Скрит текст:
разпитах подробно набора и разбрах следното: от първия до последния час компютъра в класната стая е насочен към дъската , а когато не се пише там , към класа или учителя. Децата вкъщи са с микрофон и камера ( едното нямало камера , та само го чуват) и се включват активно, отговарят на въпроси и питат , ако има нещо неясно, За домашните им - не се проверяват на живо , а обясняват какво са написали ( ако ги попитат) и казват дали имат или не.
Входното по математика е пълен провал-уж най-високата оценка била 4.60 , но те го правиха още първия час , а следващите два-преговаряха. Две от десетте задачи били върху материала , който отпадна преди НВО и не е взет масово. Надявам се ниските оценки от входните да му подействат стимулиращо , а не демотивиращо.

# 299
Учителката по френски все още не им пише оценки. Днес им е направила за втори път писмено препитване - отново на граматика. Според детето е казала, че и на това контролно няма да им пише оценки. Сега е по- доволен от направеното.
.Явно не иска да ги стресира от самото начало, а си прави проверка какво научават. А и те свикват, че по- често ще бъдат писмено изпитвани.
liani, да му е хубаво на детето в Германия! Много успехи! И си представям какво ти е...

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 21:25 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт