ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 810
  • 785
  •   1
Отговори
# 555
  • Велико Търново
Моята госпожица стартира учебната година с две 6-ци - по информатика и английски, в петък правиха входно по математика, а там хич не й е силата /че и времето не й стигнало за всички задачи/, и явно уроците  ще продължат, в зависимост от представянето й в бъдеще. Хич не държа да е отличничка, но ако задълбае надолу, ще трябва пак да прибягваме до чужда помощ Wink
Сутрин закусва вкъщи, но на две- на три, и проблемът е, че почти никога не се храни в училище, а често е до 15,30ч. , яде вкъщи след това - около 16,00 и за вечеря не е гладна. Не върви на добре с това нередовно хранене, и въпреки моите, пресилени на моменти, вещания, че ще си докара я язва, я гастрит, ефект - 0. Дебела глава.
На игри не играе, с но с толкова момчета в класа, вече са я приобщили към някаква обща, която играят всички, така че и тя е в кюпа. Опитвам се да я отвлека от пустите Тик ток и Инстаграм, и все си мислех, че ще се насити по някое време, но още не е дошло това време. Затова не забранявам, но й възлагам достатъчно задачи, че да не виси постоянно там.

# 556
  • Между гори и планини
Колко интересно - за моя син Инстаграм и Тик Ток са пълни глупости, но обожава Майнкрафт (може би му прилича на Лего). А тези които не играят игри са в Инстаграм.
Моя няма и Фейсбук, баща му е категорично против, аз май също.
Някой по горе спомена за пъпки и акне. За Коледа купих гел с активен въглен на Гарние на моя и му помага. Но той го ползва рядко, защото е със суха и атопична кожа, акне няма, а само някоя черна , запушена пора на носа.

# 557
  • гр.София
И при мен най-сетне Школо се активизира,зарадва ме с първата оценка,по английски.  По два пъти на ден проверявах,няма ли да се размърда нещо.  На входните се очакват оценки около 5. Поне С.(вече така ще я пиша,че ми писна с това щерка и девойка) на толкова се самооценява -)
От днес с още едно момиче от класа тръгнаха на руски в Руския инфоцентър,направо при напреднала група.Чакам да дойде и да каже,че нищо не знаят и ги пращат при начинаещите  Grinning
Мерси за снощната дискусия, използвах да я предупредя,ако й причернее,какво да прави.
Надявам се при Ред всичко да е ОК.

Миналата седмица беше влизал педагогическия съветник в класа,говорил им,че имало спешен случай тия дни-две момчета се напили с Hell ( ако така се пише) и пулсът им скочил до небето.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 12:02 от blanc

# 558
Аз съм потресена какви задачи не е решил на входното по математика. Не мога да повярвам. Струва ми се, че ако ги обясня на третокласника, ще ги схване и ще ги реши. И това са само тези, които каза, че не е решил, сигурно има и други объркани. 60 точки на НВО са си баш точна оценка, да не кажа, че и е било до късмет на задачи с тези му знания. Едната нерешена геометрична е въпрос само на съставяне на уравнение , нищо повече не се изисква. Няма допълнителни построения, нищо сложно.
Сани, браво на девойката за оценката по френски. Моят е с четворка, но е доволен и изобщо не се е притеснил. И някак е с увереност, че почва да го разбира този език:grinning: А на коментарите ми дали не сбъркахме с  френския, защото  никой не може да му помага, упорито твърди, че няма грешка Simple Smile Мисля, че принос има и класната, която харесва.

# 559
  • София
Amanda, вие ако сте сбъркали с френския, ние с японския какво са кажем Simple Smile
Аз съм на принципа, че докато ходи с желание на училище всичко е наред.

# 560
На входното са имали успоредник, а те не го били учили миналата година. Не очаквам кой знае какъв резултат, но ще видим. При това задълбаване и зубрене само във формата на НВО миналата година,  не очаквам, кой знае какво на входните.

# 561
  • София
Аманда,ти и от математика разбираш,сина ти също.Не може да ми обясни и разкаже къде изобщо е сбъркала или не е решила...Квото-такова.Знаем си че в дупка по математика.Сама се сугестира,мислейки за тоя предмет.Дано запълни дупките и промени отношението към предмета.Тази госпожа билс много добра.
Кажете нещо разбрали ли сте за факултативния португалски?

# 562
  • София
Португалският се води ФУЧ - 1 час седмично. Моят се е записал. Опитах се да го подтикна в посока да не го прави, но явно е в период да прави обратното на моето мнение. Класната им е казала, че може да пробват няколко часа и после да се отпишат, което формално погледнато не е много вярно, но ще видим. При вас какви допълнителни клубове са представили?

# 563
  • у дома...
За кардиолог за възрастни препоръчвам с две ръце д-р Вълов. Баща ми излиза извън ритъм често и с този лекар се родих. "Д-р Стелиян Вълов, Кардиолог, София | Супердок" https://superdoc.bg/lekar/d-r-stelian-valov-1694
В 30-то има дете с ковид, което от 25.09. не е на училище. Неговият клас е карантиниране от вчера до осми октомври. Всеки петък вечер директорката ни информира как е минала седмицата през школото.

В училището за сега са им представили клуба по журналистика и театралния клуб. Мисля, че имат народни танци, мажоретен състав. Ани се записа в журналистическия клуб. Театърът остави за догодина

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 17:24 от Просто_майка

# 564
  • София
ГрийнТ, само за тази година ли е португалския? То с 30 часа годишно  ще научат азбуката и някой поздрав.Не мисля че някакви допълнителни дейности са презентирали до момента.ИЛи аз не съм разбрала. При нас в сайта днес са публикували съобщение до всички родители,в което ни уведомяват че в училището няма случай на ковид! Че полагат всички  усилия да спазват мерки и препоръки, както и да контролират.В съботния ден- евала. Също така имаме вече мейл с кодове за достъп  до  училищната учебна платформа.Сега влязох и съм много приятно изненадана

# 565
Amanda, вие ако сте сбъркали с френския, ние с японския какво са кажем Simple Smile
Аз съм на принципа, че докато ходи с желание на училище всичко е наред.
                Щерката изпадна в размисъл - дали трябваше японски,но девойката дума не дава да се издума.Надникнах в тетрадките / не,че нещо ще разбера Smiling Imp просто от любопитство/ и....ужас...някакви червени спирали се вият върху всяка страница....лошо ми стана.Питам плахо "какво е това",а тя казва,че това значи ,че се е справила много добре ,даже отлично и госпожата така отбелязва.Видях и някаква лепенка с "WAW" и това било оценка.Помолих да напише нещо и.....божеееее,как пише това дете йероглифите със скоростта на светлината.Казах да намали темпото,че да не отиде краснописа.Обясни ми,че още няколко букви и ще вземат първата азбука. Казах да си напише името,а тя обясни,че имената се пишат с друга азбука.Накъдри нещо с обяснението,че това е името и ,но не се пише с тази азбука. Yum От понеделник щели да имат "малки контролни" и дано всичко е така ,както казва тя.Тактично ме изгони,че трябвало да учи думи...дали е така или си чати никой не ти казва,защото се затвори в стаята си.
                 За клубовете каза,че ги водят дванайсетокласници и се колебае дали да се запише японска култура,защото нямало да и стигне времето.Били в събота и неделя ,а тя тогава ходи в театрално студио.В момента и в двата дни,защото довършва с малката група пиеса,която ковид-а прекъсна,а с голямата група готвят нова пиеса.Правилно е преценила,че + пиано и пеене малко множко ще и дойде.Последно обясни,че ще се запише японска култура,защото  било изключително интересно,но дали ще стане.Ще видим.

# 566
  • София
Нашият записа точно японска култура, но аз се чудех дали други, по-общи, са им предлагали.
Иначе, децата в класа доста са се опознали и си джиткат нагоре-надолу. Наборът, обаче, нещо днес не се чувства добре. Ходи да кара колело на Витоша и скорострелно се е обадил на баща си да го прибере, защото му прималяло. Аз не съм в София днес и утре до обяд, та само от далеко следя нещата.

# 567
Нищо не ми е казал за португалския, което означава, че явно няма да се запише. Не съм му видяла очите от 11.0О часа.
Занимавах се с малкото с напредъка му по рисуване. Много е разочарован, че май само той има петица. Трябвало е да нарисуват сгради. Темата е архитектурна среда, а  е нарисувал нещо, което прилича на колиба в гората. И го подготвях за следващия час, като му обясних, че най- добрата стратегия е да прерисува това в учебника. Ако иска шестица. Иначе да си рисува колибите.
Грийн, да минава бързо на детето!

# 568
Нашият записа точно японска култура, но аз се чудех дали други, по-общи, са им предлагали.

Отидоха на протеста и не мога да питам има ли по-общи и си спомням само сценично изкуство,дебати,японската култура и......май не се сещам още какво.Аз и казах за сценично изкуство и да не ходи в театър "Арте",ама не иска.Там ходят с брат и ,но е чааак в Дружба,а в у-щето ще е по-близо.

# 569
  • Между гори и планини
Ох, в училището има много неща, в общинският детски център също, но нищо не допада на моя. Пък и постоянно трябва да го караме с колата, което зимата тук е меко казано неприятно, ако има метър сняг, вали с дни и е -20°. Та стои си на топло пред камината и чете, или проектира къщи на програмата ми . И гледа филми.
Много е готино като нямат разказвателните, вчера си прави домашното по рисуване и английски, днес по математика сутринта и ходихме на шопинг в  Търново за мен дрехи за есента. Утре сутринта учи по философия и е готов за понеделник. После сме канени в съседно село до язовира на барбекю. Времето е прекрасно, обожавам да ми е топло, без да се потя като луда.

Общи условия

Активация на акаунт