ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 884
  • 785
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
Само така! " Сайтът Библия" в първия пост.Сега го виждам -).

Раздали са им да попълнят Заявления за стипендии. При само 4 паралелки на випуск, явно ще имат бюджет за стипендии по успех от 7 клас.

# 196
  • София
denyil, виж си съобщенията в Школо, ако не си видяла днешното писмо.

# 197
  • София
Днес им излезе и разпределението на близначките за школата по английски към АВО бел. Ваня е с учител Ребека Флечър, а Николета с учител Джованбатиста Фикера.
Дъщеря ми много харесва Джованбатиста /Джани/. Миналата година беше при него и е много доволна, че уважиха желанието й пак да е с него тази година.

# 198
Как забравих да кажа, че за първи път Ния има не 1, а даже 3 шестици от изпитване по фвс за някакви гимнастически нормативи. Такъв лукс в смг не се е случвал, там за 3 години и 1 не можа да изкара (изключвам написаните ей така на ДО или миналата година, когато учителят отсъства почти цял срок). Дойде си детето нахъсано как му се играе фвс и колко готин бил часа - и игри имало, и някак без напрежение било всичко. Колко малко им трябва на децата за тези предмети, а не тичай като гламав по 1 км докато не припаднеш и да намразиш дните с фвс.

# 199
Така трябва да е физическото - децата не трябва да се притесняват, а да искат да бъдат в този час.
При нас последно са били при друга учителка, явно имат и час по спортни дейности, което е нещо различно. Но за учителя по физическо се носят легенди. Вчера му разказвах как моя позната е била по работа в училището и се е възхитила колко е чисто и подредено, а той коментира, че  няма как да не е чисто - преподавателят по физическо и навън да види пушачи, ги кара да правят по 170 клека за наказание.  Няма да допусне фас, боклуче и т.н Simple Smile
Няма още никакви оценки в електронния дневник. Би трябвало днес да правят входно по математика, но не се е притеснил. Не се е и подготвял. Вчера му казах, че съм му взела Навигатор  по математика и измърмори нещо от сорта "точно това винаги съм си мечтаел да ми подариш ".
При мен сякаш се появява проблем със зрението. Вечер не виждам наблизо, размазва ми се всичко. До това се докарах с тоя шантав режим на работа. От страх да не изпусна нещо в дните, в които не съм в офиса или навън за конкретен ангажимент, почти целодневно съм пред екран. Ограничих и ходенето пеша. Добре е, че си имаме куче, защото иначе обездвижването ще е пълно

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 06:33 от Amanda.D

# 200
  • София
Вчера имахме онлайн РС с класната , мина доста добре според мен , но се впечатлих от някои неща и затова мисля да ги споделя.
Скрит текст:
1. Трябваше да се избере родителски актив-за първи път ми се случва да има повече желаещи ( и то доброволно) , от колкото трябва...
2.Оказа се , че имаме в класа дете под карантина , което ще бъде две седмици на ОЕСР-според моя син нормално се провеждали часовете- детето се включвало също активно.3. Днес разбрах от набора и за още едно дете , което пак по същия начин ще се обучава.4. Не ми допадна само отговора на класната , че официално нямало нужда да се обявява има ли карантинирани класове или деца - ние сме щели да разбираме това от нашите си деца...не било необходимо да се всява паника с това...
Дени, може би са били посъветвани така да отговарят на РС. И нашият класен каза същото - няма нужда да ви информираме, да не се всява паника и т. н. Но на следващия ден получихме уведомление за състоянието в електронния дневник. Явно доста запитвания са получили за карантинираните деца.
Може ли да споделиш как точно става обучението ОЕСР? Детето е вкъщи и се включва с камера синхронно в часа със своя клас ли?

# 201
Добро утро,
Да се “похваля” и аз. Наборката вчера има първата двойка в живота си. По IT.
Разделили ги в група по 4 деца и им казали да правят презентация. Моята и още едно момиче започнали да четат и да събират инфо. Другите 2 девойки обаче решили, че ще си говорят за момчета. Накрая учителят писал двойки и на четирите заради тези, които нищо не са правили цял час.
Моята и другото четящо веднага разказали какво са прочели и научили по зададената тема, но той им забил 2 с чиста съвест. Били екип и трябвало да си понесат последствията и те.
Зверчето се прибра в къщи с рев. Не заради оценката, а заради несправедливото отношение.

# 202
Ех, че тъпо. Много е кофти така.
До смеещият се емотикон искам и ядосан емотикон. Ако дизайнерът чете желания Simple Smile

# 203
  • Между гори и планини
Ужасно! Винаги съм била на мнение, че децата с гордост поемат заслужено наказание, но имат вродено чувство за справедливост. За това уважават строгите, но справедливи учители. Тази е решила да се прави на строга, но не е справедлива и рискува да бъде намразена през следващите години.
Преди две години срещу подобна госпожа, която тровеше целият клас и нарочила моя син , пуснах жалба. И спря да преподава на целият клас, влиза детска педагогическа стая, психолози, разпитваха децата. И когато са им разказали всичко, хората се хванали за главата. Лично такава учителка, бих я следила изкъсо. При цялото ми уважение към училището и учителите, такова мачкане и избиване на комплекси спрямо моето дете, не понасям!

# 204
raly, обясни на детето, че това е съвсем реална подготовка за живота.
Работата в екип звучи добре за ухото, но често около тези с меките умения се налага да има по някой опъващ работата и обикновено е прецакан.

# 205
  • Между гори и планини
Много ми харесва изказване на Радой Ралин, цитирам по памет :
Ако за нещо не те бива,
Иди в колектива.
Колектива най-добре прикрива,
Че теб за нищо не те бива.

# 206
  • Пловдив
Доня, а защо детска педагогическа стая, те мислех, че се намесят при деца, които правят проблеми, а не учители?
Неприятна е ситуацията,но и аз мисля, че така детето се подготвя за живота - който не е справедлив, нито честен, и когато зависиш от друг да си знаеш, че може и да правиш всичко перфектно, но той да те провали или обере лаврите. Дано детето не го е приело навътре и следващия път покаже знанията си, Рали 💓
Дано да е успешен денят на децата днес!
Амандаb], засмя ме със изказването на детето, хубаво ти го е рекнал 🤣

# 207
Доня Дафина Червшова,
Абсолютно права си! Детето ще намрази този час. По-интересното е, че е господин. Млад и съвременен, а не някоя СОЦ учителка. Вчера са имали IT за пръв път в новото училище и за “разкош” получава двойка заради чуждо нехайство.
Сега не мога да я убедя, че тя трябва да си прави заданията независимо от всичко. Но срещам отпор и коментар-другите от екипа няма да правят нищо за този проект. Т.е. правя или не нещо пак ще имам 2.

# 208
  • софия
Еххх, Радой Ралин... Била съм малка, когато вкъщи тихичко се споменаваше името му и го срещах по улиците. Винаги беше странен в детските ми очи - леко отнесен, но с буден поглед, небрежно облечен. Помня го с един бежов шлифер на Раковски, не знам защо точно това.  А колко гениално и съвременно звучи голяма част от написаното от него. Чудя се как изобщо издаваха нещо негово тогава.

# 209
  • София
О, във връзка с двойката  - любимият ми Ерих Кестнер беше писал по темата, само че във версия за преписване. Как в крайна сметка наказали отличника, а не преписващия. Като илюстрация на принципа, че животът е несправедлив и децата трябва да се научат да поемат и такива удари, за да придобият житейски опит.
Въобще аз не знам друг човек, от който да черпя толкова мъдрости, като от този мой настолен детски писател. 😊

Общи условия

Активация на акаунт