ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 848
  • 785
  •   1
Отговори
# 345
Баткото, от 7 клас започна да си готви храна при нужда. Яйца, спагети, пиле в тиган (с гъби и сметана Simple Smile, когато има ). Отказа да идва с нас на почивка и трябваше да тренира за топлия обяд Simple Smile.
Младежа от 5 клас се справя (нали гледа от баткото). Всичко зависи от зора Simple Smile. Освен яйца, печени сандвичи и пица-полуфабрикат, често си прави "собствен вариант (много се радвам, че сам си го откри)" на паниран кашкавал - слага го в тиган и той се разтопява. Вкуса е същия, без панировка, даже по здравословно. А, така си личи и кой кашкавал не е добър и спираме да го купуваме Simple Smile
Не спирам децата да опитват в кухнята. Ако съм там, ще дам съвет, но основни положения съм обяснила в движение. И майка ми, не ни е спирала да правим нещата в кухнята сами. Сестра ми от 3 клас правеше сама кекс и други подобни, а аз - верен черпаконосец Simple Smile (Има една случка със сестра ми, в 3 клас: Оперират я и доктора, който ни е съсед, забрани на мама да ходи в болницата. Да не се разтройва детето, да гледа мен и бебето, а информация - всеки ден, лично от него. В стаята са само възрастни жени и си обсъждат рецепти. Сестра ми взела дейно участие по темата и жените в стаята и персонала я ожалили. Решили, че е сираче и мащехата го експлоатира. И даже в болницата не идва да го види, а си гледа бебето. Като отишла да я вземе, случая се разплел - персонала я познава Simple Smile
И в домакински дейности ми помага - прахосмукачка, моп, пералня, само трябва да дам указания (ама, те всички проблеми идват от лошо поставени задачи Simple Smile )
За събуждане сутрин, няма проблем. Сам става, дори не го усещам кога излиза. До 6 клас го карах до училище, но после ме отряза и взе да ходи с автобус (аз съм все в последната минута Sad ) (Абе, родители - любители Simple Smile )

# 346
  • Стара Загора
Аз не съм за тая тема май Joy
Нямам с какво да се похваля Simple Smile
Ти къде ме видя да се хваля...освен за времето което имам за себе си сутрин...с нищо друго.
Наборът може да пържи яйца и приготвя някакви сандвичи за брат си ако нас ни няма. До тук!:)))
Като се приберем и казва - вече отговорността за брат ми е ваша

# 347
О, не само ти, всички Simple Smile
Ставате рано, приготвяте някакви неща и нататък даже не искам да изброявам Joy

# 348
А,  аз рано не мога да стана Simple Smile и затова детето само става Simple Smile.  По този повод, Мойта майка обича да казва: На мързеливите майки - децата са оправни! Simple Smile

# 349
При нас таткото ни буди към 6,30 ч, но и аз ставам. Правя закуска, сандвичи и нещо сладичко за училище. Като парички няма точна сума, гледам да има около 10 лева в себе си, защото понякога решава да се види с приятелите от старото училище и хапват навън. Като цяло е разумен в разходите.
С готвенето е скаран, а от мързел и филия хляб няма да си намаже.
В училище на входното по БЕЛ има 4,25, а по немски 5,60. Като цяло гледам, че му остава доста свободно време и явно ще трябва да го запълвам със спорт и допълнителни дейности.

liani вие в кой клас сте?

Zazu1, кой сборник по МАТ ползвате в СМГ?

# 350
  • София
Лелее, спрете да ги хвалите тез момчета бре, че наистина никой няма да го иска моя Митко Simple Smile Пък и аз сутрин нищо не правя. Докато не си изпия кафето гледам много лошо.

# 351
  • София
Добър ден! 😊

Триша, бързо възстановяване на набора!

Да се включа и аз по засегнатите теми.
Става сам в 6, оправя се и ходи с трамвая на училище от миналата година. Съответно аз с отварянето на очите веднага проверявам в Школо дали няма закъснение, че както съм ви споделяла заспива късно и постоянно ми е притеснено, но не ставам да го будя 😁. Аз също съм нощна птица и сутрин си поспивам.
Давам по 25 лв на седмица, изхарчва всичко и дори си взима и от неговите скатани пари защото митка по цял ден и не му стигат. Предупредих го, че неговите ще свършат и ще трябва да си остане с по 5 лв на ден. Има карта за ГТ и ако излиза през уикендите му давам отделно пари.
Яйца си приготвя под всякаква форма и сандвичи, това са му готварските умения 😁. Първите дни му приготвях сандвич за училище от вечерта, но след като го връщаше няколко поредни дни, спрях.
Момичетата го вълнуват още от детската градина. Още тогава си имаше “гадже” и беше много нещастен, че ще трябва да се разделят в първи клас и ми казваше, че ще я търси цял живот. Е, забрави я, в първи клас вече си имаше ново гадже от класа 😁. Той много добре се е разбирал винаги с момичетата и се е сприятелявал с тях, дори и сега, най-добрият му приятел е момиче. Има и приятели момчета, разбира се, но мисълта ми е, че никога не е делял половете. В момента е сингъл, но винаги е имал “обект на внимание”.
Очаква утре резултата от входното по БЕЛ, каза, че се е справил, ще видим..., има и 5 от устно изпитване. По АЕ е подредил три 6- тици вече, от активно участие, устно изпитване и от контролно. Голяма издънка направи по математика! Отварям очи преди няколко дни, влизам веднага в школото и що да видя..., забележка и двойка по МАТ. Изправи ми се косата. Нашият първо говорел в час, свирил със свирка 😱 ( нямам идея от къде я е взел!) и в следствие на което бива вдигнат на дъската на задача за сплави, която не е успял да реши и му е писал и двойка за назидание. Та сега ще трябва да си седне на д-то и да си оправя попарата дето надроби. Просто от време на време “ получава факсове” и върши големи глупости това дете. Добре поне, че му е стигнал акъла, та след часа се е извинил на учителя. Всяка учебна година започва с някаква издънка, заради която после му се взима акъла...

# 352
  • Между гори и планини
Хаха, аз не само гледам лошо,но и казвам неща които не помня, ако ме събудят зорлем . За това никой не смее да събуди пчелата майка 😂
Моя се прибра умърлушен - 4 на входното по ИТ, освен това две копирани страници по английски които трябвало да направи в час, пък нямат още учебници и той смогнал само с половината. Домашното допълнително. Станало му неудобно. Чакахме тая седмица да дойдат, но нещо се объркали и сега не се знае кога ще имат учебници. Много чувствителен моя Пубер, какво ще кажат, какво ще си помислят, кой как ще го погледне...

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 14:14 от Доня Дафина Черешова

# 353
Сверих си часовниказа джобните, благодаря!
Относно готвенето на сина ми, освен спорадичното избухване на "стопен кашкавал", разбирайте кашкавал, пуснат
за две минути в микровълнЕНата друго не знае, а не е като да не съм жестока майка!

# 354
Мама Мони, аз моят хич не го предлагам. Притеснявам се, че сватята цял живот ще ме гледа лошо и ще се опита да ми го върне обратно. 🤣
Дано поне случи на жена, способна да го изтърпи.

# 355
Аз да се похваля - преди малко за 10 минути подадох документи за подновяване на личната ми карта. Късмет!
Моята девойка почти нищо не прави за училище, малко домашни по английски само. Но от другата седмица започва пианото, та ще й се отвори малко повече работа.

# 356
  • София
Щяха да ползват едни на Педагог 6, които са с изчерпан тираж. После се преориентираха към този на Просвета и два, дето ги сканират и щели да ги ползват няколко години, но така и не ми обясни кои са точно + задачи на лист разпечатани.

# 357
  • София
HAPPY, ако няма с какво да се похвалиш, а и не се оплакваш, значи при вас всичко е на 6 Simple Smile
Мама Мони, за тоето момче от лятото четях , че има много почитателки ( поне сред майките, но те са много важен фактор), така, че ако започнеш и да го хвалиш, ще трябва конкурс за девойки да организирате Simple Smile
Аз късно се научих да готвя и все още не ми е страст. Ако се налага, готвя бързо и без много обикаляне около печката! Ако се наложи и мъжа ми може да приготви нещо, малкия не го мисля , гладен не остава, най-малкото ще си нареже колбас и хляб или ще си намаже някоя филия, без да занимава някой друг. Но набора, ако няма готова храна , ще предпочете да стои гладен.
И днес се сетих за бабата на съфорумка, която казала " Ами моята е филоложка, но е много добро момиче" ( не си спомням коя беше съфорумката, която го сподели, но бабата ѝ ме впечатли много) И аз така-Много ми е добро момчето, а за мен си е и най-хубавото Simple Smile

# 358
Зазу, едни стари, ще се сетиш като ги видиш - отделно алгебра, отделно геометрия. Те са много хубави, нищо, че са по старата програма. Водят се 8-12 (алгебрата даже е 7-12) клас. В смг може и по-рано да ги приключите Grinning.

# 359
  • у дома...
Това Везните не са като нормалните хора. Току що ученици от 10 клас са им правили презентация на театралния клуб. Тази година щели да представят пиеси на Шекспир. И сега чуденката е журналистика или театър? Театър или журналистика? Или и двете? ЖДНБ!
Сандвичи ще си направи, ако прегладнее. Почти винаги има ядене в хладилника от предната вечер (готвя всяка вечер, понякога и по две яденета) и ще си стопли. Обаче си има дядо-закрилник, моя баща, който толкова ѝ трепери, че ме изкарва извън нерви. Викам, нервя се и глас в пустиня. Да му мисли зетя!
Работата ми е на 2-3 минути от нас. Сутрин с топ не могат да ме вдигнат в 7 ч. Обичам да спя. Мога да спя по всяко време на денонощието.  Това ако събота и неделя направя закуска, после цялото домочадие стъпва на пръсти около мен, щото очакват нещо да има. Иначе обичам да готвя и готвя всеки божи ден. Като си бяхме пролетта по домовете и по три пъти готвех.

Общи условия

Активация на акаунт