ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 833
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
  • София
От половин час съм вече в работата и усещам, че петъчния ден ще е дълъг. Излезнахме сутринта в 6,30, за да може да е в училище в 7 ч. Съученик има днес рожден ден и вчера голямото междучасие барабар с класната са ходили да купуват балони, свирки, панделки и т.н., за да украсят стаята и да му направят изненада. А друг съученик е отговарял да баламосва рожденикът, за да не разбере за изненадата. И днес среща в 7 ч. да украсяват стаята  По идея на класната са направили календар на класа с отбелязани  рождените дни на децата. По всякакъв начин се стреми да ги направи колектив тази жена и затова всички я харесват.
Мама Мони, Митко е щастливец с такава класна! Дори и да я сменят догодина, съм сигурна, че децата вече ще са колектив! Такива учители все още ми дават надежда, че не всичко е загубено и все още има Учители по призвание! А когато имаш класен, който не го е грижа за класа, успокоението е  , че е изтеглена късата клечка!

# 436
  • Между гори и планини
Проблем с Школото нямам, работи си отлично. Използвам мобилното приложение, а на компютъра влизам чрез имейла на детето, създаден и раздаден в училище. Моя няма акаунт като ученик - имаме само един - за мен. Още миналата година ни казаха, децата да нямат достъп.  И въпреки, че е в същото училище, дори пак е от 7а в 8а, няма никаква задна хронология, всичко абсолютно е изтрито - оценки, бележки, програма. Някъде до края на август ги имаше, и после всичко изчезна. А аз от както миналата година съм се логнала, не съм излизала.

# 437
Maria, опитали да си смениш ролята в приложението
В долен десен ъгъл има ...Още и от там избираш профил като родител на дете в новото училище.
Сега се логвам по подразбиране като родител на 8 класник, а не на седмокласник Simple Smile издигнах се
Да, от там сменям след като вляза в приложението и детето е в 7а. Здраве да, ще си цъкам да чистя точки и ще чакам да си оправят известията. Като цяло приложението е хубаво, но си има бъгове и е грубо да ти кажат "какво пък толкова ви пречи точката" или "изтрийте си профила", вместо да кажат: "имаме проблем, ще работим по отстраняването, благодарим за сигнала". Аз като цяло много се дразня от хора, които не признават когато са сгрешили и/или вечно се оправдават.

# 438
Има ел.дневник, има проблеми! Simple Smile Както беше казал един човек...
Ние в ТУЕС, нямаме проблеми, защото и ел.дневник нямаме. Ще караме на хартия. Ми, технологии са това, не е шега работа. Обяснението е, че няма изградена мрежа, нали са в ТУ , заради ремонта. За втория срок обещаха да има. Някакъв, правен от техен ученик, но още не били избрали. Дано не е Школо. Не , че е много лош (то, аз само него познавам), но ще е лоша реклама (за училището), заради нехайството , след информацията за грешки.
Не обичам нетестван софтуер и самодоволни програмисти.
Преди 8 години и НПМГ нямаха ел.дневник. Отговора: Докато ги задължават да водят хартиен, няма да имат електронен!... Сега, незнам как са, но докато завърши детето, преди три години, нямаха. Имат си позиция. А, и технологиите са трудна работа Simple Smile

# 439
  • София
Всичко, които сте Школо сте щастливци след опита ми с One book. За какво им трябваше да сменят ЕД...

Същото щях да кажа и аз Simple Smile

Не си спомням да съм имала звуков сигнал от Школото, но получавам на мейл известия. Иначе проблеми няма с него.

Бях си обещала, че няма да купувам повече никакви помагала. Е, вчера взех помагалото на Донка Кънева по БЕЛ. И този Навигатор смятам да поръчам. Wink Определено не съм добре. А и алкохолният шкаф ми е празен. Трябва нещо да се зареди, иде зима.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 11:42 от bazel

# 440
Когато си на държавна хранилка, платил си комисионните където трябва и можеш да се държиш с ползвателите както си искаш!
За 7 години съм била обслужвана от 3 фирми за униформи. За първите две училището лоша дума не казваше, чакали сме за униформи до нова година.
Тази година след оплакване на деца и родители, че униформите може и да не дойдат за 15.09, а има заповед всички да са с официалните униформи, класната ги успокоила, че ще говори с директора и  се възмутила как можело да не доставят в срок,  това им била работата и си имало договор. Явно е имало реакция от ръководството, защото имаше раздвижване с доставката поне на официалните ризи и вратовръзки

# 441
При Школо, може би част от опциите за известяване, са избор на администраторите. Миналата година имаше периоди на известяване, имейли. После спряха и класната каза, че умишлено са изключени. После пак имаше.
В началото, след съобщение, за време на пускане стоеше - "преди седмица" (голямо ровене падаше да намериш нещо), после промениха и се появиха дата, час и минути.
Та си мисля, че има и елемент на администриране.
Но, нищо не оправдава нехайството след получаване на информация за проблем

# 442
  • София
Да, в случая е дразнещо отношението към сигнал за проблем. Иначе и аз махнах приложението, защото ми пискаше нон-стоп при дискусии между родители за някое съобщение.
На моя тийн са му искали 5лв за някаква застраховка в училище. На вашите нещо казвали ли са? Покривала 5000лв, но за какво не знам. Досега не са ни събирали, а и аз нямам спомен едно време да е имало такова нещо.

# 443
  • о`майна лунна нощ е
Групова здравна. Ако се потроши, изплащат обезщетение. В 6-ти клас така си купих нова раница. Един пръст стоя в гипс 25 дена, а после с парите от застраховката се обзаведох с оранжево-черна раница за училище.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 12:04 от `ТуиГ

# 444
Още при записване, платихме към 4-5 лв. Но коя компания и условия, не помня.

# 445
  • софия
Школо е най-читавото приложение и за това си позволяват небрежност. В шести клас при нас имаше някакво Админплюс. То е ужасно. Влизала съм в него по-малко от 5 пъти.
Смяхте ми се вие миналата година за родител 1 и родител 2, ама аз се бях заинатила и писах на МОН, РУО и Школо. С Мария много си приличаме в това да искаме да има ясни правила и да се спазват. Тихомълком беше оправено, аз обратна връзка не получих.

# 446
Стандартната застраховка злополука! Ако детето има сключена вече от семейството, може само да занесе копие от полицата.
Трябват им за извеждания извън училище, винаги се прилага при пътуване. С обща полица за класа е по-удобно, но не е невъзможно да се ползва и лична такава

# 447
Момичета стискайте палци утре на моя спортист, между 12 и 14ч. Дет се вика във вас ми е надеждата 🤣 Регламентът е тегаво, само двама от отбор имат право да играят на финал. Отборът е от шестима и от тях има само един, който не може да играе. Останалите петима са от топ гимнастиците в страната за тази възраст. Така в отборната надпревара никой не може да ги победи, но задачата за спечелване място на финалите става изключително трудна. Те помежду си са си най-голямата конкуренция. Кофти, ама и по световни първенства регламентът е същият. Има някои нови упражнения на прескок и висилка и си го има притеснението дали ще успее да ги направи добре. Уф, имам чувството, че аз се притеснявам в пъти повече от него.
И по този повод наборът ще е щастлив, че ще го оставим за пръв път сам през нощта. Е, има да се грижи за куче и коте, но ще се справи.

# 448
Страхотни работещи мерки има с карантинираните класове. Преди малко ед
приятелка ме нацелува едно хубаво, че не сме се виждали отдавна. И после ми съобщи, че детето е вкъщи, защото в класа има коронавирус.
ston, успех!

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 12:32 от Amanda.D

# 449
Страхотни работещи мерки има с карантинираните класове. Преди малко една приятелка ме нацелува едно хубаво, че не сме се виждали отдавна. И после ми съобщи, че детето е вкъщи, защото в класа има коронавирус.
ston, успех!

Това не е от мерките, от отношението на човека към мерките е. Smirk
Спазването им зависи от човешката единица и нейното отношение към проблема.

Общи условия

Активация на акаунт