С какво ви дразнят свекървите? – 125

• 39 749
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • ...живея на последния етаж...
Това с уговорките и перфектните гостоприемни домакини сигурно се е случвало на всички, да не ни уважават труда. В такава ситуация напоследък нищо не нося в кутий, а в празнични чиний, които директно си слагам на масата. Който иска, да не яде, обаче си е сложено.

# 661
Това с уговорките и перфектните гостоприемни домакини сигурно се е случвало на всички, да не ни уважават труда. В такава ситуация напоследък нищо не нося в кутий, а в празнични чиний, които директно си слагам на масата. Който иска, да не яде, обаче си е сложено.

Понякога като пътуваш 100км и като ти се е падбало да носиш салата, едва ли ще сложиш в празнична чиния да ти се разлива в багажника.
И не разбрах с каква цел са потъмнените букви.

# 662
Потъмнените букви деликатно намекват, че няма съществително в българския език, което в множествено число да завършва на "й".

Честита Коледа на всички! По-малко мрънкащи свекърви и повече щастливи снахи!

# 663
Ама ставаш и си слагаш сам кутиите на масата. Или направо директно на домакинята казваш: ей, я дай и сармите и руската салата, че ги забравихме. Ще си губя аз времето с такива пипкави неща като сарми и руска салата и няма да ги сложа на масата.

# 664
И обратното на горното пожелание.

Ние също празнуваме заедно. Свекървата (аз)  приготвям всичко, те ( синовете и снахата) носят питиета, които обичат, ядки, мезета, плодове.    На 1 януари, Великден , Гергьовден  е пак така.  Когато аз ходя по специални поводи у тях,  нося само някой сладкиш или баница, нещо за внуците. В ежедневието, която сготви нещо по-така си носим взаимно.Така сме си от години и всичко е точно.

# 665
Сина сипа ли на майка си, Зло, или само на вас двамата?
Още по- голяма грешка, ваша.

# 666
Тя не искаше сърми. Каза му "не благодаря". Той попита всички.

# 667
Аз много мразя демонстрации и фасони и зная(вкл от опит), че нищо не решават, а само задълбочават проблеми. Обаче, в подобен наЗлодеида случай и при предварителна уговорка, аз и мъжът  ми си ядем донесеното и не близваме "шедьоврите". Добре че не съм имала такива случаи

# 668
  • Пловдив
Аз много мразя демонстрации и фасони и зная(вкл от опит), че нищо не решават, а само задълбочават проблеми. Обаче, в подобен наЗлодеида случай и при предварителна уговорка, аз и мъжът  ми си ядем донесеното и не близваме "шедьоврите". Добре че не съм имала такива случаи
Да си призная - и аз така искам да направя. Но с усилие осъзнавам, че това е същото просташко действие като на свекървата. Не, с годините поумнявам и улягам. Никакви демонстрации - ям от всичко наред, включително от моето, накрая си взимам каквото остане от руската и сърмите да ги ядат децата у нас.

Защото сме по-умни и по-възпитани, нали така дами?

# 669
Така направих и аз. Приготвиха ми торба с моите сърми и руска салата и няколко сладки и ми я тикнаха в ръцете.

# 670
Ами следващата година няма да си губиш времето и парите за сарми и руска салата, едни бонбони от магазина и толкоз. А пък най-добре-другата Коледа на някое топло място.
Не знам как търпите подобно отношение, аз не мога. Само веднъж ще дам шанс да ми се направят подобни мурафети, друг път просто няма да бъда с тези хора.

# 671
Само веднъж ще дам шанс да ми се направят подобни мурафети, друг път просто няма да бъда с тези хора.
Аз също. Как пък няма да ходя накъде, където ще се държат с мен като последните простафунгели на планетата! Не бих се разправяла, не бих се обяснявала, но и повече не бих стъпила. Синът ѝ както иска да се оправя с нея.

# 672
  • София
Това е зверско неуважение. Колко да съм улегнала за да го търпя? Това просто няма как да се случи. Ако иска да се подиграва с някой, няма да играя аз тази роля.
Шапка долу за мъжа ти че се е усетил и те е защитил. Аз на твое място нямаше да й мълча и да се подсмихвам...

# 673
  • София
Това, че е простотия, две мнения няма.
Въпросът е, дали да й се слезе до нивото или да я препсуват на ум и да не й обръщат внимание?
Майка му е и е ясно, че заради това, той няма да прекъсне отношенията си с нея.

Или да й отсипят лежерно.
Догодина, дори да се уговорят коя какво да прави- едни бонбони или сладки от магазина и цъфват на вратата.
Ако се окаже, че този път не е направила всичко, ухилени до ушите й заявяват, че знаят приказката за лъжливото овчарче и затова- ей, й бАМбони за десерт.

# 674
  • Варна
Не, просто догодина може да си празнуват другаде. Където ще им оценят манджите.

Общи условия

Активация на акаунт