С какво ви дразнят свекървите? – 125

• 39 748
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Е, два пъти годишно - на Коледа и Великден по два часа може да я изтърпят. Каквото ще да прави.

# 676
  • София
И от какъв зор, Зло да си създаде враг в нейно лице?

# 677
  • София
И от какъв зор, Зло да си създаде враг в нейно лице?
Правилно, по-добре да си трае, да се усмихва, пък ние в БГ-мама ще я подкрепяме морално....

# 678
  • Варна
Един-два пъти в годината аз бих ходила да я видим и уважим за други поводи - за рождения й ден, за осми март може, за Великден, за имен ден. И не бих готвила. Но баш на Коледата да търпя фасони, няма.

# 679
И аз не бих повторила празнуване със свекървата, ако бях на мястото на Зло. Щом не ме уважават да си гледат работата.

# 680
Правилно е постъпила Зло, няма смисъл от фасони и то на Коледа. И мъжът ѝ добре е постъпил, аз на негово място можеше и да не се усетя да предприема нещо.
Може би свеката да е очаквала реакция и сега да е нещастна, че не ѝ се е получило.
 Иска ми се и аз да мога да се владея и да проявявам хладнокръвие, когато е нужно.
Но добре ми повлия свекървенската тема, има известно подобрение при мен, особено ми допада мотото "избирай си битките" .
Да я похваля моята - прати кашон със сухи чушки, подправки, лютеница и др. Любезно благодарих и ѝ пожелах и догодина да направи и да ни изпрати Sunglasses  бяха взели детско парфюмче на дъщеря ми, мъжът ми им каза да вземат и за сина ни, та и за него бяха пратили този път(момичешко, ама той не го прави на въпрос). За малкия нищо нямаше, но предвид възрастта му, не му и дреме Sunglasses

# 681
За това да си замълчиш, за онова да си замълчиш. Това да преглътнеш, друго да преглътнеш. Тая злобичка да подминеш, оная ехидна усмивчица. И още, и още. Някой може ли да ми обясни ползата и удоволствието от подобно прекарани празници. Нямам предвид само случката на Злодеида.

# 682
  • София
Скрит текст:
Правилно е постъпила Зло, няма смисъл от фасони и то на Коледа. И мъжът ѝ добре е постъпил, аз на негово място можеше и да не се усетя да предприема нещо.
Може би свеката да е очаквала реакция и сега да е нещастна, че не ѝ се е получило.
 Иска ми се и аз да мога да се владея и да проявявам хладнокръвие, когато е нужно.
Но добре ми повлия свекървенската тема, има известно подобрение при мен, особено ми допада мотото "избирай си битките" .
Да я похваля моята - прати кашон със сухи чушки, подправки, лютеница и др. Любезно благодарих и ѝ пожелах и догодина да направи и да ни изпрати Sunglasses  бяха взели детско парфюмче на дъщеря ми, мъжът ми им каза да вземат и за сина ни, та
и за него бяха пратили този път(момичешко, ама той не го прави на въпрос). За малкия нищо нямаше, но предвид възрастта му, не му и дреме Sunglasses
Kate, твоята свека ли беше дето подаряваше подаръци само на момиченцето ти, а на момченцето нищо, так чак драми имаше, а ти тогава още беше бременна с 3тото? Или те бъркам с друга потребителка? За това се сетих, като прочетох,ч е на момченцето пратили дамски парфюм - хем да отбият номера, че са му взели нещо, хем пак да е нейната и подаръка да е за момиченцето. Много долно. А бебето, колкото и да е малко, все има какво да му се вземе, ако ще една да е залъгалка/чесалка за зъби/гумено пате за баня, според възрастта му.

# 683
И аз мисля, че ако е ескалирало реално напрежение, гостуването у свекървата може поне временно да се прекрати. Тоест сина да си ходи там сам, или с детето/ децата.

Моя приятелка постоянно ходеше, защото мъжът й държеше на това, нали били семейство. Накрая стигнаха до грандиозен скандал. Който самата тя казва, че е могълда се избегне, ако не са били "задължителните" гостувания.

Мен няма сила, която да ме накара да ида у някой, който ми върти номера и където ще съм на тръни. И не знам защо снахите го правят.

# 684
  • Пловдив
Мъжът ми и децата ми ходят по-често от мен. Аз ходя веднъж на месец,  приблизително. Но трябва да се признае - това дойде с времето. Имах период нито исках да я виждам, нито да я чувам. Но аз съм женена за сина и от 15 г, та привиквам. С годините тя ли омекна, аз ли, в момента за едно гости се понасяме.

# 685
Честно това задължително гостуване при свекървата и двамата не го разбирам, аз обожавах да отида сама с детето при моите родители, да се наприказваме, да си почина и отпусна.Моят мъж обратното, въобще не искаше да ходи сам с детето, така и не разбрах защо, питала съм , не казва.Като наближеше да ходи и почва да ми мрънка и аз да отивам.В нормални отношения бяхме, ама не винаги ми се слушаха приказките им, тази комшийка, онази роднина, предпочитах няколко часа спокойствие вкъщи.
Сигурно защото го посрещаше от вратата с”ти майка нямаш ли бе” хахаха, и пак аз да оправям ситуацията , е сега дай да пием по едно вино, уиски, джинче, кажи сега за комшийките 😀

# 686
Задължителното ходене в пълен състав, всяка седмица и на всеки празник у свекърите е за да видят комшиите колко са ценени от снахата. По същата причина е и драмата с кръщаването на децата. Името на детето ни съвсем малко се различава от името на свекъра, но в съответното градче от селски тип всички са уведомени, че е 1:1. Научих за това от две колежки които са от същото градче и от една от съседките на свекърите, която реши да повика детето на галено име, което пасва на името на свекъра, но не и на детето заради буква, която липсва в едното име. Свекърът се притесни и се замота в обяснения и оправдания. Така разбрах, че не е било негова идея, а на свекървата. Тя даже е спорила с майката на колежката, която знаеше как се казва моето дете защото с нейния внук бяха в една детска градина и сме се виждали на рождения му ден.

# 687
Ужас!  Това вече е откачено.

# 688
За това да си замълчиш, за онова да си замълчиш. Това да преглътнеш, друго да преглътнеш. Тая злобичка да подминеш, оная ехидна усмивчица. И още, и още. Някой може ли да ми обясни ползата и удоволствието от подобно прекарани празници. Нямам предвид само случката на Злодеида.

Съвсем доскоро бях от зъбещите се и неподминаващи изцепка на свекървата.
Съветитите на няколко мацки тук ми повлияха благотворно Simple Smile
Честно казано, по-добре ми е да не се ежа и репча за всичко, което свеки поднася. Мъжът ми го оценява:sunglasses:
Изтощително е непрекъснатото дебнене, опониране, търсене на теле под вола.
Аз се чувствах изтощена и нещастна.
Няма да ми опадат зъбите като първа я поздравя по телефона Sunglasses
Даже като мисля, преди все аз бях начумерена, защото не можех да изтръгна стари случки между нас и чувайки гласа й, веднага се сещах за лошото и ѝ говорех нападателно Blush
Тя започна с лошо, аз се хванах на хорото там ми беше грешката, губех сила и енергия Simple Smile

Kate, твоята свека ли беше дето подаряваше подаръци само на момиченцето ти, а на момченцето нищо, так чак драми имаше, а ти тогава още беше бременна с 3тото? Или те бъркам с друга потребителка? За това се сетих, като прочетох,ч е на момченцето пратили дамски парфюм - хем да отбият номера, че са му взели нещо, хем пак да е нейната и подаръка да е за момиченцето. Много долно. А бебето, колкото и да е малко, все има какво да му се вземе, ако ще една да е залъгалка/чесалка за зъби/гумено пате за баня, според възрастта му.
[/quote]

Не бъркаш, същата съм. Нямало детски парфюми за момчета, затова взела и за него момичешки. Ок, приемам, няма да заяждам. И за бебето няма да се заяждам, да, могло е да вземе някакво гумено пате, ама не е взела. Ааа, ако ще търся заяждане-за щерката имаше и 3 кичозни кариолки за коса, ама синът ми беше толкова щастлив, че има и той парфюм, та не го направи на въпрос Stuck Out Tongue Winking Eye
Мисля, че неглижира сина ми, щото е кръстен на свекъра, а тя не го понася (не са разведени) Joy другата ми версия е, че синът ми е на същата възраст  като любимия й внук, който е взела под крилото си. Наскоро писах в темата, че от другия си син и снаха получава само обиди и им робува, но боготвори децата им. Явно в лицето на сина ми вижда конкурент на любимеца си, но това е моя интерпретация, не съм сигурна.

Примерно преди ваканцията й се похвалих, че учителката е много доволна от него, че е умен, общителен и т.н. А свеки се натъжи и оклюма, еее той и Х (братовчеда), е умен, ама нали никой не се занимава с него и родителите нехаят, затова се държи ненормално и изглежда глупав.
Свекърва ми не може да се зарадва на постиженията на моите деца, без да намеси колко онеправдани и подритнати са другите й внуци. Имам чувството, че донякъде я е яд, че съм от типа майки-орлици и в това отношение точно не може да ми намери кусур.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 19:59 от Kateto_sv

# 689
Тук хич не се изтъкна Simple Smile Другата снаха ли беше ги добре подредила да й готвят, чистят и гледат децата Simple Smile Ами щом ги гледат свекърите, прехвърли им топката - кажи - "Е вие се занимавате с тях, ама не колкото нас" (шегувам се)

Общи условия

Активация на акаунт