С какво ви дразнят свекървите? – 125

• 39 740
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Тук хич не се изтъкна Simple Smile
Умря циганката, дето ме хвалеше Stuck Out Tongue Winking Eye

# 691
  • София
Мъжът ми и децата ми ходят по-често от мен. Аз ходя веднъж на месец,  приблизително. Но трябва да се признае - това дойде с времето. Имах период нито исках да я виждам, нито да я чувам. Но аз съм женена за сина и от 15 г, та привиквам. С годините тя ли омекна, аз ли, в момента за едно гости се понасяме.

Оф! Догодина ще направим 30 години брак с мъжа ми, а свекървата не ще и не ще да миряса. Синът й все се надява на чудо, обаче няма да му се сбъднат надеждите. Отровна и проклета е до мозъка на костите.

# 692
Ние откакто се изнесохме проблемите със свекървата определено намаляха, може би защото я виждаме по-рядко. Обаче детето като сме на гости при нея или при моята майка им се смее и им се радва, а като дойде някой вкъщи на гости и почва да плаче. Сега свекървата реши че е защото не я вижда всеки ден и съм я била настроила. Опитах се да обясня че и от майка ми реве и от гости също, обаче тя си знае нейното. Как се "настройва" бебе на 7 месеца не знам. 😄😄😄

# 693
"....Как се "настройва" бебе на 7 месеца не знам. 😄😄😄"

Ха! Да ти кажем, та да се научиш и после...Бг мама виновна. А ако Т Свеки чете тук...Smiling Imp

# 694
С моята свекърва бяхме в много добри отношения. Поне така изглеждаше. Откакто се роди детето, много неща ме дразнят в нея. Опитвам се да я оправдая пред себе си, за да не трупам негативи, но понякога не се получава. Познаваме се от 8г. преди да се оженим и не сме си казали нито една крива дума. С уважение към тези години, се опитвам да бъда тактична, да не избухвам и да не се създава напрежение.
Дразни ме, как простира дрехите на детето (смачкани), купува му някакви препарати за пране, които аз не използвам, дрехи, които няма да му станат, но на нея са и харесали. Съревновава се с моите родители и винаги купува нещо по-скъпо.
Когато е в нас и ще къпем детето, всичко е готово, тя го държи в ръцете си, нито го съблича, нито ми го оставя да го изкъпя, нито проявява инициатива да го изкъпе (ако има желание, нямам нищо против). Ще го храня, пак го взима - нито го храни, нито ми го дава, държи го и гледа тв, чувствам се някак неловко, когато посегна да го взема.
Като напиша всичко това, изглежда толкова смешно и глупаво, но когато се развива действието е ужасно дразнещо.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 17:31 от GHsun

# 695
  • София
Ами не я канете по това време.
И защо тя простира, а не ти или другият родител?
Излишните препарати за пране могат да отидат за миена на баня, тоалетна, четки за грим...

# 696
  • при късмета
Абе, Теодора, настроила си бебето и това е. Даже и да не го знаеш, настроила си го Joy
GHsun, просто ѝ кажи, не само да посягаш да взимаш детето. Ако го правиш без да кажеш и дума, то се получава конфузно. Тя вероятно не знае режима му да минута. Просто като го взимаш кажи "време е да се храни", "време е да се къпе" и т.н. Тя, ако има желание да помогне, а и ти да ѝ дадеш, то няма как тя да предприеме някакво действие, без да знае какво следва по режима, защото тогава ще я упрекнеш, че не пита. Посягай си да си вземеш детето, но говори. Според мен ще реши проблема

# 697
  • София
С моята свекърва бяхме в много добри отношения. Поне така изглеждаше. Откакто се роди детето, много неща ме дразнят в нея. Опитвам се да я оправдая пред себе си, за да не трупам негативи, но понякога не се получава. Познаваме се от 8г. преди да се оженим и не сме си казали нито една крива дума. С уважение към тези години, се опитвам да бъда тактична, да не избухвам и да не се създава напрежение.
Дразни ме, как простира дрехите на детето (смачкани), купува му някакви препарати за пране, които аз не използвам, дрехи, които няма да му станат, но на нея са и харесали. Съревновава се с моите родители и винаги купува нещо по-скъпо.
Когато е в нас и ще къпем детето, всичко е готово, тя го държи в ръцете си, нито го съблича, нито ми го оставя да го изкъпя, нито проявява инициатива да го изкъпе (ако има желание). Ще го храня, пак го взима - нито го храни, нито ми го дава, държи го и гледа тв, чувствам се някак неловко, когато посегна да го взема.
Като напиша всичко това, изглежда толкова смешно и глупаво, но когато се развива действието е ужасно дразнещо.
А защо бабата простира и купува прах за ппране? Това е работа на родителите, ако го правехте нямаше да те дразни. Дрехите може да подяряваш, не е драма, а нея я уведоми за размер щом го бърка. Като ще го храниш или къпеш, а то е в нея - не разбрах къде е проблема да си го вземеш - ти си е твое все пак. До тук проблем с бабата не виждам.

# 698
Когато е в нас и ще къпем детето, всичко е готово, тя го държи в ръцете си, нито го съблича, нито ми го оставя да го изкъпя, нито проявява инициатива да го изкъпе (ако има желание). Ще го храня, пак го взима - нито го храни, нито ми го дава, държи го и гледа тв, чувствам се някак неловко, когато посегна да го взема.

Ей тук ме изгуби... Сериозно ли намираш, че трябва да купува по-евтини неща за бебето? Дори ако по-скъпите са и по-качествени? Тогава оплакването ти щеше да звучи така:
"Свекърва ми купува евтинки неща на бебето, а моите родители как му купуват по-скъпи..."

# 699
[color=#980000"]....всичко е готово, тя го държи в ръцете си, нито го съблича, нито ми го оставя да го изкъпя, нито проявява инициатива да го изкъпе (ако има желание)."[/color]

Момичета това са нерви и разбушували се хормони. Ще мине! избирайте си битките и не се вглеждайте в дреболии. Повече увереност в себе си и не се бойте от свекъвите. И те се притесняват да не сбъркат и чакат  насоки от вас.
  Може би не го съблича, зашото не знае дали ще позволите да го изкъпе. Или просто му се радва докато вие си подготвите всичко, за да го вземате. Варианти много. И по всяка вероятност свекървите не се и сещат вие за какво си мислите и се притеснявате.

# 700
Ама кажи й, приобщи я: ще го къпем, я го съблечи да е готов/а.
Ето ти бутилката, я го/я нахрани.
Хората не четат мисли и колкото и да си мислим, че всичко трябва да е ясно, често ни е ясно само на нас.
Жената явно има голямо желание да помага, възползвайте се.

# 701
Ще напиша как изглеждат тези оплаквания в моите очи:
- Простирала дрехите на бебето смачкани. Чудо голямо. На когото не му харесва, да ги простре сам. И без това простирането на дрехите на бебето не е нейно задължение.
- Купувала препарати за пране, които ти не използваш. Просто е - кажи ѝ какви препарати предпочиташ. Чак пък да се дразниш, че не ти купува препаратите, които ти харесват. Като не ти харесват, купи си сама. И без това не е нейна работа да ти купува прах за пране.
- Купувала скъпи подаръци на бебето тълкуваш като съревнование с твоите родители. ОК, само да не се окаже, че ако купува евтини или никакви подаръци, ти да я квалифицираш като стисната. Подобно тълкуване е възможно само от страна на изключително предубеден и тесногръд човек.
- Не проявявала инициатива да изкъпе бебето. Ти добре ли си? Не е нейна работа къпането на твоето бебе.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 18:53 от Анонимен

# 702
Може пък тази баба да изчаква да види  другите подаръци, за да не се повтарят. Защо непременно трябва да е съревнование. Някои са царе на измисляне на  користни подбуди, а  набеденият хал хабер си няма за такива.

# 703
И да е купила неправилния прах за пране, какво!? Казваш си веднага, че ти този прах не харесваш и не купуваш, той не е подходящ за бебето, защото така и така.. Обясняваш спокойно и аргументирано защо, ако имаш аргументи, разбира се. Ако не, може да използваш педиатърката за плашило - тя така е казала Wink
Изчаква да види подаръка на вашите вероятно, за да не вземе същия. Но и да има някакво съревнование от нейна страна за по-скъпо - ами използвай го. Тъкмо детето ти ще има по-хубави и качествени неща. Или се обиждаш за честта на вашата фамилия Simple Smile
Това, че не улучва размера, случва се. Важното е, че й е кеф, не й се свиди и му купува! Просто й кажи кой размер да взима.
За къпането и храненето, сигурно ви чака да се приготвите и използва възможността тя да го поноси и му се порадва в това време. Не вярвам вие да сте готови, да протягате ръце за бебето, а тя да го стиска и да не го дава Simple Smile
За простирането са ти казали. Като не ти харесва как го прави, прави го ти. А и да останат малко смачкани дрешките, какво от това! Ако чак пък толкова те дразнят, връчи й ютията. Надали ще откаже за внучето...
Имаш баба, която явно се радва на детето и не се стиска за него, ти си седнала да се мусиш и дразниш! Ами ако не го поглеждаше...

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 19:02 от птица

# 704
GHsun, свекървата не е длъжна нищо да прави, бебето е твое и на мъжа ти. Тя ти помага според разбиранията и възможностите си, а ти си неблагодарна.

Общи условия

Активация на акаунт