С какво ви дразнят свекървите? – 125

• 39 732
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • София
А защо въобще свекървата трябва да купува нещо за домакинството на младите? Някой помолил ли я е? Ако не, това си е чисто вмешателство и наистина е дразнещо.

# 706
А защо въобще свекървата трябва да купува нещо за домакинството на младите? Някой помолил ли я е? Ако не, това си е чисто вмешателство и наистина е дразнещо.

Не знам дали аз преувеличавам или наистина съм егоистка, неблагодарница и всичко друго. Явно цялата тази ситуация, че сме си само вкъщи и напрежението с детето, ме изнервят и издребнявам, не знам. Но на мъжа ми също му прави впечатление, това което споделям и ме подкрепя. За това не съм се вглеждала в себе си и да търся проблема в мен.

# 707
  • Далечният изток
GHsun, не се впрягай. Целта на темата според някои е да начукаме канчето на неблагодарните снахи. А под някои имам предвид перфектните свекърви. Не им се оправдавай...

# 708
Малко са свекървите тук, повечето не са станали още свекита.От опит говорят, че няма смисъл от дребни търкания.Защото са виждали големите как изглеждат.
Темата е за дразги, да.Не  всяко дразнене  заслужава отговор.
По повод размер . Давали са ми и пак дрехата не ставала.Въобще с тези подаръци съм в чудо, сега само играчки, скъпи, и то неполучени ,че няма да идват, а стана късно за пратка, след Новата ще е ако не решат да наминат.
Че сме гадни свекървите, сигурна съм, но и да не  използваш месеци наред подаръка , да кажеш че малък, по твой размер, година над възрастта, и че твоите боклуци не стават и  се даряват и  хвърлят за мен е достатъчно да не купуваш повече.След третото мрънкане е достатъчно.
Прах - от какъв зор консумативи да купува тази свекърва , трябва да я питам.
Отказаха се заради Ковид, синът вероятно, че  доста изплашен като видя около него какво стана, страшни неща.Не настоявах, решенията в тази ситуация са лични и съзнателни.
Единствен съвет - като снаха ,дето се е оплаквала, като свекърва, от която се оплакват - не си струва тревогите.Дето става - ок, дето не става - разстояние.

# 709
Но на мъжа ми също му прави впечатление, това което споделям и ме подкрепя. За това не съм се вглеждала в себе си и да търся проблема в мен.

А защо мъжът ти, щом толкова му прави впечатление, не поговори с майка си и не ѝ обясни, че така не помага, а дразни?
Аз и теб не те разбирам защо си мълчиш и не намериш време и начин кротко да обясниш каква помощ очакваш и под каква точно форма (имам предвид марките на одобрените от теб препарати например).
Мълчите си, трупате негативизъм, после омерзение, плавно преминаващо в откровена омраза и... Ето ти поредната война снаха-свекърва, от която страдат всички.

# 710
Само да попитам,някой каза ли и на тази свекърва...Моля не купувай,такива препарати,аз предпочитам други,или ..Сега е време да къпем детето,дай ми го...Тя може и представа да няма ,че снахата се дразни.Не е медиум все пак.Относно скъпите подаръци ще си замълча.

# 711
Ясно е, че каквито и подаръци да купи свекървата - и скъпи, и евтини, - все е зле Grinning Ама останалото се оправя много лесно - снахата си простира сама, купува си каквото иска сама, храни, къпе сама и т.н.

# 712
Само че снахата не се дразни от вмешателството, а че свекървата не ѝ е купила правилния прах за пране.

# 713
[quote author=GHsun link=topic=1255363.msg42038139#msg42038139 date

А защо мъжът ти, щом толкова му прави впечатление, не поговори с майка си и не ѝ обясни, че така не помага, а дразни?
Аз и теб не те разбирам защо си мълчиш и не намериш време и начин кротко да обясниш каква помощ очакваш и под каква точно форма (имам предвид марките на одобрените от теб препарати например).
Мълчите си, трупате негативизъм, после омерзение, плавно преминаващо в откровена омраза и... Ето ти поредната война снаха-свекърва, от която страдат всички.

Казва се и по-тактично, и директно, според ситуацията. Но влиза през едното, излиза през другото.

Само че снахата не се дразни от вмешателството, а че свекървата не ѝ е купила правилния прах за пране.

Извинете, но колко свекърви отиват на гости с препарат за пране или омекотител за внучето? Точно на това се дразня, че тя избира, какво ще ползвам аз за детето си. Не е ли вмешателство в моя избор? Какво е? Да отиде да купи на дъщеря си, на нея не се меси.

# 714
Извинявай, но нека да ти припомня собственото ти оплакване:
купува му някакви препарати за пране, които аз не използвам,
Значи, ако свекърва ти купуваше прах за пране, който ти харесваш, щеше да си ОК. Или не? Ти наистина ли не схващаш нещо толкова елементарно? Като ти е донесла прах за пране, който не харесваш, просто го мяташ в кофата за боклук. Какво си се развълнувала от такива тъпотии?

# 715
  • Пловдив
Ама донесла прах - чудесно, благодариш, дали ще ползваш за бебето, дали за работните дрехи на мъжа ти, дали ще го хвърлиш в кофата - само ти си знаеш. Сама се тровиш.

# 716
Ох, не знам, не знам...
Единствената претенция, която имам към снаха си, е да си казва ясно и членоразделно какво точно иска от мен и как точно го иска. Съжалявам, но умението телепатия не владея.
Аз, от своя страна, обещавам също така ясно и членоразделно да обясня защо не мога да го изпълня, ако реално нямам тази възможност. (Подозирам, че снаха ми също не може да чете мисли.) Ако мога – ще слушам, ще козирувам и ще изпълнявам.
Без да храня излишни илюзии, че това ще ме направи пухкава и бяла. От тази тема си знам, че няма, колкото и да се старая. Това явно е цената, която всяка жена, родила син, е длъжна да плати. И за греховете си, които е натрупала, докато самата тя е била снаха.
Абе, с две думи, блазе им на жените, които имат само дъщери. Simple Smile

# 717
Едно време не исках дъщери, че ги тормозят на чуждата къща, безгласни са.Такива времена бяха.
Като се раждаше втория син ,с една дълга коса, акушерката каза момиче, ама като излезе ми показа среден пръст,  е бях малко разочарована.То пък си плати това дете , и сега ме издържа и на него разчитахме всички, та не му е лесно.Съдба, да е  добрия.С късмет за едно ,без късмет за друго.
Не познавам омразата, гледам философски на нещата,  и все пак има граници, дето не се прекрачват.
Като се дразниш, решаваш си проблемите и това има цена.Сам да си вършиш нещата, това поне съм разбрала.

# 718
  • ...живея на последния етаж...
[/quote]
Да си каже кой е правилният, и да си го ползва. На мен ако някой ми донесе безвъзмездно един Ариел, изобщо няма да го приема като вмешателство в личната ми територия. Даже ще питам за още.

# 719
Течен, на прах или бомбички ли му викат, че забравям имена.

Общи условия

Активация на акаунт