Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 2

• 40 514
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • СОФИЯ
На това съм обърнала внимание на последната РГ. Вероятно ще остане старият изказ, че важи за прием в първа група. Ще бъде органичено обаче със срок, последно казаха 2023 г. Някъде назад след РГ съм писала. Да видим все пак проекта.

# 136
Ще има ново обществено обсъждане. Ще повторят цялата процедура. Дори се чудя защо още не са качили на сайта.

Благодаря! То с тази скорост ще влезем в 2021 и децата от набор 2020 също ще са в заварено положение.
Надявам се да хване 2020, че имам личен интерес, ама си мисля че трябва да е минало майското класиране 2021 за да се каже, че приетите в сдя набор 2020 са в заварено...

# 137
  • София
Аз също се надявам да не отпада точката от СДЯ, но не мисля, че ще се случи. Дано остане и за набор 2020 поне защото хората за правили някакви сметки като са планирали дете и накрая също ще са прецакани.

# 138
Надявам се да не отпадне точката. Глупава работа е това. Тъкмо детето ти свикне и ако не го приемат отново вкъщи?!

# 139
  • София
Надявам се да не отпадне точката. Глупава работа е това. Тъкмо детето ти свикне и ако не го приемат отново вкъщи?!
И кой го гледа там? Евентуално да бързаш за второ/трето, че да си в майчинство, като трябва да е 1група. Може би така планират да вдигнат раждаемостта Expressionless

# 140
Нали?! И така цял живот раждаш през 2-3 г, защото кръгът е порочен и при тоя недостиг все ще има някое неприето  Rolling Eyes
Не знам вече, да дават ваучери за неприетите и всеки да се спасява както може.

# 141
  • Sofia
С тези ваучери по-добре да строят нови градини. Това не решава проблема..пак места няма, а парите се наливат по частните ясли и детски.

# 142
Поне е някаква компенсация за неприетите, а и ще имаш избор. Някои сега кандидатстват в Кремиковци например, за да вземат точка, скъсват се от трафик. Ако имат частна наблизо и помощ, едва ли ще си губят времето, например . А като ги гледам как крадат, въобще не мисля, че ще построят нещо, с парите вместо ваучери.

# 143
С тези ваучери по-добре да строят нови градини. Това не решава проблема..пак места няма, а парите се наливат по частните ясли и детски.
Повярвайте ми, по-добре ваучери. Защото за 12 години тия повече градини и места не се видяха. Да, някои родители имат късмет, аз съм от тях. Други записват надалеч, в нежелана градина (аз пак съм от тях), защото не могат да си позволят частна. Аз съм за ваучери! Волята на общината иначе я видяхме.

# 144
  • Sofia
Аз също вече не вярвам на нищо. Първото дете го пуснахме с луд късмет преди 12 години. Единадесет години по-късно и за четвъртото стискам палци...Просто се притеснявам, че това отново не решава дългосрочно проблема.

# 145
  • СОФИЯ
За ваучерите МОН пишат проекта за наредба. Обещаха, но не поканиха СНБМ за участие в тази РГ. Не поканиха и представители на протестиращите, по чието искане са тези ваучери. За сметка на това са поканили напр. Уницеф Expressionless Тази наредба е важна, би следвало да изработи механизма на предоставяне.
А, АР обаче участват в тази РГ. Някак оставам с впечатление, че канят удобни и послушни, които по различни причини няма да им скачат за нищо.

# 146
То не е впечатление, то си е факт. И нищо ново. За кое ли не е така...

# 147
Не намирам офиц.информация в сайта на исодз
https://nova.bg/news/view/2020/10/21/303077/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

# 148
  • СОФИЯ
Някой ме пита нещо на ЛС, но без да искам изтрих съобщението. За смяна на набора идеше реч.
Чл. 14, ал. 10 от наредбата
(10) (Доп. - Решение № 270 по Протокол № 52 от 26.04.2018 г., изм. - Решение № 510 по Протокол № 58 от 26.07.2018 г., изм. и доп. - Решение № 69 по Протокол № 70 от 14.02.2019 г., в сила от 18.03.2019 г.) След приключване на класиранията за прием през месец септември на съответната учебна година, в детските градини и в подготвителните групи в училищата децата могат да кандидатстват с по-голяма или помалка възрастова група, когато има наличие на свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната възраст. Дете, което посещава яслена група в детска градина, може да кандидатства за по-голяма възрастова група в същата детска градина.

# 149
Бърз въпрос, за някой, който има опит, все пак изчетох и в сайта всичко, но друго е от опит. Ако постоянният ми адрес(по л.к) е в провинцията, а живея тук на квартира и настоящият ми адрес е тук в София и имам удостоверение за настоящ адрес, детето може ли редовно да кандидатства тук за детска градина и да има необходимите точки по адрес. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт