Истанбул [тема 53]

• 67 988
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Сега работи приложението.  Пише, че имаме 28 лири, колкото бяха и след последното пътуване. Много странно, сигурно още няма информация.
Имате ли идея Истанбул-България колко е таксата?

# 451
Като плащане в нормален сайт за пазаруване беше. А картата ми е съвсем обикновена. Не вярвах, че ще мине  (плащането го извършихме на Бг територия )...

# 452
  • Димитровград
Имате ли идея Истанбул-България колко е таксата?
KGM Avrupa Otoyolu   Mahmutbey-Edirne      18,50 TL

# 453
А възможно ли е, ако след границата не успеем да купим стикер, да го вземем в последствие от Истанбул. Като вече ще бъдем преминали през пункт.

# 454
# 455
  • Варна
А възможно ли е, ако след границата не успеем да купим стикер, да го вземем в последствие от Истанбул. Като вече ще бъдем преминали през пункт.

Да, възможно е. Добре е да минете след това в рамките на седмица през гейтове, за да ви отчете използваните суми, въпреки че може би още с купуването си ги дърпат използваните по пътя на отиване.
При всички случаи не е проблем да се качите на магистралата без стикер. Ние купувахме и двата пъти на влизане в Истанбул, като втория път вече бяхме слезли от магистралата (бяхме минали през камерите преди града). И без стикер бяхме засечени с точност до секундата кога сме се качили на магистралата.

Този пост може да ти е полезен.

# 456
  • Варна и...духом на Босфора
Другарке Беля,вий с Софтуера ни мой останитИ незабелязани,тъй де амчи как..

Шебечеджим,благодаря за Райзетренчето.
Аз скоро пък за първи път ползвах немскитИ железници,даже единия беше ICE,От Хамбург-Мюнхен,викам,е че то през цяла Германия иди,по-малце,на юг,на юг,и къде Стамбула...
Ех,мечти..
Дано лятУска са шпацийрам пУ гизметуСтиклялскУ!

# 457
Типичната за този период промоция на Тurkish Аirlines от 119 евро за двупосочни билети София/Варна - Истанбул:

Период за пътуване: 14 февруари - 13 юни 2011
Купуване на билети: 31 януари - 13 февруари 2021

https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/flights-to-istanbul/

Гъвкави условия за промяна на билетите:
https://www.turkishairlines.com/en-int/announcements/coronavirus … /flexible-change/

Изисквания за влизане в страната:
https://www.turkishairlines.com/en-int/announcements/coronavirus … vel-restrictions/

# 458
Да се надяваме, че до пролетта, няма да има нужда от тестове.

Някой да препоръча добър апартамент в Истанбул от Airbnb. Къде е най-добре да се отседне, в смисъл в коя част на Истанбул?

# 459

Някой да препоръча добър апартамент в Истанбул от Airbnb. Къде е най-добре да се отседне, в смисъл в коя част на Истанбул?

Ние винаги отсядаме в района на Sirkeci, близо ни е до почти всякакъв вид транспорт. Има много хотелчета, избираме на място, като цената доста пада с пазаренето. 😀

# 460
  • София

Nivea , за да ти бъдем полезни дай ни моля те,  малко повече информация. За колко човека да е апартамента, самостоятелен апартамент или само стая в апартамент, с паркинг или не, за колко дни, тъй като някои хостове имат изисквания за минимален брой нощувки, някакви други Ваши изисквания.
Иначе мога да ти предложа поне 20 апартамента, които са в листата ми за Истанбул. С изглед към Босфора,  с изглед към Златния рог, в Ортайкой с изглед към моста на Босфора, до метро станция, до фериботен кей, до Сиркеджи, до Султанахмет, в Европейската част, в азиатската част, в Нишанташъ...
Между другото докато в останалите големи европейски градове Аирбнб предложенията са на доста по-ниска цена отколкото хотелите /включително и в София е такава тенденцията/ то в Истанбул добрите аирбнб предложения са на доста по-висока цена от хотелите, които са на перфектни места и почти без пари / по 15-20€ на ден/. А и няма достатъчно на брой и добри предложения за най-търсените места за отсядане около Сиркеджи и Султанахмет.
Например ние ползваме при пътуванията си по света страшно много аирбнб апартаменти /имаме над 20 използвани резервации в различни страни/, но в Истанбул сме ползвали само веднъж, при положение, че в последните 10тина години, всяка година поне по една седмица сме в Истанбул.
Колкото до това къде трябва да отседнете също има няколко възможности. Ако отивате за първи път в града най-добре е да отседнете или около Сиркеджи, където имате най-добрите транспортни връзки, или около Султанахмет, където са съсредоточени повечето исторически забележителности.
Ако ще летите занякъде от летище Сабиха Гьокчен е най-добре да отседнете или около Таксим, или в Кадикьой, откъдето тръгват шатълите за летището.
Ако ще ползвате най-много за придвижване фериботи е добре да отседнете около Еминьоню или Каракьой...
Имайте предвид и това, че в Истанбул доста места са хълмисти, има много изкачвания и ако има някой трудности с ходенето ще му е доста некомфортно...

# 461
FBID1686110618072467 и Роже, много благодаря за съветите.

Семейството ни е с 3 деца и предпочитаме да сме в апартамент. Но щом казвате, че има такава разлика в цените, може да се ориентираме към апартамент в хотел. Ще бъдем за 3-4 дни вероятно. Децата не са ходили в Истанбул, а ние преди години, преди децата да се родят.
Моля и за интересни предложения за деца в Истанбул. За момента сме сложили в листа Аквариума и Увеселителен парк. Ще бъдем с кола, но не знам придвижването с кола как е там.

# 462
  • София
Nivea,  разликата в цената е като имам предвид 2 възрастни. Това че сте 5 човека променя нещата.
Апартаментите в хотелите са на висока цена.
Затова най-добре е да сравните цените и откъдето е по-изгодно оттам резервирайте.
Щом сте с деца е най-добре да сте около Сиркеджи или Султанахмет, за да сте максимално мобилни, а и там е най-добрия транспорт за всички части на града.
Като решите къде ще сте ако искаш ще ти пусна апартаментите, които аз съм отбелязал.

# 463
FBID1686110618072467 и Роже, много благодаря за съветите.

Семейството ни е с 3 деца и предпочитаме да сме в апартамент. Но щом казвате, че има такава разлика в цените, може да се ориентираме към апартамент в хотел. Ще бъдем за 3-4 дни вероятно. Децата не са ходили в Истанбул, а ние преди години, преди децата да се родят.
Моля и за интересни предложения за деца в Истанбул. За момента сме сложили в листа Аквариума и Увеселителен парк. Ще бъдем с кола, но не знам придвижването с кола как е там.
Разходка с корабче по Босфора, кула Галата би им била интересна, може би.. Зависи и на колко са години. Небостъргача Сапфир също е интересен. Паркинги има на доста места , с кола е по удобно, но ако умеете да боравите бързо с навигацията. Направете си програма какво искате да посетите и съобразно това си изберете хотела. Ние примерно единия път запазихме на Истикляр, защото се разхождахме там до късно, а друг път понеже разглеждахме новата джамия Чамлъджа си запазихме хотел в Азиатската част с невероятна гледка.

# 464
  • Бургас / UK
Аз бих добавила и Музея на Рахми Коч. Незнам децата на каква възраст са, но в темата доста са го хвалили, интересен бил както за малки, така и за големи( момчета предмно) .
Аз също препоръчвам района на Сиркеджи предвид транспорта и близките забележителности, но сега с тази регистрация на Истанбулкарт незнам как ще е...Колата си е удобство, но там трафика е ужасен, карала съм , но си беше голямо напрежение и то в немногоцентрален район, а към Сиркеджи и СуланАхмет района не ми се мисли какво е 😬
Редактирам се-сега погледнах и видях , че Музея е временно затворен, може и други подобни места да са затворени...

Общи условия

Активация на акаунт