Истанбул [тема 53]

• 68 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, не знам дали пиша на точното място, но ще опитам. Организираме с моя мъж екскурзия до Истанбул и се чудим, дали може да минем граница със служебния му автомобил, ако има значение вратите са брандирани с логото на фирмата. Колата е сравнително нова и по-комфортна, та затова. Благодаря предварително

# 616
  • Sofia
Може да мине граница с автомобил,в чийто талон е вписано неговото име или с пълномощно на английски или турски

# 617
  • Mostly in my mind
Да, благодаря за информацията - както и предполагах - въпрос на преразглеждане, а не на премахване. Дано поне в скоро бъдеще да може да се влиза свободно с ваксина поне.
или поне с тест за антитела, както при гърците.

# 618
Върнахме се  снощи ( ще ходим живот и здраве в петък пак)
Пускам инфо от МВнР на БГ   https://mfa.bg/bg/situationcenter/28791
Турските власти въвеждат считано от 15 март 2021 г. изискване към всички пътници, влизащи в Р. Турция през въздушна граница, до 72 часа преди полета да попълнят формуляр за регистрация на следния интернет адрес: https://register.health.gov.tr/.
Попълненият формуляр следва да бъде разпечатан или изтеглен на мобилно устройство и да бъде предоставен на авиопревозвача преди качване на борда на самолета. При непредставяне на формуляр или ненадлежното му попълване, на пътниците може да бъде отказан достъп до територията на страната.
От изискването за попълване на формуляр са освободени транзитните пътници.

Напомняме, че от 28.12.2020 г. всички пътници, пристигащи със самолетните линии, а от 30.12.2020 г. всички пътници, влизащи през сухопътните граници, следва да представят негативен PCR Sars-CoV-2 тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването.

Негативен PCR Sars-CoV-2 тест не се изисква за деца до 6-годишна възраст, както и за пътуващите със самолет транзит, в случай че не напускат трансферната зона на съответното летище. Освободени от това изискване са и членовете на екипажа на въздухоплавателни и на морски плавателни средства.

В петък решихме да не попълваме нов ( надявам се, че ХЕС кода който получихме при попълването оня ден си е постоянен...) , ако  ни направят проблем ще го попълним тогава на място.

Иначе много бързо си тръгнахме и един чай не можахме да пием ( дано в петък останем ...) . Заведенията работя и можеше да се сяда Simple Smile .
Пътуваме по няколко пъти в месеца за последните 2 години. С прекъсване покрай забраните заради Ковид-а и такъв трафик не сме  виждали. Има в Шишли друга организация в движението и светофарите във Фуля са пренастройвани и се образуват задръствания.

# 619
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Трябва да попълните нов формуляр с новата дата на влизане в страната.

# 620
Аз ли не чета правилно, обаче не пише ли, че само за въздушни граници?

# 621
Fanny.s, точно  така пиеше  и затова се чудехме дали трябва и ние да го попълним Simple Smile, но има графа с какво се влиза в страната и е изредено, самолет, кола, автобус.

Шебек, права сте така или иначе не сме свързвали иснанбул картата  още  и ще попълним в четвъртък нов формуляр.

Ще ви пиша дали ХЕС кода се генерира същият.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 14:46 от Кris_80

# 622
Кris_80, пср теста взимат ли ви го при влизане в Турция или можете да се върнете в България със същия, ако се вписвате в часовите рамки?

# 623
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Очевидно Външно четат от руските форуми, защото там ставаше дума за летене само, и то нормално, те нямат сухопътна граница с Турция и основно ползват самолети. Във формуляра обаче има всякакви видове транспорт, така че става дума за всяко влизане в страната, не само със самолет.

Ще е интересно дали ще генерира същия код, но дори и да не, синхронизирането с Истанбулкарт всеки път няма да ни се размине.

# 624
  • София
Очевидно Външно четат от руските форуми, защото там ставаше дума за летене само, и то нормално, те нямат сухопътна граница с Турция и основно ползват самолети. Във формуляра обаче има всякакви видове транспорт, така че става дума за всяко влизане в страната, не само със самолет.

Ще е интересно дали ще генерира същия код, но дори и да не, синхронизирането с Истанбулкарт всеки път няма да ни се размине.
Информацията от турските власти също е само за въздушен път.

# 625
Розова маслинка, така направихме ние. Подготвихме се с по два екземпляра. Обясних в лабораторията,че може да се наложи да се върнем в 72-та часа в БГ и помолихме да са в два екземпляра за всеки случай, ако ни ги вземат на турската граница.

Господина от турска страна само ги погледна и сравни с паспортите. Не ни ги взеха.
На връщане обаче нашите мързели си ги взеха. Казах им, че са валидни още и може да ни потрябват, но така им било наредено Sad ....

В този ред на мисли, ако си направя в Турция и на влизане в БГ  ще ми го вземат и няма да мога да вляза пак в Турция в законовите 72 часа от направата на теста. Тия от тези БГ- РЗИ-та са много зле Sad .

# 626
Много благодаря!
РЗИ не само са зле, но и на софийското летище силно ми заприличаха голяма част от тях на служители на летището от наземния транспорт, даже бяха със същите гащеризони. Grinning
Английски не говорят, обаче посрещат и изпращат. Срамота... Но кой ли е учуден?
Досега само в Малта съм била с пср, взеха ни ги на тамошното летище, но не сме питали може ли да си ги запазим.
Само като се сетя как миналата година не щях да ходя някъде, където има влизане с пср... и сега какво стана... не че ща, ама вариантът е у нас да си стоя. Италианците все още дават с антигенен (или пср), ще видим дали ще ме огрее по-натам при тях.
Иначе обмислям и истанбулски вариант с един тест – засега в проект. Grinning

# 627
Намесвам се, но не отговаряйте така сигурно. Simple Smile  Аз също съм собственик, но веднъж загубих над 3 часа на митница заради липса на пълномощно! Служителите не знаят и англ. ез - само викат “Пълномощно”! Какво ли не показвах - не! Накрая отидох и помолих един шофьор на тир, да превежда и не знам как ме дооуснаха до началника. Някак скалъпихме нещата и ми даде една бележка, с която преминах. Без проблеми си пътувам с пълномощно от фирма на физическо лице, преведено на англ. език! Издаването и превода стават мн бързо и си пътувате спокойно!

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 08:25 от Ellinor*

# 628
  • Sofia
Дефакто,ако вие не сте самоосигуряващ се,а се водите управител като такъв трябва да упълномощите собственика на дружеството да управлява автомобила.Неправилно е да пътувате със служебна кола без пълномощно във всички случай,освен цитираните от мен по закон.Не подвеждайте хората, за да не се чудят какво да правят на границата.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт