Истанбул [тема 53]

• 68 545
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
В азитската част е най-новата и голяма джамия- Чамлъджа
https://grandmufti.bg/bg/up-to-date/novini/novini/7790-novootkri … dna-turtziya.html

# 76
  • София
Момичета,каква навигация офлайн ползвате ,когато вървите пеша из Истанбул?Предварително ви благодаря за отговорите!
Свалям си карта на Истанбул от Гугълмапс и я ползвам офлайн.
Имам въпрос към момичетата, които ходят със собствен транспорт - Може ли да ми препоръчате хотел, който има паркинг. За предпочитане в Лалели.

# 77
  • Бургас / UK
Здравейте, моля предложете ми вариант за екскурзия с две преспивания в Азиатски Истанбул. Има ли какво да се види там?

В тази тема (или в предната) имаше дадена фирма ,която организира такива екскурзии в азиатската част.
Не съм сигурна кое от момичетата каза за тази фирма,за това не посочвам имена ...
В предната тема(52), на стр.49 ,Дани е разказвала за тяхната екскурзия в азиатската част

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 16:18 от *Чефи*

# 78
Не издържах  Simple Smile
Няма как да не споделя тази котка Simple Smile https://www.facebook.com/visitistanbulofficial/photos/a.20370554 … ype=3&theater

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 22:30 от Кris_80

# 79
  • Варна
: ))) Котаната е мацка и половина

# 80
Предстои ни пътуване до Истанбул с кола, по карта са 500 км а реално за колко време се пристига в града?

# 81
hris.g, в Аксарай са, но то си е пак Лалели Simple Smile)). Всичките са с паркинг - Авлония, Мекке, Фуар. Спирка на Мармарай и метро на 2 мин. В Мекке в момента не предлагат закуска, двойна стая - 30 долара.

# 82
Предстои ни пътуване до Истанбул с кола, по карта са 500 км а реално за колко време се пристига в града?

Не казвате от къде тръгвате.
Ние пътуваме от Варна до Шишли през М.Търново и буквално по гугъл мапс  го дават 6 часа. Пътят е толкова, но трябва да си предвидите задръстването по границата ( едната събота сутрин висяхме от 5.30ч до 9.30ч...) и задръстванията, ако влизате в час пик в Истанбул.

редакция: За влизане в града отпускаме час, час и тридесет минути. За границата  Божа работа през седмицата е по-спокойно.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 10:19 от Кris_80

# 83
Здравейте отново и благодаря за отговорите. Моля предложения за ресторант за вечеря с прекрасна гледка към Босфора. Ще празнувам рожден ден и искам да е нещо по-специално.

# 84
На нас ни предстои пътуване този уикенд , ходили сме няколко пъти и сега се чудя какъв план да направя
Мислех си Йерабатан .. може би и синята джамия или Св. София (защото ще има хора за първи път с нас) , ядене на рибка на босфора , разходка с корабче, гледка от някое хълмче Otagtepe може би.. Чудя се за джамията Ортакьой дали си заслужава и да хапнем Компир на съседната уличка.. на Сапфир сме били - но пак бих отишла или ако ми препоръчате друго място даже и хотел с подобна гледка ще съм ви благодарна .. Предложете ми други интересни места - без Аквариума има ли интересни музеи или атракциони .. Също и места за хапване или храна, която задължително да опитаме извън стандартните

# 85
На нас ни предстои пътуване този уикенд , ходили сме няколко пъти и сега се чудя какъв план да направя
Мислех си Йерабатан .. може би и синята джамия или Св. София (защото ще има хора за първи път с нас) , ядене на рибка на босфора , разходка с корабче, гледка от някое хълмче Otagtepe може би.. Чудя се за джамията Ортакьой дали си заслужава и да хапнем Компир на съседната уличка.. на Сапфир сме били - но пак бих отишла или ако ми препоръчате друго място даже и хотел с подобна гледка ще съм ви благодарна .. Предложете ми други интересни места - без Аквариума има ли интересни музеи или атракциони .. Също и места за хапване или храна, която задължително да опитаме извън стандартните
Джамията Ортакьой си заслужава след като залезе слънцето уникална гледка към моста и хълма отсреща. Сега нямам време да се ровя за снимки но си заслужава както и да седнете на заведенията наоколо задължително хапнете и картоф и гофрета(вафел) включете си в програмата хълма Чамлъджъ и новата джамия там. АЗ съм си я кръстила джамията на Ердоган 😂

# 86
Джамията Ортакьой си заслужава след като залезе слънцето уникална гледка към моста и хълма отсреща. Сега нямам време да се ровя за снимки но си заслужава както и да седнете на заведенията наоколо задължително хапнете и картоф и гофрета(вафел) включете си в програмата хълма Чамлъджъ и новата джамия там. АЗ съм си я кръстила джамията на Ердоган 😂
Да и аз се чудех за нея, мислех си даже вечерта да я посетим, сигурно е красиво осветена. Вътре може ли да влезем и да снимаме или не е разрешено? Влизала съм в Св. София и в Одринската джамия - и от двете имам снимки

# 87
За Ортакьой не съм се интересувала, но за Ердогановата на Чамлъджъ е задължително да я видите много е красива.
https://

# 88
  • София
За Ортакьой не съм се интересувала, но за Ердогановата на Чамлъджъ е задължително да я видите много е красива.
Ортакьой за мен е в пъти по-красива от грандоманската Чамлъджа.

# 89
  • София
И на мен джамията в Ортакьой ми хареса много. Много е светла, красива, нежна ... Но някой беше писал, че не е отворена постоянно, а я отварят само за молитва.

По повод на снимането - не е забранено, но ако се случи време за молитва, някак не върви да щракаш с фотоапарата.

Общи условия

Активация на акаунт