Истанбул [тема 53]

• 68 030
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Някъде в Европа...
Не е учителка.
И се шегува.
А сайтът не е туристически.
Само темата е.

Дайте по-ведро.

Само искам да се оплача, че нищо не разбрах за HES кода, ама не че съм простава, ами чета по диагонала. Ако няма скоро да ходим, за какво да го правим, като не се знае кога и как отново ще променят правилата.
Шебечко, ако се засиля нататък, обещай да ми съдействаш, моля!
Отсега се извинявам, че наложи ли се, ще питам.
Сподели на глас мислите ми...
И аз се нареждам за помощ ако се засиля натам (не се виждам в скоро време, а така ми се искаа 😣)

# 586
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Роже, и да не стане не е за ядове, щом вече може и през сайта. 👍🏻

Беличке, АИР - когато имате нужда питайте и не се притеснявайте изобщо 🤗 Ние извадихме кодове, защото няма да ги махнат скоро със сигурност. Близките 2-3 години, например. А валидността е 1 година - когато решим ставаме и тръгваме, без да се занимаваме с технически работи и да се чудим ще сработят ли системите или не. Ако не ги използваме, след година ще извадим нови, поне знаем как вече. С две думи - свършихме си работата, остана ни удоволствието. И мечтаем за Босфора.

# 587
  • Варна и...духом на Босфора
Ааа,Герчектън му?Ади бакалъм и Язе ши пробвам тука ут Немску убачи де го тоз сайт,аджеба...
Шебечеджим,ти дадИ дирекшъни Галина на по- задни страници.
Ади шса върна да диря.
Тоест,Ина Гудина важи,тъй ли иди тоз код?
И аз ши фрагвам Шебечеджим,тамам мъ?
И ут Австрийску ши са тайна,де да видим..

Предните години по това време въпросите бяха-"Кога ли цъфнат лаленцата аджеба"..
Шимди..Хес кодувИ...
Бе да фана тоз китаец с тоз вирус,
Праву в Максуда ши гу фърля!

Другарке Беля:stuck_out_tongue_winking_eye:JoyHug

# 588

Редемче, по тази схема пращах аз. Ако се прати в този вид е валиден 1 година, да. Оообаче, щом има нова онлайн форма, която се попълва 72 часа преди пътуване, и тя генерира код, няма смисъл от пращане на смс вече. Но остава въпросът, че кода трябва да се свърже с Истанбулкарт, която вече е индивидуална.

# 589
  • Пловдив
И аз се нареждам за помощ при нужда. При първа възможност смятам да се отправя към Истанбул.

Тази информация е добре да се сложи в първия пост, както казвате доста дълго време ще ни е нужна.

# 590
  • София
Сега Ви предлагам едно видео, в което се обеснява и показва как да попълним анкетата, която ще е необходима от 15 март при влизане в Турция.
Ако някой не разбира от руски език да си включи субтитрите на български.
Попълването на анкетата започва от 5-тата минута.
Попълването на тази анкета ще ни спести пускането на смс за получаване на Хес код, защото системата автоматично ще ни го генерира при запълване на анкетата. Във видеото се вижда добре как става това.
Ето и видеото :

# 591
Живот и здраве понеделник ще минаваме границата, ще попълним анкетата, но се притеснявам, че не знаем кога ще се прибираме, а е посочено, че носим наказателна отговорност за неверни данни...  и сега се чудя дали да посочим повече дни от колкото предполагам, че ще пребиваваме? Очаква се престоя ни да е между 5-10 дни...  С личен транспорт ще е пътуването.

# 592
И все пак, какво се случва с тези, които вече имат hes  код, и той вече е синхронизиран с картата за градския транспорт, това не разбрах.

# 593
Явно нищо, нов код и ново синхронизиране. Новия ще е валиден само за посочения във формата период. И така на всяко ходене - нов код и пак синхронизация. Не схващам логиката, но кой ме пита.

# 594
  • Димитровград
Аз не видях срок за пребиваване, а само дата на влизане в Турция. Поне на първата стъпка от формата.

# 595
Така бях запомнила от видеото, но да, не се посочва конкретно докога ще е престоя. Но щом за всяко влизане в страната се подава нова форма, която не дава възможност за посочване на вече съществуващ код, значи всеки път ще се издава нов. И съответно старият ще се анулира при напускане на страната.

# 596
Гледам сега последната информация от агенцията, с която ще пътуваме. Ще бъдем в хотел MOMENTO BAYAZID 4 звезди(или подобен, така пише), точно на Капълъ Чаршия и много близо до централните обекти, на 150 м до трамвайна и автобусна спирка. Явно хотела се сменя на момента, в зависимост от свободните места.
Няма да сме в Лалели.
Това много ме радва. Не знам на какво се дължи промяната. Така пише в страницата им. Принципно трябваше да сме в хотел NO NAME 2 или 3 звезди.
Аз много се радвам,защото това много ще ни облекчи ходенето и ще можем основните неща и най-важните за мен да ги видим спокойно за 1 ден.
Дано не се смени локацията и хотела дотогава.
Говорих и с човека от агенцията, каза, че ще има много нови обекти за посещение(но сега виждам в програмата, че са главно молове и шопинг обекти, което не ме влече). И не мога да си обясня кой човек ще тръгне по молове и пазар в град пълен с история като Истанбул? Ама разни хора...
Ако някой е отсядал в този хотел ще се радвам да сподели мнението си.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 17:03 от Мис Каролин Бингли

# 597
# 598
Гледам сега последната информация от агенцията, с която ще пътуваме. Ще бъдем в хотел MOMENTO BAYAZID 4 звезди(или подобен, така пише), точно на Капълъ Чаршия и много близо до централните обекти, на 150 м до трамвайна и автобусна спирка. Явно хотела се сменя на момента, в зависимост от свободните места.
Няма да сме в Лалели.
Това много ме радва. Не знам на какво се дължи промяната. Така пише в страницата им. Принципно трябваше да сме в хотел NO NAME 2 или 3 звезди.
Аз много се радвам,защото това много ще ни облекчи ходенето и ще можем основните неща и най-важните за мен да ги видим спокойно за 1 ден.
Дано не се смени локацията и хотела дотогава.
Говорих и с човека от агенцията, каза, че ще има много нови обекти за посещение(но сега виждам в програмата, че са главно молове и шопинг обекти, което не ме влече). И не мога да си обясня кой човек ще тръгне по молове и пазар в град пълен с история като Истанбул? Ама разни хора...
Ако някой е отсядал в този хотел ще се радвам да сподели мнението си.

Този хотел като гледам си е на точно 5 минути от Лалели. Тоест си е горе долу все едно. Обаче това не е лошо, наистина не разбирам какво ви плаши Лалели като разстояние, от Лалели до Капалъ 5 минути, и от там надолу към Султан Ахмед още сигурно 10 минутки, не повече. И ходенето там си е част от атмосферата, изобщо не го мислете. Определено тази част трябва пеша да се обхожда, така мисля.

# 599
Аааа, неме плаши. Радвам се, че хотела ще е по-хубав 😉и една идеяпо-близко. Аз малки разходки нямам нищо против, много обичам даже.

Общи условия

Активация на акаунт