Има такива мъже...

• 21 027
  • 555
  •   1
Отговори
# 240
правейки всичко възможно да не се случи, ще я оставя да си счупи главата, защото после знам, че ще се върне, и ще каже "прав си", което се е случвало безброй пъти.

На това ли му викаш подкрепа? )
За мен си е чист саботаж.

# 241
Роки, я си се жалвай на воля. Аз от мъж не съм се жалвала, но големият ми син ми разказа играта, та доста си поревах във форума. Като се оплачеш и ти олеква.
ФФ, не разбирам на какво да ти отговарям. Живея си живота, както дойде и както мога. Не искам да се карам с никой, камо ли с партньора ми. Не е идеален за мен, но живеем добре, ако аз се напасвам. Факт е, че понякога искам друг, но ме е страх да го сменя. Това достатъчно ли ти е?

# 242
  • София
От друга страна, му се радвам, защото той седя 10 г на една работа, без да поема никакви рискове. А сега го виждам, че иска да се движи /няколко хиляди км на седмица ха-ха/.

# 243
Не знам да има лесно.

# 244
Скрит текст:
Поредното лицемерие, противоречие и глупост.
Каква е "цената" на това да казваш, каквото мислиш? Rolling Eyes

Eстествено, че има цена и само човек, неказал една неудобна истина в живота си, не го знае.

Много силна сцена от филмa A few good men - идеално обяснява.

Много добре знам. Питам тя да ми отговори, и опише, нейната "гледна точка".
Естествено, или се прави на улава, или просто не й се отговаря, ако ще
.

Цитат
Мъжът се ражда такъв, ние ги правим чехльовци.
Да бе да. Раждаш се от мъжки или женски пол, мъж или жена се става в последствие - чрез възпитание, опит, сблъсъци в живота. Специално мъж се става трудно - със зор, травми, несгоди, които създават една база (бенчмарк) за дефиницията на "проблем", "трудно е", "не мога" и после миналите през това далеч по-трудно се впечатляват, притесняват, трудно им се обръща каруцата, както се казва. Докато мъжът опре до това да стане нечий съпруг, нещата отдавна са ясни, така че жената в ролята на съпруга/партньор/гадже няма много поле за действие. Факт, защото вече са се напаснали, и на жената не остава друго, освен да хубавее, да си гледа нейните неща, и общо взето да се наслаждават на връзката си основно. (Сега няколко ще скочат, че те са променили мъжете си - сигурно, ама на фона на целия характер и всичките му изменения, които е можело и е трябвало да настъпят години преди това, са само фини настройки.)
Жената в ролята на майка вече има бол поле за действие.
С което съм далеч от това да обвинявам горката свекърва - напротив. В крайна сметка, ако чехльото не отърва на някоя, тя да се обръща и да си ходи, не да обвинява майка му, докато се бори със зъби и нокти да го промени с някаква неясна цел.
Така е. И обратно - който, на който "не отърва", си тръгва.

Скрит текст:
правейки всичко възможно да не се случи, ще я оставя да си счупи главата, защото после знам, че ще се върне, и ще каже "прав си", което се е случвало безброй пъти.

На това ли му викаш подкрепа? )
За мен си е чист саботаж.
Уинг, имах предвид, че аз водя диалози с железни доводи - повод - причинно-следствена връзка - резултат - последствие. Вече, ако не чува и слуша, да се оправя. Все пак съм и либерален малко, или много. Всеки има право и на личностни самосиндикални решения.
Не съм ли намесен, въпреки че трудно, щом сме двойка, всичко и всеки, или почти всичко ще са асоциира и с мен, бих дал "картбланш".

Кристина, няма значение.
Истината е, че наистина по-скоро няма какво да кажеш, дори да искаш.
Кой ти говори, за какво "каране" ми говориш, да си се карала с мъжа си, аз коментирам съвсем различни житейски постановки. Ти това не го разбираш, и приемаш лично всичко, а аз просто задавам въпрос - питам приятелче да си каже мнението, водя лаф, както и с мен правят други, но както и да е.
Да, живей си живота, както и всеки друг прави. Знаем ти "болежките" и "мечтите".
Всичко точно. Изчерпала си ми се.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 10:37 от FragranceFanatic

# 245
  • София
Мъжко дете се гледа по-трудно. Все са болнави, с проблеми - брат ми, мъжът ми, синът ми и още и още. Поради това много майки ги глезят повечко. Поради това им е много по-трудно да пораснат и да станат мъже, които се оправят сами в живота и могат да дадат безрезервна подкрепа на жената до себе си.

# 246
Момче и пуйче се гледа най-трудно!
Стара махленска мъдрост.

# 247
Момче и пуйче - нали знаеш Simple Smile
Безрезервна - добре, но резервите идат отнейде. Ако се касае за отношения, в които е едностранно, всеки си преценява дали и докъде може и иска да понесе. Твоят случай обаче сякаш не е такъв, не мога да разбера от противоречивите споделяния.

# 248
  • София
Не е едностранно, но е сложно.

# 249
Понеже момчетата се гледат много трудно, палави са, имам чувството, че за това и майките така се вкопчват в момчетата. Другият вариант е, че понеже не получават подкрепата от която се нуждаят от собствените си мъже, за това и проектират тази си необходимост върху синовете. Но това обикновено е коронен номер на светиците.  Аз съм повече мънки бранчинг тип. Така, че надявам се да не съм толкова досадна.

# 250
Не разбрах какъв е проблемът с Кристина.
Щом тя иска да е лицемерна, нека да е, важното е тя да се чувства добре в кожата си.
Предполагам, че тя се е уморила от своята откровеност в реалния живот.

# 251
ФФ, има някакъв проблем с мен, аз с него нямам. Ако имах красива 23г, която да иска само него, да го гледа в очите и да го слуша, веднага му я пращам.
Проблемът е, че моите познати жени са по-кофти тръпка и от мен. Как да му ги предложа. Просто няма свестни жени. Всички са златотърсачки с безумни изисквания, като се почне от визия, отношение и се стигне до финансово положение. Сега съм напълно искрена с вас.

# 252

Цитат
Мъжът се ражда такъв, ние ги правим чехльовци.

Да бе да. Раждаш се от мъжки или женски пол, мъж или жена се става в последствие - чрез възпитание, опит, сблъсъци в живота. Специално мъж се става трудно - със зор, травми, несгоди, които създават една база (бенчмарк) за дефиницията на "проблем", "трудно е", "не мога" и после миналите през това далеч по-трудно се впечатляват, притесняват, трудно им се обръща каруцата, както се казва. Докато мъжът опре до това да стане нечий съпруг, нещата отдавна са ясни, така че жената в ролята на съпруга/партньор/гадже няма много поле за действие. (Сега няколко ще скочат, че те са променили мъжете си - сигурно, ама на фона на целия характер и всичките му изменения, които е можело и е трябвало да настъпят години преди това, са само фини настройки.)
Жената в ролята на майка вече има бол поле за действие.
С което съм далеч от това да обвинявам горката свекърва - напротив. В крайна сметка, ако чехльото не отърва на някоя, тя да се обръща и да си ходи, не да обвинява майка му, докато се бори със зъби и нокти да го промени с някаква неясна цел.

Много жени се опитват да направят от мъжете си чехльовци. Други търсят точно такива, защото са удобни. Обаче не всеки се поддава на такова превъзпитание, но също има и много податливи. Човек се ражда с определени качества, но средата също оказва голямо значение какво ще бъде изкарано най-отпред. Примерно за алфа-доминиращите и лидерите, може би един голям процент от индивидите имат такива заложби, вече според средата зависи кой и дали ще ги развие и възприеме. С чехльоците е същото, ако едно дете бъде мачкано от родителите си от най-ранна възраст и не му се дава правото да решава за нищо, много вероятно е по-нататък да продължи да бъде по същия начин.
В този ред на мисли, много е безсмислено да се опитваш да превъзпитаваш някой в зряла възраст. Нито от чехльо можеш да направиш лидер, нито от оперен и доминиращ да направиш чехльо.

# 253
А какво значи един мъж да е чехльо?

Ето ви повод за размисъл- защо станахме по- мъже от мъжете ? Способни да се справяме сами, обгрижваме ги цял живот , като че ли сме им майки, ами какво да им се сърдим. Мъжът се ражда такъв, ние ги правим чехльовци. Замислете се и над това. Каква е нашата вина да отнемем чисто мъжкото качество на ловец, на глава на семейството?
За мен това е заблуда. И идва от положението на жените в някои по-богати семейства в определени времена, но те са просто изключение. И техният живот не е за завиждане, предвид това, че не са имали право да се омъжат за когото поискат и не са имали думата за нищо, освен дребни неща. За това ли мечтаете? Главата на семейството, баща ти, да те тикне в ръцете на избран господин? Аз не го искам за себе си, не го искам и за дъщеря си. Семейството е едно цяло, няма по-важни и по-маловажни органи.

Иначе като цяло жените винаги са опъвали здраво.
Да не мислите, че едно време жените не са се скапвали от работа? Или в древността са седели на трон и не са правели нищо?
Напротив, използвали са ги като впрегатни животни. Причината не във всяко време да са били самостоятелни е аналогична с тази на робите. Радвам се, че тези времена са минало и не намирам никаква причина да въздишам по тях.

П.П. Това с лова също не е много ясно. В много от разкопките са открити жени, погребани с оръжия, което е било прието да се прави само при ловците. И до днес има запазени племена, в които ловуват всички - мъжете по-големи животни, жените по-малки, но си ловуват. Затова също за мен това е заблуда от времето, в което жените са превърнати в роби.

# 254
Кое наричате лицемерие?Значи като общуваме с хора на улицата и не им кажем задължително, че ни се виждат грозновати и прости например, сме лицемерни към тях? И аз като Кристина правя, мълча си 😁

Общи условия

Активация на акаунт