През НОЕМВРИ то се знае- къщата ще засияе!!!

• 14 300
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Vesi, да ти е живо и здраво момченцето!
Daiana, честито бебче  Hug - дано по скоро сте заедно в къщи и се любувате един на друг!

Отдавна не съм писала, само ви чета, чета, ама то толкова много информация се събира, че...
Момичета, тези от вас, ако имате възможност - спирайте с работата! Аз нямам оплаквания, но от 31 юли съм в болнични, за което въобще не съжалявам! Времето минава ужасно бързо!Като ходих на работа нямах време да се отдам на мисли за бебето, нито да се съсредоточа върху емоциите си, както бих искала. Е, вярно - налегнал ме един мързел сега  Embarassed, но после като припкам край бебчето, няма да имам време за това Simple Smile.

Още нищо не съм купила и взех да се плаша, че нямам време. Днес смятам да изготвя окончателния списък и да разпределя бюджета. Иначе количката е избрана - Chicco Duo CT0.2 (само се чудя дали синя или червена), а относно кошарата сме решили да е такава с решетка само от едната страна - изглежда ми много по-закътана и удобна пред тези с повече решетки. Има с 2 или 3 нива, но мисля, че 2 са достатъчни. Препоръчват матракът да е от пенолатекс (антиалергичен) или пяна и кокос заедно. Важно според мен е решетката да се сваля лесно (с механизъм, а не с развиване на болтове) и кошарата да има монтиращи се колелца. Гледах и тези люлеещите се. Това което им харесах е, че имат и ракличка и шкафове, а и изработката им (тези бяха турски) според съпруга ми, който разбира, е къде-къде по-добра от останалите дето ги правят тук. В магазина ми казаха, че люлеещият механизъм просто може да да не се поставя при желание. Но мен ме притеснява това,че в крайна сметка трудно бих размествала тази кошара и май ще вземем кошара и скринче. Смятам да повивам бебето на дъската която ще слагам напреки кошарата, а върху скрина да държа козметиката. И още едно мнение : да - тези кошари (140/70) ги дават до 6 год. възраст, но ако не е от масив, пдч-то се износва с времето и се съмнявам, че ще ни изкара толкова дълго. Така, че докъдето ни изкара Simple Smile

Ох, продължавам още малко с фермана :
Вчера бях на ЖК. Наддала съм с 1 кг (акушерката ме похвали, че съм била единствената дето надавала толкова примерно, пък аз с моите общо 11-12 кг си мислех, че бая съм наддала. Но и коремът ми е пораснал с още цели 3 см, та тя каза, че бебето е наддало явно Simple Smile. За ниското желязо ми предписа SORBIFER. Някой да е пил такова чудо и да даде отзиви?

Karil,  купих си Талцид, но оттогава киселините не са се появявали. Иначе една приятелка ми каза, че изцеден грейпфрут или портокал помагали (чудно защо  newsm78)
И аз страдам от трудности със заспиването след посещението на заведението през нощта и ме налягат едни мисли,...напоследък се мъча да си представя раждането, епизиотомията, че и кърменето... Големи филми правя  Joy

Айде, стига съм писала.
Iviche, чакаме те на море - това е по-добрият избор. Само виж прогнозата за всеки случай!

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 10:41 от ronja

# 166
ronja  аз пия Сорбифер от няколко месеца. Лекарката ми каза, че изписва него, т.к. най бързо вдига стойността на хемоглобина при желязодефицитна анемия. Така че споко  Peace.

Аз другата седмица съм на ЖК, ама сякаш коремът ми с всеки ден расте  Thinking, а как се опъва вътре мадамата.... ooooh!. Да ви питам вие посещавате ли триизмерен видеозон? Аз в 18 г.с. ходих и ме предупредиха, че в 32 г.с. пак трябва да отида да видели бъбречетата. Ама пустия видеозон е във Варна, та не ми се развява по влаковете с този корем  Crossing Arms. Иначе на последната консултация бях наддала с 8 кг. и се чудих дали не е малко, а докито ми вика " ти 80 кг. ли искаш да станеш"  Joy. Май всичко се трупа на бебка и плаценти, водички...
Не знам дали се дължи на чувствителна матка, но ми прави впечатление, че ме срязва ниско долу корема последните дни. И това е най-вече когато се движи бебето.Уж пия Магнерич  Thinking. Вие усещате ли подобно нещо?

Иначе и аз ще купувам дрешки в неутрални цветове, че да не излезе младеж накрая  Laughing.

На всички пожелавам хубав ден   bouquet

# 167
  • sofia
Благодаря за пожеланията.
И още едно мнение : да - тези кошари (140/70) ги дават до 6 год. възраст, но ако не е от масив, пдч-то се износва с времето и се съмнявам, че ще ни изкара толкова дълго. Така, че докъдето ни изкара Simple Smile
Бобо в момента спи в такова легло...само дето леглото ми е набор  Mr. Green и верно си спах в него до първи клас (тогава се роди сестра ми и ни купиха двуетажно легло)
От талашит (ново име ПДЧ), боядисах го синьо, жълто и червено.....ще кара още дълго.
Бебо ще изкара в една кошара месец-два, докато измисля вече големи легла за детска стая.

Иначе за дрешките...мами, не прекалявайте с количествата, щото после за подарък - все дрехи получавах. Иначе моя син го обличам основно в червено, оранжево, зелено и т. синьо

# 168
Elimira,

добре дошла в отбора   bouquet Благодаря за инфото. Отивам и си купувам днес Сорфибер, че вчера честно казАно хич не се чувствах добре - чак ми се повръщаше- може и от ниския хемоглобин да е било  newsm78. И аз понякога усещам дискомфорт, но мисля, че бебето просто натиска някакви вътрешни органи. Вече знам кое къде му е Simple Smile главата му е надолу в стартова позиция  Laughing, а гръбчето и дупето са в дясно. Мислех че нормалната позиция за разждане е отляво,,но моят лекар каза, че няма такова нещо. За всеки случай спя предимно на ляво. та барем се обърне.

Vesi, да - може с фолио да се освежат мебелите. Иначе и  мен за дрехите ме посъветваха същото:

1. Добра идея е да се купуват направо дрехи за 4-6 месечно бебе
2. Да не се прекалява, че много от подаръците после няма да може да ги израсте. За съжаление, в БГ нямаме бейби шауър
(анл. baby shower), което според мен е много добра традиция - да се подаряват предварително неща, особено в случай че майката направо даде списък с необходимите и такива.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 17:23 от ronja

# 169
  • на странно място ......
Веси, честит рожден ден на порасналият мъж да ти е жив и здрав много да те радва и едно сладко бебенце през ноември!!!  Gift  party023
Аз вече си сглобих леглото, избягвам да пазарувам защото чакам приятелките ми да разчистят гардеробите си, но има толкова много сладки нещица за бебоци, че не мога да се стърпя да купувам разни дреболиики.
Днес си купих помпа на Чико от една мама във форума мисля че ще върши работа чух добри отзиви за нея, може би не е на нивото на Авент, но дай боже да имам кърма пък може и на ръка да се изцеждам, живи и здрави!!!
Много Целувки по пупите!!  bouquet

# 170
Веси честит ти рожденник! Да е жив, здрав и много щастлив!
Карил на мен акушерката веднъж ми каза да разбъркам и пия това - 1 изцеден лимон + 1 лъжичка мед + 1 лъжичка сода /бикарбонат/. Много ми е чудно защо тази комбинация би трябвало да помага. Но ако искаш пробвай.
Още малко ни остана на работещите мами. Нямам търпение да се отдам на блаженно бездействие  Joy
Вчера ходих на консултация и се запознах и уговорих с желания доктор. Бебчо се е настанил напречно, което значи, че може и да съм секцио /а аз от самото начало някак по настроена си бях за него/. 
Иначе бебока си е наред и пак се беше завъртял така че да не му видим пишката.  Wink и се замислям да не ни изненада накрая, ама не вярвам.
Ох, имам чувството че корема ми пълзи напред с минути  Crazy . Така ме опъваааа... И дрехите ми вече са здраво опънати в предната част. Нося на таткото тениските, хич не ми се иска тепърва да купувам още нови дрехи  Crossing Arms ...
В неделя си купихме въздушна пушка и мишенки, и е много готино!
И аз трудно спинкам нощно време, а така ми се спи  ooooh!  През деня съм като парцал  Tired !
Хайде, успешен остатък от деня   bouquet

# 171
  • София
Честит ти рожденник Веси ! newsm38 Да расте здрав и да ви носи много радост !
Бързам да се похваля с познанството си с sheherazada Simple Smile -в неделя поляхме на нейна територия /Благоевград/ новата ми придобивка- возило за бебсъна ми и обсъдихме все важни, мамешки неща Joy Тя е приложила снимков материал в албумчето, но в защита на истината трябва да отбележа че фотоапарата и не е съвсем изправен и ме е докарал маааалко по-закръглена, отколкото съм в действителност . Нали Мариана?! Wink
И наче в момента тунинговам количката и когато я завърша- ще се похваля!
Иначе, чакам с нетърпение следващата ЖК до която остават още само 3 дни и попълвам времето с майсторене на бебешки парцалки Simple Smile
Целувки и хубаво настроение на всички!
И забравих да се оплача- писна ми всички като разберат че скромното ми коремче отговаря на 7-ми месец да почват да се "тревожат" наред ли ми е бебчето и да ми обясняват как в моите месеци са били ....."слоници" Cry Cry Cry Хем си знам че всичко е наред, ама като се затюхкат около мен 5 "разбирачки" и..... за почвам да се разколебавам.... Cry

# 172
здравейте, момичета! Не съм се появявала скоро, че имах много работа и бая се поуморих.. даже бебка престана да рита толкова много и се поуплаших- обаче след повече лежане всичко отново е ок- мърда си блажено вътре. Даже и сега драсвам няколко реда и отивам да нанкам до Ран. За сега не мисля да спирам работа- вкъщи също е уморително, но пък то и много не остана- на 21 ми е последния работен ден. Ран от четвъртък ще походи малко на детска ясла - ще видим как е- ако се адаптира бързо- ще си почивам до раждането- ако не - ще си се гледаме- но при  всички случаи зимата ще сме си тримата заедно- не ми се ще да ходи в студа и да се разболява- винаги има някой сополив в градината

Добре дошли на новата мама- ей сега ще актуализирам списъка

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОРИС- ДА СЛУША МАМА И ТАТКО И МНОГО ДА ГИ РАДВА!!!
Много бързо растат- чак ми е странно, че Ран се е родил само преди година и половина и като му гледам снимчиците- колко е бил мъничък.... а като казах снимки- ние нали сме фотоманиаци- и двамата много обичаме да позираме - ето още малко снимки, на който не сме писнали да ни гледа физономиите Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=61029

За срещата ме бройте- не знам коя смяна съм - но ако съм втора- пак е близо до работа и в 18.20 ще се появя. ако съм първа- ще дойде навреме- този път самичка- ще оставя двамата мъже да се гледат самички.

# 173
   Веси, да ти е жив и здрав Борис   bouquet! Много да ви слуша и да ви радва и да вземе най-после да ги хареса тия какички, че да може да идваш с него по срещите  Joy!
   Цвети, много работно момче си имаш  Mr. Green! Като го гледам с тая кофа и с количката си представям колко много ще помага като се роди Неда  Mr. Green Peace!
   Момичета, вижте колко е часа, а Iviche е online  Mr. Green! Нещо май още не са решили къде ще ходят  Mr. Green!

# 174
  Здравейте,скъпи мами Hug Heart EyesКак сте днес?Аз пак имам отклонения с кръвното и ми се наложи да прекъсна дело,иначе щях да съм под масата Mr. GreenСтранното е,че изведнъж ми прилошава,дръпва ми се боята от лицето и ...... SickЧакам и аз с нетърпение да изляза в болничен Praynig
  Снощи сънувах,че след раждането ми носят момче,не момиче-бях се втрещила #Crazy-въпреки,че аз си имам едно наум -понякога стават и грешки в разпознаването WinkИ аз раста с всеки изминал ден,въпреки че килограмите ми варират между 7-8 Laughing
   Хубав ден на всички и целувки  bouquet

# 175
Здравейте, момичета!
И аз този път планирам да се появя на срещата в петък, дано не изникне нещо непредвидено!
Иначе  доста се поуморявам напоследък, в работата изникват много неща за доуточняване и предаване на щафетата, но нали са последните дни, все ще издържа някак! Трудно спя, честичко имам контракции, беборанчо страшно се върти и много рита, все още е седалищно, което пак накланя везните към секцио...
На 19.09 мисля да посетя училището "9 месеца", после съм на консултация, за да ми дадат 45-дневния болничен и да се отдавам на мързелуване в къщи и глезене на баткото. Ще го пускам на детска градина, когато му домъчнее за социални контакти със себеподобни, иначе ще сме си компания двамката...пък после и тримката!
Веси, да ти е здрав и добричък рожденика и много да ви радва!

# 176
  Мами,привет!!
На малкия, голям Борис честит рожден ден!!!Желая му да е здрав и силен като великан!  bouquet
Мами аз днес ходих до Шейново да ми направи Доки запис на тоновете. Имах и контракции, но винаги имам лежа ли по гръб. Затова Док и акушерката ме предупредиха да лежа само на лявата страна..Ама и без да ми го казват, аз така си лежа. За киселините, Док каза че в един момент се получава насищане с Талцид и минавам на Квамател.
Мишенце очаквай чувала. Днес го пуснах, обадих се до Смолян да го чакат. Със здраве да го ползвате!
  ТАЛИ, ще пробвам това с лимона, татко като бях малка ми даваше такава "лимонада", когато ме болеше корема и много ми помагаше.
Мами с мойте киселини, как да дойда на срещата, да гледам като лисицата гроздето....и да ми е кисело. Та аз НИЩО не мога да хапна, разбирате ли!? smile3514
Софи, мисля, че никой не е незаменим и е време да си дадеш почивка...Спри се бе, жена.. Mr. Green Rolling Eyes

# 177
Vesi, да ти е жив и здрав рожденника! Много да ви слуша и радва!

Аз днес бях на ЖК и бързам да се отчета. Бебка си отговаря точно на седмиците, около 1 100 гр. е и е разположена в правилната посока. Доки каза, че е много малка вероятността по това време от правилно положение да се обърне седалищно, а това е добре!  Grinning  Килограмите ми вече са +10 (от които +3 само за последния месец  #Crazy), но доки продължава да твърди, че наддавам перфектно, защото съм стартирала от малко килограми. Хемоглобинът ми пак е паднал - 96, та увеличавам Ферофолгамата от 2 на 3 на ден. В общи линии, това е.
Някой питаше за 3-Д ехографа. И на мен ми казаха, като ходих първия път, в 31-32 седмица втори преглед, та имам записан час за другата седмица.

От нас целувки и  Hug

# 178
Тоя път и аз съм на срещата! Най-сетне ще мога да ви видя!

# 179
...Тя е приложила снимков материал в албумчето, но в защита на истината трябва да отбележа че фотоапарата и не е съвсем изправен и ме е докарал маааалко по-закръглена, отколкото съм в действителност . Нали Мариана?! Wink
Потвърждавам , grig e мама манекенка, а коремчето й си е екстра за месеца, в който е ! Хич не ги слушай, кво ти говорят... завиждат Twisted Evil Wink
Цвети , то вие цялото семейство сте толкова фотогенични ,че ще е загуба да не се снимате често Peace

И на мен докторката ми каза , да лежа - поне по 2 часа на ден на лявата страна с възглавница между краката. Но пак забравих да попитам , защо е толокова важно , точно на лявата страна?
Четох някаде нещо по въпроса, но сега не мога да го намеря newsm78
Ей , работещите мами, давайте по-леко  Sunglasses

П.С. Всъщност намерих нещо по темата, а може да е полезно за мамите , които не могат да спят добре Hug
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/975/87/

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 16:59 от sheherazada

Общи условия

Активация на акаунт