През НОЕМВРИ то се знае- къщата ще засияе!!!

• 14 296
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И на мен докторката ми каза , да лежа - поне по 2 часа на ден на лявата страна с възглавница между краката. Но пак забравих да попитам , защо е толокова важно , точно на лявата страна?
Четох някаде нещо по въпроса, но сега не мога да го намеря newsm78
Това, с  лежането на лявата страна било свързано с някакъв голям кръвоносен съд, който бебо започвал да ни притиска когато наедрее. Та, само в легнало положение, върху лявата страна се освобождавал и кръвообращението ни се било подобрявало.... Ей такова лаишко обяснение мога да дам само по смътни спомени и моля веднага да бъда извинена от по-вещите по въпроса  Wink
И исках да полюбопитствам- онази странна тъмна черта , която съм виждала върху бременни коремчета- имате ли я вече ?! Ииии, каква по дяволите е, знае ли някой? newsm78

# 181
  За лявата страна ..Ако се лежи по гръб бебето \като вече е нарастнало\ тежи и притиска голям кръвоносен съд, който снабдява и майката и самото него. Та то се мъчи, мъчи се и майката. Вие незнам дали не усещате затруднено дишане, едно такова гадно става, получавам и контракции и пр. А на дясно пък имам повече киселини...така че лявата позиция ми е до сутринта. А левия хълбок как ме боли и ми е схванат на сутринта..не е истина!! Sick
  Ама grig тия бабиери \доброжелатели\ , които цъкат и не вярват, че си в 7-ми месец, що не ги питаш да не би да имат специалност антропометрист..Може пък цял живот да са мерили кореми, тазове и гъзове щом разбират от размери..Аааааааа да му се не види - изнервям се от такива ! А на мен пък - точно обратното " Ма Миме да не са две, ма". Ма да ги мимосам, тия....

# 182
  • София
И исках да полюбопитствам- онази странна тъмна черта , която съм виждала върху бременни коремчета- имате ли я вече ?! Ииии, каква по дяволите е, знае ли някой? newsm78

Имам, имам... аз още от ранните месеци си имах, само дето с напредването взе че тръгна по корема ми и сега си я имам до горе, под бюста... и е тъмна... тъмна... и около пъпчето, което вече съвсем се обърна, имам много мъх, и той ми е нов...!

Ама да ти кажа не знам как се казва и за какво служи...

# 183
sheherazada, на лявата се препоръчва, доколкото знам , за да се облекчи работата на черния дроб (който е отдясно Simple Smile ).

Цвети, много сте хубави!  Hug Особено Ран с тази строителна количка Joy В колко часа имаш емисия, за да те гледам на живо?

Забравих да кажа, че моят доктор вчера потвърди прогнозата на Давидков (още от 18 г.с.), че ще е момиче! Дано няма изненади  Praynig

TAli 1, до последно бебчето може да се обърне, така че споко! Освен ако не предпочиташ операцията де...

Наобед излизах и си купих дънки за бременни - голямо пробване падна, защото дупето ми почти не си е променило размерите за разлика от тумбака ми, и трудно намерих чифт дето хем да не ми стяга на корема, хем да ми пасва. Продавачката постоянно ми се смееше, щото аз се тюхках :"Ох, колко съм дебела, ох, колко съм напълняла.." а тя: "Абе вие сте просто бременна бе ..."  Grinning . Та така...

Линията се казва LINEA NEGRA. Служи за,,,,,красота Simple Smile...Изчезва след бременността и не е задължително да се появи. При мен започна да се появява едва този месец,,но е мнооооооооого бледа и крива  Sick. Освен това се оказа, че вътре в пъпа си имам бенка,,и сега се вижда  Joy

# 184
karil как ме разсмя, с това "Абе миме, да не са две бе..." Joy

Вчера срещам една съседка на възраст и я поздравявам, а тя : "ох,,,не можах да те позная - толкова си напълняла"  Grinning .

А освен това ми писна да ме питат и мен дали не са близнаци, тъй като нали имам сестра близначка. Омръзна ми да им обяснявам че близнаците (ако има нещо вярно в наследствеността при двуяйчните близнаци) е през поколение.....

# 185
  • Пловдив
Здравейте!Аз съм от Пловдив в 8ия месец,термина ми е на 2.11.06.Чакам първо бебче,момченце.
И моя доктор ми каза да лежа на лявата страна поне по 2 часа на ден.А за тази черта на коремите доколкото знам се появява към 4ия месец и показва,че органите на плода са оформени и почва да расте.
Вече си накупих всичко за болницата и за бебо,обаче ми казаха за някви Памперс-пелени не за бебета,които се слагат на леглото,за да не цапат чаршафите.Нали след раждане теквало доста кръв та нямало спиране нито с лиглин нито с превръзки.НЯКОИ ЗНАЕ ЛИ ЗА ТЯХ!!!!!!!

# 186
   Мами линията, която потъмнява ще изчезне след раждането. Аз я имах и с близначките, имам я и сега. Не му мислете за нея. Явно хормоналните проблеми - увеличават пигментацията навсякъде-ареоли, бенки, срамни устни Shocked и пр.(
   Напречните памперсови пелени се използват в болниците при болни които са на легло, пишкат, а..., кървят и т.н. Продават се в аптеките. Те са един вид като допълнително чаршафче под дупето, около70 см са широки и се подпъхват напречно под матрака..

# 187
абе мами все ще ви питам защо трябва да се слага възглавница между краката newsm78,а като лежа на ляво все там е крачето и рита блъска хич не обича така моя бебо,а вашия?Ама то вече никак не мога да лежа,все не му харесва : ThinkingА колкото до тъмната линия беше  увеличаване наличието на някакъв хормон,но както казва Karil мисля,че ще изчезне след раждането smile3502така че  хич не се кахарете!
Аз да питам работещите майки:как не ви придърпва и не ви е тежко още,аз не мога вече от седмица да ходя на дълги растояния,така ми тежи бебо и опъва-направо не мога да се позная ,а си виках,че ще карам смело  хич няма да се давам и ще си хоикам до последно  smile3514ама май успявам само от леглото до хладилника и тоалетната да стигна newsm27
о И НЕщО МНОГО ВАЖНО ,КОЕТО СКОРО НЕ СМЕ ОБСЪЖДАЛИ:ПРАВИТЕ ЛИ СЕКС?

# 188
Да  sohappy

Kluki, ако имаш предвид дали се смята за рисково, не е , освен ако нямаш някакви усложнения или оплаквания. Даже се смята за препоръчително, с оглед трениране на мускулатурата там долу  Grinning

За възглавницата, аз лично смятам че е за по-голямо удобство,,и за да не си дотежават крайниците. По принцип на болните, приковани на легло също се слага възглавница между краката, когато ги обръщаш, затова предполагам че има и някаква физиологична причина - да не се притиска някой нерв,или,,,,, newsm78

ivanka, добре дошла!

Тези напречни пелени, за които говорите не са ли просто непромокаеми постелки? едни такива - облечени са с плат (бархет) а вътре са с найлон? Аз понеже смятам да си набавя такова нещо за бебчето

# 189
  • Пловдив
ronja,незнам на съм ги виждала затова и питам тук във форума. Rolling Eyes

# 190
Здравейте момичета, добре дошли на новите мами,желая ви леко бременеене до ноември.

Относно пеленките за болницата, и аз смятам да си взема - скоро купувах от аптеката и струват стотинки едната - така че непременно ще си взема има полза от тях , а и си мисля че така ще бъда по-спокойна.
А за спането - вече става все по-трудно и по-трудно.Колкото и да се опитвам да спя на ляво или на дясно все се събуждам по гръб/ако въобще заспя/.Направо съм като парцал цял ден от това че нощем бодърствам.
Много ми се иска да дойда и аз на срещата, но ще видя какво да измисля за петък.

# 191
  • София
Да  sohappy

Kluki, ако имаш предвид дали се смята за рисково, не е , освен ако нямаш някакви усложнения или оплаквания. Даже се смята за препоръчително, с оглед трениране на мускулатурата там долу  Grinning
Айде, айде ronja Wink тренирала се мускулатурата там долу....тренира ни се само психическото здраве, че с тия разбеснели се хормони- последното, кото ни трябва е секс-диета Grinning Скоро си говорихме с моя любим, колко е несправедливо да съм най-разгонена точно в етапа от живота си в който съм най-дебела, трудно подвижна и непривлекателна /спрямо собствените си критеии/  newsm78
Тъй че, ако си касметлийка и мъжа ти не гледа на теб като на ходеща кошница за бебе и не умира от страх да те докосне- радвай се и не търси никакви оправдания Joy

# 192
Здравейте и от мен! Kissing Heart Най - накрая успях да ви прочета smile3529...ама много сте активни и предполагам, че и още по-активни ще ставаме с наближаването на ноември... smile3523
Днес ми правиха изследвания, но резултатите ще взема утре...надявам се да има резултат от пиенето на Ферофолгама и хемоглобина да се вдигнал...утре ще ходя и при доки да видя как е бебо, докъде е стигнал с развитието си и да му запишем тоновете...
...моето коремче и то расте с бързи темпове, че на моменти чак се плаша колко ще е голям в края...тъмната ивица и аз си я имам отдолу до горе...
...за възглавницата между краката...на моменти ми е много удобно, но в други си я подпъхвам под корема...явно е просто въпрос на разположение на бебо и до удобство...
...аз напоследък спя повече на лява страна като karil - просто така ми е удобно, а преди беше обратното...
...на работа вече едва ли не ме гонят и ме питат какво правя още там, а прекия ми началник даже ме попита колко време ще съм в майчинство...представяте ли си?!? Sick

Отплеснах се...лека и спокойна вечер и  Hug по коремчетата! Flowers Bouquet

# 193
   На въпроса на Клюки.. ДА.
А за напречните парчета - те са точно като материята на памперса, не са бархетни.Май струват 40-50 ст.
  Иванка, забравих да ти кажа - Добре дошла! и леко добременеене и раждане!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 194
  • София
Току що прочетох за тази вертикална тъмна черта - дължи се на увеличеното отделяне на един хипофизарен хормон. Всъщност всичко това е във връзка с пигментацията на кожата на бебето. Малко след раждането, тази черта изчезва.
А на вас става ли ви лошо от време на време както си седите? Аз направо не мога да повярвам! До тук нито един път не ми е било лошо! Абе доста неприятен момент. Иначе имам енергия и в повече  smile3535 - до 14,00 часа съм на работа и после започваме да хайманосваме с майка ми - например от театър София до Съдебната палата и обратно - пеша или както днес - от Японския до Орлов мост - пеша. А до скоро се задъхвах на супек кратки разстояния.
Момичета, ще се радвам да се видим най-после в петък! Ох, хайде да спирам, че само пиша по една две думи и гледам мача викайки. т.е. ще се съсредоточа в мача. Лека и спокойна вечер на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт