НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 7

• 46 722
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Герта, хващай самолета, ще те посрещна с екип за всеки случай 😂
Аз вече съм в 37ма.Абе, кажете ми, има ли някое момиче, освен мен, което да не спира да чисти и дезинфекцира?На всичкото отгоре няма значение колко съм изморена, сън не ме хваща, ако съм си решила, че трябва да изчистя нещо. Мм все ме пита какво чистя толкова, било супер вкъщи. И аз му обяснявам, че не разбира и има неща, които само аз ги виждам, че не са в ред! 😂😂😂

# 661
Момичета, тези които ще раждат със секцио, как избирате датата? Днес бях на преглед и отново не фиксирахме дата. Лекарят ми каза на коя дата трябва да бъде, аз искам два дни след тази дата, според него няма да издържа до тогава. Иначе се чувствам добре и всичко изглежда да е наред. Бебетата са по 2.300 и 2.400 кг. До последно се колебая за имената, сега и датата не мога точно да посоча. Иначе съм готова с всичко, дори и психическата нагласа я имам. Откровено казано не се вглъбявам в нищо, каквото трябва ще се направи.

# 662
В 36 гс съм и ми казаха все още да го пия 3х1. В  38 гс съм на преглед и до тогава ще го пия,а после се надявам да ми го спрат.
А да ви питам - кога ви казаха да спирате магнезия? Толкова се ошашках вчера като ми казаха да си мъкна документите с мен, че съвсем забравих да питам 😒

# 663
Момичета, тези които ще раждат със секцио, как избирате датата? Днес бях на преглед и отново не фиксирахме дата. Лекарят ми каза на коя дата трябва да бъде, аз искам два дни след тази дата, според него няма да издържа до тогава. Иначе се чувствам добре и всичко изглежда да е наред. Бебетата са по 2.300 и 2.400 кг. До последно се колебая за имената, сега и датата не мога точно да посоча. Иначе съм готова с всичко, дори и психическата нагласа я имам. Откровено казано не се вглъбявам в нищо, каквото трябва ще се направи.

Нашите бебоци вчера ги изчислиха по около 2500 гр парчето.
Когато питай докторката горе-долу в коя седмица вижда секциото, тя ми каза 37ма, а аз вече си бях избрала дата точно в тази седмица (по едни мои си лично логики). Според моя календар ще съм 37+4, според техния 37+2.

# 664
Момичета. И аз бях на преглед в 35+4 съм. Бебка тежи 2900гр (не е ли много за тази седмица?) Докторката каза да очаквам раждане след 20ти Октомври, а термина ми е на 13.11 чак Grinning Да ви питам също така - на вас до кога са ви казали да пиете магнезия и изведнъж ли се спира или постепенно? Че моята доки нищо не ми каза, като я питах. Може и да е пропуснала, защото аз доста въпроси и зададох Satisfied

# 665
  • София
За чистенето - Викат му гнездене Simple Smile И аз нон стоп нещо забърсвам и оправям, днес пренаредих на мм гардероба, дано му хареса и успее да си намери нещата после хахаха

Краси, Краставичке, вие къде ще раждате?  Мен също ме гложди това, откакто ми казаха, че вероятно ще съм секцио и мисля просто да кажа на лекарката да даде дата след края на 37седм и така. Ще ми е орисницата. Дано се навие да изчака близнаците до тогава, до началото на 38, че аз пък искам един изпит да взема преди това. Но дано и те изчакат, помолила съм ги учтиво..... Ти защо не искаш на датата, определена от лекаря?

# 666
Моята дата за секциото ще я решим на прегледа на 03.11.2020 г., терминът ми е 04.12.2020.г., та ще ви изчакам вероятно повечето. Говорихме за най-ранна дата 20 ноември за секциото. Не знам защо, ама аз съм си харесала нечетни дати - 21, 23, 25, 27 ноември. Ама, то ще бъде според неговия график, та все тая май какво си мисля аз.
Аз и първия път така исках, а стана точно обратното - бебето се роди на четна.
Ама, това изобщо не е от значение в крайна сметка. Само да мине всичко успешно.
Дрехите съм ги изпрала, но нищо не е гласено в чанта. Някои неща не са и купувани като козметика, например и за мен.

# 667
Рози, аз ще раждам в 1 АГ "Света София", София. Не искам на дата, която посочва лекаря ми, понеже си мисля, че той иска просто да съм влязла в 9-ти месец, т.е. 1 месец по-рано. Според мен датата трябва да бъде 20 дни преди термина, поне така е за близнаци. Надявам се да насрочим секциото, но дано и да издържа, при навършена 37 г.с.

# 668
Не знам как избирсте дата за секцио, тъй де- не знам аз как бих избрала, ако ми се наложи... Вярвам много в символи и нумерология (просто така ми се стече животът, но не съм някоя фанатичка) и щях да се побъркам. То и с името така стана... Вече не е Божко, а пак е,, божи дар,, Simple Smile. И все пак важното е да са живи и здрави бебоците Simple Smile
Чистя... Всеки ден чистя! Чистя всеки ден откакто се роди първото ми дете и не защото съм педант, а просто защото нон-стоп, винаги, постоянно има нещо разхвърляно, а да не говорим за трохите! Бре само на масата се яде и ПАК са из цялата къща! Как става тоя номер- не знам. Ама нсли сме селяни от скоро и в къща е малко по-дертаво- а остави 10 мин троха на пода, аха плъзнаха мравките. И така... Нон-стоп с парцала...

# 669
За близнаци не знам, но по принцип секциото е желателно да бъде от 10 до 14 дни преди термин. Така хем се цели бебето да е максимално подготвено за самостоятелно дишане, хем се цели да се избегне започване на естествено раждане.
При мен първия път беше 4 дни преди термин, че да изчакам въпросния АГ да се върне от отпуска, а той се оказа в болничен в крайна сметка. При термин на   10 число на месеца ми предложиха секцио за 1-ви, 3- ти ден от месеца.

# 670
Аз харесвам индийския хороскоп 😃 като сравнявам моята и на мои близки рождените дати доста си отговаря! 🤔 Не съм фанатичка и аз, просто понякога като се зачета в тези дати и се забравям 😅
 За тези от вас които трябва да избирате дати за секцио може да е интересен. 💐
 https://m.rozali.com/horoskop/zagadki/indijski-horoskop-i-chast.html

Днес бях на преглед и вече съм в тотална паника 😄 всичко е наред, 35+2 съм, бебето е 2900кг и доктора ми изписа два вида свещички, които каза че ако си слагам редовно изглаждали и отпускали кожата отвътре и нямало да се налага да ме шие след раждането... 😳😱😭
Естествено това не го приемам като 100% сигурно и достоверно просто явно помагат, дано да мине по-леко... 😅😅😅

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 19:57 от Ntmasdom

# 671
Аз съм в Надежда.

Размишлявах известни време дали да не искам да пробвам за нормално, но след няколко години чакане за тези деца, решихме, че не ни се поемат излишни рискове, ако нещо се забавят нещата с второто бебче.

И сега съм на принципа, че ще се правя на майка-героиня за кърменето, не се вглъбявам в раждането изобщо.

За чистенето - Викат му гнездене Simple Smile И аз нон стоп нещо забърсвам и оправям, днес пренаредих на мм гардероба, дано му хареса и успее да си намери нещата после хахаха

Краси, Краставичке, вие къде ще раждате?  Мен също ме гложди това, откакто ми казаха, че вероятно ще съм секцио и мисля просто да кажа на лекарката да даде дата след края на 37седм и така. Ще ми е орисницата. Дано се навие да изчака близнаците до тогава, до началото на 38, че аз пък искам един изпит да взема преди това. Но дано и те изчакат, помолила съм ги учтиво..... Ти защо не искаш на датата, определена от лекаря?

# 672
Vilali аз ще раждам в АГ Варна при Георгиева съм (и мъжа й Б. Георгиев). Аз съм много доволна от двамата. Много хвалби чувам и за Г. Георгиев. Тук имаше една мама, която ще ражда при него може да ти сподели мнение.

Аз магнезия щях да го спирам още като влязох в 9тия, но тази седмица лекарката ми беше отпуск и се уговорихме до петък да го пия. Моят термин е 05.11. и вече всеки ден почнаха да ме питат дали съм родила 😂 или по-скоро "Ти няма ли да раждаш вече?" Витамините си ги спрях по мое желание още в 5м. Мисля, че лятото можеш да си набавиш всичко необходимо от пресни и домашни плодове и зеленчуци. Обмислям сега да си взема и да почна пак предвид тъпия грип, който върлува (плюс Ковид).

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 21:33 от Cve7i

# 673
Ntmasdom, малко грубо ще се изкажа за твоя доктор, но май с баданарката е карал като ти го е обяснявал това. Вероятно ти е дал Полижинакс или нещо такова и сигурно и нещо против гъби. Някои доктори препоръчват превантивно тези неща преди раждане, за да се изчисти максимално влагалището от бацилки с презумпцията, че ако няма възпаление тъканите са по-здрави и еластични. На мен поне така ми го беше обяснила преди време една докторка. Може изобщо да не се наложи да те шият независимо дали ги слагаш тия неща, не знам защо толкова грубиянски се е изказал доктора ти, но и не мисля, че трябва да се шашкаш - слагай си ги свещичките. Ако искаш да си още по-еластична и ти е чиста микробиологията, може да пробваш и масаж на перинеума - аз не смея...

# 674
  • Варна
Мен това гнездене въобще не ме лови. Thinking Чистя си същото количество, както и преди да забременея. А уж си казвах, че приключа ли работа веднъж ще засиля доста нещата, ще изумя ММ и ще го накарам да се влюби втори път Joy Ама не, даже още си го карам да ми помага както преди (че и повече). Въобще не е усетил полза от мен по цял ден вкъщи. Grinning Днес единственото ми задължение беше да гладя и беше доста приятно (не го правя да дезинфекцирам). Радвах се и се любувах на дрешките. Hug Чаршафите с ластик обаче ми спряха тока!

Общи условия

Активация на акаунт