Университети в Германия и други държави с немски език 15

• 56 686
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
При моята студентка се очертават тамън 10 присъствени изпита в рамките мисля на два дни в края на март.

# 676
  • София
Ясмина, това ми се струва физически невъзможно?!?
На моя му ги проточиха за цял месец. От началото на март първият, до началото на април последния, като още не е ясно за повечето дори  дали ще са онлайн или присъствени.
На  негова съученичка,  медицина,  и отложиха и отмениха камара изпити. Детето не си е идвало дори за Коледа, заради изпити, а те само ги отменят, отлагат и не знам още какво, но много ми се струва несериозно и демотивиращо.

# 677
  • München, Deutschland
Ясмина, как така 5 изпита в един ден? Чувала съм за 2, мога да си представя до 3, но при нас изпитите бяха длъжки, повече от 3 няма да събереш в работно време. Освен ако може би не е всичко онлайн и са ги нацъкали с 30 минути паузи, а пък самите изпити да са по 90 минути, тогава все пак е възможно, но пак е много гадно.

# 678
  • София
Нямам представа как е при "големите" медици в Аахен , но при малките и миналата  година при присъствено, и тази при онлайн, все си има такова нагъчкване. Но обикновено в един-два дни вкарват по-малки изпити, ако мога така да ги нарека..По-големият ужас са последните поправки в 1 курс преди повтаряне,  които бяха  кошмарът като потенциален развой за дъщеря ми. В един ден се явяваш на всички онези предмети, които са  невзети от  първи семестър, на следващия - на всичко от втори.. Толкова неземно щастлива беше, че нямаше "честта" да полага нито един такъв..Че и доколкото помня от обясненията й, тези изпити не са  вече с формата на предишните опити, тоест с писане, а само със заграждане. Но пък като че ли този "тормоз" е само в 1 курс, не че после им е лесно, но сякаш  са придобили вече усета какво се иска от тях, как трябва да се учи. Поне такова е моето усещане, може и да греша като страничен наблюдател..

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 00:48 от пенсионирана русалка

# 679
При нас е обратното - университетът не допуска като възможност писмените изпити да се състоят онлайн, защото има доста законови аспекти, които трябва да се вземат под внимание, следователно е прекалено сложно за организация. Само устните изпити бяха преобърнати в онлайн формат и протекоха сравнително безпроблемно. За по-малките курсове мисля, че им отложиха няколко дати през януари, защото имаше забрана от Landesregierung-a за университетски мероприятия, но сега ги наваксват. Като цяло тук университетът е до известна степен под натиск да прекара колкото се може повече изпити навреме, защото с наближаването на държавните изпити за малки и големи, студентите трябва да се регистрират и съответно да имат всички предмети.

За летния семестър също е планиран да премине хибридно. Лекции и семинари онлайн. За упражненията по клиниките е малко сложно. Прокарало се е предложението преди всяко занимание да си правим бързи тестове. Струва ми се, че някой, чийто крак не е стъпвал в клиника от 20 год., пак е мъдрил големи идеи.

# 680
  • София
Русалке, за бъдещите студенти може ли малко повече по тази тема Simple Smile
"В малки зуум групи се полага изпитът, с наблюдаващи тютори, включена камера на лаптопа и допълнителна на телефона, насочена към писмената работа и ръцете...Laughing Щях да падна от стола от смях като видях клипа-инструкция как  може да бъде задържана стабилно втората камера. "
Този клип-инструкция общодостъпен ли е?

# 681
  • София
За жалост, не,  ЗаСлон, качен е в платформата rwth moodle, в която се влиза с потребителско име (генерирано от унито) и парола. Гледах на споделен екран Wink

# 682
Вторник на обяд предадох колет на превозвача. В сряда в 12 наше време е  звъннал на  синът ми да се уговорят в 15 часа тяхно време да му го предаде. Този път счупиха всички рекорди.  Дори не успях да се притесня, имайки предвид, че в колета имаше компютър ( освен всичко останало - общо тегло 43 кг).   Малко извън еуфорията - колета е бил отварян и щателно претърсен, дори опаковката на компютъра е била разкъсана. Според  превозвача, честа практика е да се отварят на случаен принцип в търсене на стоки забранени за пренасяне - цигари и алкохол без бандерол, наркотици. Както и да е, нищо не липсваше, шофьорът е положил серизни усилия да опакова наново, имайки предвид, че съпругът ми реди колета така ,че и игла да не може да влезе допълнително. Та така - мисия колет е изпълнена, напред едва ли ще посмея да изпратя вече , става топло и е рисковано за хранителни продукти. Младежът е много щастлив. Скоро започва училище, вероятно ще спре работа изцяло - така му се учи, че няма търпение да започне. Безкрайно много ме е яд, че тази абсурдна обстановка се превърна в ежедневие за тях. Онлайн обучението  далеч не е пример за  наложената марка на висококачествено немско образование.  Светът ще страда от последиците на случаващото се дълго време.

# 683
  • Варна
Ясмина, това ми се струва физически невъзможно?!?

Всъщност наскоро са им съобщили, че изпитите ще са онлайн. Получили са и подробните инструкции за разполагането на втората камера, за която писа Русалката. Утре ще могат да задават онлайн въпроси относно провеждането на изпита. Моята щерка за първи път ще се явява онлайн. Изпитите са по някакви медицински предмети и са групирани по няколко в рамките на 3-3.5ч. Трябва обаче да вземеш всеки поотделно.

G.D. Навярно си споменавала преди но съм забравила, с коя фирма пращахте колета?

# 684
Ясмина, един превозвач от Раднево, ако имаш интерес ще  ти дам телефона на лични. Тук някой ги беше похвалил че са коректни, и аз се свързах с тях. Изключително доволна съм.  Шофьорът е качил багажа със сина ми до вратата на стаята му.

# 685
  • София
И при моята дъщеря отложиха единия изпит за дата в  поправителната сесия - за началото на април.

# 686
  • Бургас
За провеждане на няколко изпита в 1 ден при моето дете е като тест. Например имаше да учи физика, химия, социология, комуникация, терминология, анатомия и още 2 предмета, които не запомних. 3 часа е изпита с 80 въпроса. 8 предмета по 10 въпроса. Трябва да има някакъв минимум, като също се гледа и по всеки предмет някакъв минимум. Не запомних точно кой предмет беше важен, но там ако не покриеш минимума, няма значение сумарно да си го покрила. Може да повториш целия изпит или само този "важния". Доста объркано го обясних май.

# 687
Мина финалният обобщаващ тестат, много тежък, но успешен за моето дете! Сега един месец ще чете за предстоящите изпити. Луда работа.

# 688
  • София
Честит 3 март Simple Smile

Влизам да се похваля с 8 от 8 взети изпита за този сместър на девойката в Аахен. Днес си научи  и последния резултат на "Сърдечно-съдова система". Доста уморена ми се стори, чисто физически, вероятно заради комбинацията от много учене и местене в новото общежитие на n курса с рейс или такси. Добре че са й помагали приятели  Simple Smile. Уморена, но  пък определено доволна. От днес официално е  там, предала е ключа от старото жилище на намерения от хаусмайстера наемател, нямало е никакви проблеми. И сега пада голямото чудене дали да остане в Аахен за практиката в униклиниката, която заради изместените във времето изпити беше съответно изместена в неучебно/неизпитно време, или да се прибере насам. Чисто егоистично искам да е второто, че по Нова година престоят й от 3 дни (заети с тестове и получаване на резултати) беше направо смехотворен.

# 689
Браво на медичката, Русалка, машина е! Изпуснала съм офертата от общежитието, тя по мои спомени беше в частно такова, надявам се новото място да й допадне , а и финансово да е по изгодно за всички. И надявам се скоро е при вас. Стаж и тук може да прави с не по малък успех.

Общи условия

Активация на акаунт