Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 490
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Какви сладки бебоци си имате само 😍😍😍

При мен заспива като му правя шезлонг на краката върху една възглавница. Хващам го за ръчичките и го люшкам. В повечето случаи си заспива, после го слагам с възглавницата до мен и си спим, ако се събуди и види, че съм до него, продължава да спи, но ако е в креватчето и няма никой около него, като се събуди, направо започва да си реве.

Ние сме още на двойка памперси, изглеждат ми добре засега. Минаха си 72 часа от ваксините и пу-пу, нямаше проблеми. Тази през устата ще я сложим по-късно, че не я бяхме заявили.

При нас е голяма мъка с тая глава. Ако го държа на рамо за оригване си я държи, няма проблем, но сложа ли го по корем, настава страшен рев вече, забива си главата в земята и не може да диша. Не знам, не го слагам правилно ли, ама не става и не става, никакво усилие не прави. Скоро ще ходим на физиотерапия, та ще видим какво ще кажат, аз отказвам да го мъча.

# 526
S . Petrova 1:1 с нас сте. На 2 месеца 5кг, 55 см 😋 И ние сме пухкави. Все още на памперси 2-ка, но след няколко дни като свърши пакета, минавам на Лупилу 3-ка. И те мисля така бяха 4-9кг. Аз знам, че най-добре пасват когато килограмите са на половината на указаните. Тоест от 6 до 7кг ще са перфектни за 3-ка.
На снимката все едно видях моята г-ца 😍😘

# 527
  • Denmark
Моето спасение през деня е количката и бутане напред-назад вкъщи Sweat Smile Спи между 30 мин и 1 час и малко, като понякога посредата също бутам ако се разбуди нещо. Не винаги заспиваме без рев обаче 🤷‍♀️

# 528
Момичета, вашите бебоци ядат ли си ръчичките?
Моята дунда си пъха почти целия юмрук в устата и не мога да я спра. Постоянно плези и език, търси да суче. Ще каже човек, че я държим гладна. 😁

# 529
Моята дунда си пъха почти целия юмрук в устата и не мога да я спра. Постоянно плези и език, търси да суче. Ще каже човек, че я държим гладна. 😁

Видяла съм се в чудо с тези ръце... Преди беше по-рядко, но сега все едно е открила Америка. Бърка си постоянно в устата и започва да й се гади. Даже вече като я храня, направо е борба. Аз не мога да й сложа шишето в устата от ръце. Когато баща й е вкъщи, той ги държи, сз слагам бибата, докато започне да яде. После пък освен шишето, се опитва да завира юмрука заедно с шишето и отново й се гади. Тая вечер направо повърна, ама мъжката....
Педиатърката каза, че сега си е открила ръцете и затова така ги яде, после ще започне да си ги гледа и да им говори.. Ама по-бързо да идва тоя момент, че е нещо страшно 😁

# 530
Това с ръцете ни е част от ритуала за сън. КОгато много й се спи смуче ръце и реве. Не си представям другите бебета как успяват сами да заспят, а ние все викаме, плачем, смучем си ръцете и веееечно трябва да се разнася в на някой скута. Спреш ли -аларма до Луната.

# 531
Пак се разнасяхме и ние тая вечер.
Взехме му Нан Оптипро, че зълвата го похвали и тази вечер му дадохме 90мл. + сучене.
Да видим кога ще се събуди да яде.
И отново е заспал в мен. Сега ме е страх да го преместя, за да не ревне отново!

# 532
Някой ако знае, как да го накарам това дете да спи през деня, нека каже Simple Smile заспива за 5 мин и това е. След обед е страшно... Спи му се, приспивам го и се буди.
Моята е така от 1 месец вече. Няма дневен сън по дълъг от 30 мин. Примирила съм се вече.

Опитай да спиш с нея. Обикновено така спят по- дълго и по- спокойно.
Пробвала съм я на ръце, в слинга, до нея на спалнята, в количката, в нейното легло, в люлката, с бял шум, с телевизор, с детски песнички... не знам дали пропускам нещо.
Сложи я на гърдите си и виж как ще е, или поне главичката да е на рамото ти.

Това с ръцете, плезенето и търсенето да суче е при всички деца.
Моя има навика да ме мачка с ръцете си и вчера чета, че това е един от бебешките рефлекси с които се мъчи да стимулира производството на кърма Simple Smile.

@ Марая, моя не обича да го бутам напред назад, ами трябва да го клатя странично. Вчера почнах да търся нещо което автоматично да клати количката и намерих много интересни решения.
Намерих дори кошче за спане което е електрическо и клати автоматично. Яд ме е че не съм го видяла в самото начало, а сега вече е късно, макар че го дават подходящо до 20 кг. Това клатене на количката вече направо ме побърква.

# 533
Смуче и то яко...
Преди смучеше само когато е гладна, но сега е нещо жестоко... иска и двете.

Момичета при мен се случи нещо странно днес, на няколко пъти като ходих до 00 имах кафеникаво-телесно слузесто-лепкаво нещо( подобно на желе)🤔 на някой случвало ли му се е и какво е това?

# 534
Здравейте, момичета, не мога да смогна да прочета и да пиша😃
Нашият мъник вече ни се усмихва много често, особено сутрин е много доволен. Физиономийкат му е променена, много бързо расте. Напоследък задрямва на гърдата и не суче много качествено и огладнява по-бързо. Мъка е и спането, започнал е да се стряска от шумове и да се събужда, преди нямаше този проблем..
В четвъртък ни предстоят ваксини и ми е много притеснено 😫

# 535
Смуче и то яко...
Преди смучеше само когато е гладна, но сега е нещо жестоко... иска и двете.

Момичета при мен се случи нещо странно днес, на няколко пъти като ходих до 00 имах кафеникаво-телесно слузесто-лепкаво нещо( подобно на желе)🤔 на някой случвало ли му се е и какво е това?
И при мен имаше същото няколко пъти, така и не разбрах какво е.

# 536
И ние минахме първите ваксини. Много добре се държа детето и всички много и се радваха. Страхотна лекарка ни се падна която и направи и пълен преглед. Казаха ми да давам калпол целия ден на ваксината и така направих. Беше сънлива 2 дена и имаше повече колики.
Най после започна да наддава. Вече е 5,340 и 62см. Изглежда слабичка и няма бутчета. Засега сме на Памперс протест 2.
Голям купон е и при нас със съня. Големите деца все викат и се карат, а до нас строят къща и ще е шумно поне половин година. А тази седмица и другите комшии правиха ремонт и спяхме навън в количката основно.

# 537

И при мен имаше същото няколко пъти, така и не разбрах какво е.

При мен след като свърши първият цикъл, който беше супер дълъг и обилен, ми се появи силно бяло течение (като пресечено мляко) и това, което вие описвате. Ходих да си пусна микробиология и в понеделник ще разбера резултата, но според мен са гъбички. Последно имах преди година и половина. Питах лекарката дали може да е от кръвотечението, защото 2 месеца ме побърка, но тя каза не. Евентуално може да е комбинация от него, спад в имунната система и от това, че аз няма, няма и ги хващам, имам чувството, че от въздуха.....
Взех си гиназол, докато чакам резултата, защото почти съм сигурна, че са те. Когато имах миналата година, това оправи нещата плюс таблетки флукорик.

# 538
  • София
Ние онзи ден бяхме на консултация. Отмениха му ваксините, защото бяхме тръгнали да се разболяваме, а към днешна дата аз съм си направо яко болна. Само се надявам да не заразя бебока, но силно се съмнявам, че може да се спаси. Непрекъснато го гледам и търся признаци, но и аз не знам какви. Сополи ли да чакам, температура ли...
Иначе Ясен вече е 59см, 5850гр. Чист дундьо. Прикачвам една снимка, отпреди няколко дни, за да му видите кръглата муцунка.
И той само си яде ръцете. Като му ги държа и не му давам полудява. Понякога в просъница ги търси и се плези - ако може да ги докопа да ги ближе. Много е смешен, като пристрастен. Нямам търпение да започне да ги гледа и да им говори.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 22:34 от Jamily

# 539
Jamily, голям е сладкиш Heart Eyes
Бързо да ти минава на тебе Hug

Общи условия

Активация на акаунт