УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 22

• 41 751
  • 387
  •   1
Отговори
# 375
И аз се чудя това русо недоразумение как може да работи с бебета. Ужасно отношение, недай си Боже да я попиташ нещо, все едно ѝ бях  бръкнала с пръчка в гърлото. Отношението е под всякаква критика. Абсолютен робот е когато отговаря на зададен въпрос. Ако говорим за същата жена е неонатолог.
Родих преди 10м. Имаше една която хвана детето ми за бодито и го вдигна,като чувал с картофи,мисля че беше тази русата.

# 376
да да точно за едно и също недоразумение говорим...няма как да я сбъркаме...те са 3 неонатоложки...тя е единствената руса...това не трябва да има досег до бебета и родилки...моето момиче беше в кувиоз и първата визитация беше с нея...попитах как е добре ли е бебето ми..а тя ми се изхили в лицето и ми отговори,че ако е добре ще е при мен...това е 5 часа след като съм родила...
А на другото момиче в стаята на визитация бебето и спеше и точно както ти описваш...буквално като мръсен чувал го вдигна раздруса го и направо го хвърли в легълцето и отново ехидно каза ,че неможело да спи постоянно...трябвала да го прегледа...
Да не говорим ,че отивайки до стъклото на неонатология и опитайки  се да видя бебето си в кувиоза тя затвори вратата за да не виждам....никой преди това не го е правел..
Иначе другите две Добрева която е началник на неонатология и Костова са прекрасни...

# 377
да да точно за едно и също недоразумение говорим...няма как да я сбъркаме...те са 3 неонатоложки...тя е единствената руса...това не трябва да има досег до бебета и родилки...моето момиче беше в кувиоз и първата визитация беше с нея...попитах как е добре ли е бебето ми..а тя ми се изхили в лицето и ми отговори,че ако е добре ще е при мен...това е 5 часа след като съм родила...
А на другото момиче в стаята на визитация бебето и спеше и точно както ти описваш...буквално като мръсен чувал го вдигна раздруса го и направо го хвърли в легълцето и отново ехидно каза ,че неможело да спи постоянно...трябвала да го прегледа...
Да не говорим ,че отивайки до стъклото на неонатология и опитайки  се да видя бебето си в кувиоза тя затвори вратата за да не виждам....никой преди това не го е правел..
Иначе другите две Добрева която е началник на неонатология и Костова са прекрасни...
Фамилията й мисля,че е Тодорова. Наложи ми се на 20тия ден след раждането да заведа детето там,нали се полагат безплатни прегледи. Кой да видя? Естествено,че тя прегледа детето,заведох го защото изпражненията бяха с кръв. Сложи да тегли детето,при което то се разплака и тя започна не мърдай стой,какво ще те разбере това бебе. Изписа ми витамин К да давам, естествено не ги взех.

# 378
За ден на отворени врати не знам,но със сигурност неонатологията е на същия етаж,където ще те свалят и теб след раждането...при секцио не дават веднага бебето,а на следващия ден...ама тя и кърмата не тръгва веднага...при повечето момичета с които  бяхме заедно в стаите на 2ри ,че и 3ти ден...иначе при мен имаше момиче раждало нормално и са и дали бебчето още на "магарето" и после 3 часа след раждане бебето вече беше при нея за постоянно...взимаха го само за къпане...
Аз не можех да пипна бебчето си 7 дни и въпреки това упорито цедях с електрическа помпа за да стимулирам...Захранена е с АМ...попитах може ли да и дадат коластрата и тогава ми отговориха,че трябва да имам стерилизатор с който да стерилозирам постоянно помпата плюс шишетата...иначе не...аз нямах в мен и така кърмата ми заминаваше в мивката...на 8ми ден си я прибрахме в къщи и си беше изключително кърмено бебе до 6ти месец...и след захранване се кърмихме до годинка и 4 месеца...
Всеки ден има свиждане от 18 часа мисля,че беше и ако се качиш горе и питаш ,което и да е момиче или лекар които са в неонатология ще ти отговорят на въпросите...всички момичета са много мили там...както и Добрева и Костова...има още една лекарка не и помня името(най младата ...с руса коса е)за мен това бездушно същесвто  трябва да бъде изгонено от там и никога да няма досег до родилки...
Редактирам се...сетих се ,че имат и консултанти по кърмене(или поне,когато аз раждах имаха),които работят там...ако можеш да се свържеш с някоя от тях може би ще ти разясни как стоят нещата

Благодаря ти за изчерпателния отговор!
Вече имам и лични впечатления.
На 23-ти ме приеха по спешност, имам здраво бебенце, което е при мен още на следващия ден. А иначе всичко започна от ранен преглед във въпросния понеделник със слушане на тонове. Доцента не ги хареса и ме извика на обед отново. Също незадоволителни и свика по спешност екип. Озовах се с багажа в Деви Мария при абсолютно не познат доктор (имах само два прегледа при него) и екип , който ме подхвана да ме подготви за операцията … не се притеснявах, чувствах се на правилното място. Комуникацията на екипа по между им, доцента, който кръжеше около мен и тях … цялата тази организация ми вдъхваше спокойствие. Анестезиолога беше д-р Лазаров - много мил, с чудесно чувство за хумор, абсолютен психолог! В 17:02 го извадиха. Следваше първата нощ. Благодарение на грижите на нощната смяна нямах право да се оплаквам. Не ме оставиха да ме боли, не ме оставиха не обгрижена, дори зарядно за телефон ми донесоха, така мили, с такова разбиране за състоянието ми. Направиха безсънната нощ лека, въпреки съпътстващите неразположения. Едно име се чуваше постоянно, тя не спря, не седна… Женя беше все при нас в стаята, все нещо питаше, правеше. Другите от нощната смяна също, но не им запомних имената. Цялата нощна смяна беше на крак.
На следващата сутрин ни раздвижи едно мило момиче. Свалиха ни в отделението, а в 12:00ч сина ми беше при мен и аз бях способна!!! Невероятно! Но аз ставах, вървях, вземах го да го държа на гърда… не го върнах! Остана при мен. Още съм тук, гледам си го, днес вече ми слезе кърмата (въпреки имплантите), екипа от отделението също е на разположение. Имаме визитация за родилките, имаме за бебетата, всеки ден влизат някакви доктори да питат как сме, имаме ли въпроси., Даже ми е не удобно, но ги моля да се представят, за да знам какво да ги питам.
Толкова съм щастлива , че се развиха така обстоятелствата! Късно се сетих да гледам във форуми… Благодаря, че сте писали. За това го правя и аз - нека имаме информиран избор!

Бъдете здрави!

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 18:59 от savage_17

# 379
Elif9685 Да точно така се казва Тодорова...незнам как я държат още там...много е арогантна и груба...и то не от време на време ,а постоянно.Когато аз звъннах за този преглед на 20тия ден изрично попитах при кой ще е и естествено при нея имаше свободни часове,защото никой не я иска...отказах и поисках по късна дата при Добрева или Костова...иначе витамин К се дава още веднъж (Веднъж са дали в самата болница и още веднъж се дава в къщи.)..в епикризата го пише...аз помолих добрева да даде втората доза на прегледа

savage_17 честито!Да ви е живо и здраво детенцето...да Женя е страхотна...и всички мили и млади момичета ,които Работят в неонатология(с изключение на по горе обсъжданото същество)... На Теб Ирмов ли ти прави секциото?
Иначе с мен и доктор Минчев се държеше малко грубо...по скоро с отвратително и не на място чувство за хумор...всички останали включително жените ,които почистват стаите са супер мили

# 380
Elif9685 Да точно така се казва Тодорова...незнам как я държат още там...много е арогантна и груба...и то не от време на време ,а постоянно.Когато аз звъннах за този преглед на 20тия ден изрично попитах при кой ще е и естествено при нея имаше свободни часове,защото никой не я иска...отказах и поисках по късна дата при Добрева или Костова...иначе витамин К се дава още веднъж (Веднъж са дали в самата болница и още веднъж се дава в къщи.)..в епикризата го пише...аз помолих добрева да даде втората доза на прегледа

savage_17 честито!Да ви е живо и здраво детенцето...да Женя е страхотна...и всички мили и млади момичета ,които Работят в неонатология(с изключение на по горе обсъжданото същество)... На Теб Ирмов ли ти прави секциото?
Иначе с мен и доктор Минчев се държеше малко грубо...по скоро с отвратително и не на място чувство за хумор...всички останали включително жените ,които почистват стаите са супер мили
[/quote
Тя не ми обясни как и по колко,написа рецептата и дотам.

# 381
Попитай педиатъра ви...той знае...не се дава многократно а веднъж и повече не се дава...

# 382
На 19.06 се появи нашата дъщеря с планово секцио 37+4.Имах тежка бременност инвитро,с гестационен диабет от 11та седмица на много строга диета,с повишени околоплодни води,целия пети месец на легло и от края на 6ти месец с постоянен рефлукс и повръщане всяка вечер.Едва качих 7,8 кг.Зверски опъвания и болки при движение от началото на 8ми месец,преразтегнати връзки на матката.Накратко това за бременността.Идва моментът за раждането,от 23та седмица ме следеше доц.Ирмов,спукваше ме от прегледи и изследвания,накрая организмът ми ме предаваше от глад и изтощение,вливки желязо,ударни дози магнезий,витамини,добавки и протеини.Дори последните 10 дни ми каза почвай да ядеш,че как ще избутаме операцията.Седмица преди секцио захарта ми от човек с гестационен диабет се срина на 3.2..,започнах да вдигам тонове на детето,стигащи до 210,всичко беше от притеснение.Мина секциото,имаме дъщеричка 2900кг,50 сантиметра за 37ма седмица е супер,да и се начудиш как направи тези кг на тоя глад.И тук идват проблемите за мен,от изтощение матката ми се беше отпуснала,не контрахира,при тази ситуация рискът от животозастрашаващ кръвоизлив е голям,че както съм и отрицателна кръвна група и няма кръв.Доцентът категорично нареди първите 24 часа,които са критични оставам в интензивно,не искам да ви казвам болките,които изтърпях,включиха ми перфузор с окситоцин и други лекарства за 24 часа без да спира,които да контрахират матката,имах лед и 5 кг пясъци на раната,на всеки половин час идваха и ми натискаха матката в дълбочина,за да масажират да прави контракции,над 30 пъти да ти натискат раната,смърт,като ги видех да идват цялата се сковавах,за капак с разбита устна от тръбата от упойката,с храчки,задавяш се и с тая рана,познай как се кашля, и на 6ти час дойде рехабилитатор.24 часа Жени и всички не мръднаха от мен,стояха на дивана срещу мен и проверяваха на половин час да не изкървя.Доцентът непрекъснато звънеше на тях за информация и Давидова се обаждаш.На мен само в интензивно,той ми звъня няколко пъти,каза че,всички им слагат лидокаин за болките,на мен не може,защото те отпускат матката,а ние целия контракции.И стоях без болкоуспокояващи.Благодарение на Бог и на него и на целия екип в интензивно,минаха тези 24 часа,на сутринта хемоглобинът ми беше 118,със 119 влезнах на операцията,така че не кървях,дойде пак рехабилитатор и ме вдигна,към 14 часа ме свалиха в стая и видях малката.Доцентът не спираше да звъни и да държи всичко под контрол.За сравнение другите момичета в стаята бяха при Георгиоски,нито веднъж не мина да ги види,а работи там и не им звънна.Вчера ми махнаха конците,доцентът настояваше той да прегледа матката,всичко е наред.Може да го наричат груб,директен,особен,но мили мами,когато избирате доктор за вас,гледайте кой е адекватен и може да се справя при усложнения.Чувам избрахме еди си кой доктор,защото е мил,с мило държание ако беше само,можеше и да не си видя детето.Вече с малката сме добре,у дома,прави ни луди с баща и,но наше си е,няма да прилича на гората.

# 383
напълно съм съгласна с последния пост...моето момиче беше толкова ниско разположено в че в 8ми месец ритниците и бяха под и около пъпа ми...Ирмов и мен ме спука от прегледи през 4-5 дни и то защото не съм от бургас и трябваше да пътувам иначе щеше да е през ден...буквално казваше ,че усеща главата ма бебето...толкова ниско...каза.ми да сложа флостерон 5 инжекций защото не вярва,че ще изкарам до 9ти месец...а останалите 2 лекарки при които се следях ми казваха,че нищо ми няма...повече да почивам и това е..и така и стана в 34 г.с. спешно секцио...когато отворих очи Ирмов стоеше до мен...опитвах се да задам въпроси ,но неможех...той ми ме успокои,че всичко е наред,че имам момиченце и ме попита знаеш ли колко е голяма...попитах 2кг ли...а той се изсмя и каза неее 2.700 47 см всичко е наред ,мъжа ти ме.чака долу ще говоря с него...Давидова също беше страшно мила...в предродилна се опитваше да ме разсмива постоянно...после ми звънеше постоянно,а когато имаше операций минаваше да ме види...между другото с мен ме е бил нито груб...нито арогантен
Георгиоски и Татарова също ми направиха много добри впечатления

# 384
  • Сливен
Здравейте интересува ме заплаща ли се ехографа в Света София при гинекологичен преглед когато с направление.

# 385
  • Б
Е то какъв  преглед без ехограф  е , ако с направлението не може ехограф? По добре да се плати за цялостен преглед. Ехограф, колпоскопия за мен трябва  да включва направлението и да се правят без симптоми . Иначе 2 минути преглед какво е ?

# 386
Здравейте!
Следя се при д-р Георгиоски и ако всичко е наред до края и не се наложи секцио искам да раждам нормално при него, налагащо Дева Мария като болница.
Въпросът ми е към тези от вас, които са раждали нормално там и по специално при него. Доволни ли сте и как процедират по време на раждане?
Също мисля за епидурална, как е било при тези от вас които са ползвали такава и кои анистезиолози са добри там?
По принцип съм доста страхлива, но ми е ясно че трябва все някак да излезне бебето..🤣

# 387
Не съм наясно как стоят нещата ,защото родих секцио и то при доцент Ирмов,но в моята стая имаше момиче родило 2 пъти нормално при георгиоски и беше супер доволна...то честно казано лекаря не играе толкова роля при нормалното ,колкото акушерката...за упойка също немога да ти кажа как стоят нещата

Общи условия

Активация на акаунт