Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 543
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,преди малко ми беше втора игла с Модерна.Вече имам купени билети за Бъгария за след 16 дни.Вмествам се в ограничението от 14 дни след втора игла.Но тук не дават сертификати.Имам картон с лого,моите имена и двата стикера от ваксината.Но не знам дали това ще ми свърши работа,за да избегна тест и карантина в България/аз ще пътувам за 10 дни само/
На кого трябва да пиша в БГ,за да си разпечатам отговора и да си го пазя за всеки случай?

# 661
  • BG-DE
Обадете се да питате във Външно, сертификатите, ако не се лъжа, влизат от края на юни.

# 662
  • София
Обадете се да питате във Външно, сертификатите, ако не се лъжа, влизат от края на юни.
От юни влиза общоевропейския единен, но национални си има и сега. Ако имате втора ваксина у нас, още сега си вадите националния и можете да пътувате до няколко държави, които вече ги приемат без карантина, тестове и т.н.
Red Soul не зная къде живеете, но звъннете в местната структура, която е като нашето РЗИ. Може от там да ви дадат, ако държавата в която живеете има същата политика като тук. Тук също сертификати не се вадят навсякъде от мястото сложило ви втора игла, макар че по заповед трябва да го правят. То като са импровизация, само принтери и компютри липсват.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 14:17 от RebelHeart

# 663
  • I want it all and I want it now.
Може ли да ми кажете от кьде в България да си извадя национален сертификат? Благодаря

# 664
  • София
Може ли да ми кажете от кьде в България да си извадя национален сертификат? Благодаря
От личния лекар, с електронен подпис или от ваксинационния център, където е поставена втората доза.

# 665
  • София
В РЗИ, при личен лекар или от ваксинационните пунктове. Може и с електронен подпис на физическо лице на his.bg

# 666
  • Italia
Горещо препоръчвам с електронен подпис. В Борика имат промоция 36 лв за 3 години. ОБЛАЧНИЯ НЕ СТАВА за his.bg

Иначе в нашето ДКЦ, където е един от кабинетите за имунизация, казаха, че в съседен кабинет може да се извади удостоверението, не го дават в момента на ваксинацията.

Отделно на мен не ми е ясно (но смятам, че ще ми се проясни до 2-3 седмици - летя на 01.06) дали нашите сертификати ще бъдат заменени от европейските или ще важат и двата едновремено? Т.е - ясно ми е, че на връщане в Бг, ще ми признаят сертификата, ама на отиване в Австрия, Германия или Италия? Дали преводът на английски им е достатъчен?
Едни такива въпроси ми се въртят из главата Simple Smile

# 667
  • София

Отделно на мен не ми е ясно (но смятам, че ще ми се проясни до 2-3 седмици - летя на 01.06) дали нашите сертификати ще бъдат заменени от европейските или ще важат и двата едновремено? Т.е - ясно ми е, че на връщане в Бг, ще ми признаят сертификата, ама на отиване в Австрия, Германия или Италия? Дали преводът на английски им е достатъчен?
Едни такива въпроси ми се въртят из главата Simple Smile
И трите към момента не признават националните сертификати и не можете да ги ползвате за да си спестите тестове и/или карантина. Има вероятност, разбира се, до 1 юни да започнат да ги признават, но и има вероятност да чакат общоевропейския.
И аз чакам на стенд бай ... На 5 юни ще са ми минали нужните 14 дни от втора доза за да ми важи сертификата. Купил съм мобилен 60-дневен интеррейл пас, който мога да активирам по всяко време, но нищо друго не резервирам на този етап.

# 668

електронен подпис струва 12лв за 3 години
от страницата https://my.his.bg/login       се избира *моето пациентско досие*
след това полето ваксини и на втората ваксина се отваря сертификата на pdf

# 669
  • в 1001-та нощ
На кой издател е тази оферта?

# 670
  • София
На кой издател е тази оферта?

На Информационно обслужване
Първоначалният комплект (карта, четец и такса за 3 години) е 33 лева.

# 671
# 672
  • София

електронен подпис струва 12лв за 3 години
от страницата https://my.his.bg/login       се избира *моето пациентско досие*
след това полето ваксини и на втората ваксина се отваря сертификата на pdf
А с този подпис само собственото досие ли може да се види? На другите от семейството може ли? Или всички трябва да си извадим?

# 673
Само собственото

# 674
Някъде из темите във форума относно Ковид и пътувания беше цитиран един сайт - нещо като re-open europe или подобно, мислех че съм го запазила, но не мога да го намеря. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт