Лотария "Зелена карта" 2022

• 86 919
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 285
Не пише от кога, обаче предполагам за много хора това е дълго чакана новина.
Скот, мерси за ъпдейта.

# 286
Не пише от кога, обаче предполагам за много хора това е дълго чакана новина.
Скот, мерси за ъпдейта.
Това вече го решават посолствата по места. Тук ще решат посолството в БГ.

# 287
  • Sunshine state
Страхотна новина! Айде дано всичко потръгне и да няма повече мотане. Simple Smile

# 288
Притеснителен е обаче е този alert за България!

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 21:13 от Scott

# 289
Няма как да ме убедите,  че нелегален латино помага на икономиката,  повече отколкото легален зеленокартец.
Нито кола може са купи,  нито къща,  за здравни застраховки и други екстри не говорим.
Нелегалния,  вероятно и наема си плаща кеш,  и там пари на тъмно. Изобщо само Уолмарт са на далавера от нелегални клиенти.

Вярвайте си, не ми пречи.

Това може и да е така в някои от средните републикански щати. Обаче в Ню Йорк, Калифорния примерно и цял куп други щати, е легално да се издават шофьорски книжки на нелегалните, така че всички си имат документи за самоличност, банкови сметки, коли, с които си ходят на работа. Цели З-ма нелегални познавам, които си живеят в закупени от тях къщи. И защо не, в моят щат е забранено на полицията да питат хората какъв е легалния им статут. Репатрирането също е забранено. Децата, ако не са родени в САЩ са нелегални, но си ходят на училище. Всичко това е законно.
Направо да се чудиш и маеш защо много нелегални българи симпатизират на Тръмп, вместо да вземат да се преместят от Илинойс в по-либерален щат,  в който няма да се оглеждат през рамо постоянно.
Получава се абсурд: едни нелегални емигранти са срещу други нелегални емигранти.

Само За здравните застраховки си права.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 12:03 от Издислав

# 290
  • Sunshine state
Глупости.. Това не е вярно!

# 291
  • София, България
Едно момче отиде в САЩ за бригада и после взе, че остана нелегално, преместил се е на друг адрес. Намерил си работа, плащало му се на ръка,  живее си няколко месеца без да има проблеми и после получава писмо, че те го знаят къде е, за кой работи, какво прави и че му предлагат да остане, ако се присъедини към Американската армия. Момчето е било в шок как без договори и прочие са успели да го открият. Естествено не му се е биело за чужда държава и сега си е на родна почва. Тъй че за тези, които си живеят там и са нелегални да си живеят живота като останалите нещо не ми се връзва.

# 292
  • Sunshine state
Изобщо не е така. Имат фалшиви документи и определено не си живеят спокойно. Независимо в кой щат.

# 293
Да не можеш да отидеш на един нормален медицински преглед. Да не можеш да си оправиш 2 зъба.
Да се налага да молиш друг да ти сключи договор за наем,  ипотека...
Да не можеш да имаш деца...
Мерси.

# 294
  • Fort Worth, TX
Изобщо не е така. Имат фалшиви документи и определено не си живеят спокойно. Независимо в кой щат.
Преди година имахме съседи млада двойка.Тя пуерторикан, той никарагуан.Бяха се изпокарали и тя го изпяла на имигрейшъна.Живееха под наем.Тя взе децата и се изнесе , остави цялата покъщнина и той изчезна, щото емиграцинните го дебнеха от края на улицата всеки божи ден в продължение на седмици дали няма да се появи.Работеше в компания за пренасяне.Ако нямат документи освен фалшиви нямат шанс за никаква работа дори в Уолмарт.Възможностите се изчерпват до косене на трева, чистене на къщи, пренасяне на вещи , миене на чинии в някой ресторант на роднина.

# 295
  • Sunshine state
Така е. Тия митове как си живеели спокойно не знам от къде тръгват. 🤷🏼♀

# 296
Аз имам познати във Флорида , заминават преди 20 години на студентска бригада и едва тази година успяха да си оправят документите , имат две деца родени там и бизнес , единствения минус е че не са се прибирали . Явно има значение щата ...

# 297
Това за мен да си нелегален, не е живот.

# 298
Зависи от щата. Флорида, Вашингтон са също от трудните щати например. Тези, които съм изброила поименно са лесните. Не са глупости, просто в такъв щат си живеете, дето друго не сте виждали.
И сигурни не им е много спокойно, но както казах имат коли, къщи, работа и даже плащат данъци. Периодично ги узаконяват. Имат имиграционни адвокати. За да станат легални трябва да са подавали 5 години данъчни декларации. Жената, която ми гледаше децата, ми поиска документ по препоръка на адвоката колко пари съм и платила, за да може да ги включи в данъчната си декларация. След 20 години нелегалстване вече е легална, след като си подаде данъчните декларации за 5 години назад. Дъщеря и и зет и, нелегални си купиха къща за 800,000. Питах не се Ли притесняват да купуват къща докато са нелегални. Казаха ми, че ако си купят къща щели по-лесно да се легализират. Не знам вярно ли е това, адвокат ли им го е казал, слухове ли са. Не ми се вярва къща да помага за легализиране. Но е факт, че тук в този щат нелегалните си купуват къщи.
Здравеопазването е проблем наистина. Обаче и на това им решение. Има много лекари и зъболекари два ценоразписа: например тези със застраховка цената им е 2,000 за зъб, а без застраховка -500 примерно.

И деца си раждат без проблем. Децата на нелегалните, родени тук, са американски граждани.

# 299
  • Sunshine state
Деца си раждат, но 20 години не можеш да мръднеш - роднини почиват, раждат ти се племенници,работа без документи както е описала Креми. Изобщо не го представяйте като нещо лесно. Имам няколко приятели в такава ситуация, на път са да се откажат и да се връщат.

Общи условия

Активация на акаунт