Лотария "Зелена карта" 2022

• 86 931
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 315
Временната зелена карта не е почти легална, а напълно легална. След получаването и дори и след развод, можеш да премахнеш условията по нея и да получиш 10 постоянната зелена карта. Не знам какъв е процентът на отказаните петиции за премахване на условията, но предполагам, че е пренебрежително малък.
Не разбрах какво предизвика съжаление тази толкова нормална история, но както и да е.

# 316
Успех на момичето.

Това е един от възможните начини да станеш легален след нелегално оставане, да. Но пак да кажа, че не е нито бърз, нито лесен, нито евтин. Плаща се глоба за периода, когато си бил нелегален. Освен това винаги, когато подаваш документи за узаконяване, в които пише, че си бил незаконен (което си длъжен да напишеш) има риск вместо да получиш статут да те депортират. Бракът е може би единственото положение, когато този риск е минимален, защото би било в ущърб на американския гражданин. Но иначе много нелегални не рискуват да подадат документи именно по тази причина.

# 317
Doro и аз имам това чувство спрямо моите коментари😂 Но докато спи аз исках да питам по-запознатите какъв е процента на данъците върху заплатата за Калифорния и Ню Йорк?

# 318
Щатските? Зависят от доходите ти. Можеш да потърсиш подробна информация и таблици с процентите според дохода тук: https://www.ftb.ca.gov/ за Калифорния и тук https://www.tax.ny.gov/ за Ню Йорк.

# 319
Току що си погледнах чека. Слагат ми 35% такси. Обаче се надявам да ми върнат някакви пари след такс сезона така, че да падна на 28% .

# 320
Какво значи средната класа? Това е много широк диапазон. Щатските данъци не са 28%, няма такова нещо никъде. Току-що проверих, в Калифорния максималният щатски данък, на хората с най-високите доходи, над милион долара облагаеми приходи, е 13.3% и той е най-високият в страната.

Може би имаш предвид сборно от всички възможни данъци - федерални, щатски, и местни? Пак изглежда прекалено много. В моя град всички данъци събрани заедно на семейство с доход 120000 биха били около 20%, но ние имаме много ниски щатски и местни данъци.

35% може да са ти всичките отчисления, включително Медикеър и социално осигуряване. Но няма как само данъците ти да са ефективно толкова, освен ако не заработваш над милион.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 13:46 от ianajar

# 321
Права си.  Това 35% са такси + другите нормални удръжки - Fed withholding, Fed ee social, Medicare, state’s withholding, unemployment, pbna witholdind, pbna local Serb
Колегата ми тук в pa туку що ми го каза това 28%, а пак аз изчислих 35% от брутото на чека ми според това колко чисто ми депозират.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 21:30 от Masturbinio

# 322
Виза бюлетина за Януари е публикуван.
За Европа 7500.

# 323

Ето малко по - нагледно как стои тенденцията за брой изтеглени през годините и броя на участниците и общата бройка с членове на семейството включени в апликацията. С двете диаграми се вижда ясно, че през годините намалят участниците респективно и участието на семейни, както в предходни години и от там и малкия брой изтеглени.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 21:38 от Scott

# 324
Да не би това да е защото все повече българи предпочитат западна Европа вместо САЩ , а пък западно европейците искащи повече през живота си отиват в САЩ ?

# 325
За българите стана далеч по-лесен животът и интеграцията в Западна Европа. Сега за Зелена карта подават само българите, които непременно искат именно в САЩ да емигрират. Преди са подавали всички, искащи да емигрират.

Повечето западноевропейци не мечтаят за САЩ Харесват го много като туристическа дестинация, място за обменни програми и т.н.  Единици откриват обаче чар дългосрочно в живота там. И то често го избират по различни причини от материалните - климат, стил на живот. Не им се пуска питомното, да гонят дивото.

# 326
Доколкото имам впечатления, естествено индиректни, сфери като шоубизнес, приложни изкуства, мода и под. привличат и западноевропейците към САЩ. Предполагам и за технологичните компании в Силиконовата долина се отнася.

# 327
Ами след падането на желязната завеса всичко се грабна да бяга, а и визи се искали и в Европа. Много голям бум на нелегални българи останали в САЩ е било по време на световното по футбол там през ‘94. Тогава всички са имали представа за там по филми и разни истории, всеки е мечтаел. И изведнъж стените падат кой в Европа , други в Канада и голям % са пускали и за лотарията с надежда за виза. Аз лично сега се чувствам по подобен начин надявам се на луд късмет, или поне така си внушавам.
Имайте в предвид, че изтеглен не означава, че визата е в кърпа вързана, много голям процент не стигат и до виза.
Вчера и това като информация намерих, всичко са си публикували хората в travel.state.gov

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 19:39 от Scott

# 328
Хм, доста висок процент, какви са причините за отказ на виза?

# 329
  • USA
Хм, доста висок процент, какви са причините за отказ на виза?

Неизрядни документи.

Общи условия

Активация на акаунт