Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 8

• 50 010
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Точно заради страничните ефекти се колебая, а и тази година (на 12 г.) трябва да и сложа 2 ваксини и тази евентуално ми се струват много. Благодаря за мненията и извинете пропуснала съм, че е коментирана темата.

# 541
Когато се информирам за някоя ваксина,  се запознавам с листовката на продукта, търся информация за ползвали продукта, статистики чета, търся критики и оплаквания и накрая мнение на ЛЛ или педиатър. За ваксината срещу папилома вирус се разпространяват много неверни твърдения,  които не почиват на факти. Например, че била забранена в някои страни. Никъде не е забранена. Информирайте се, преди да вземете решение, но се информирайте от читави източници, не от ФБ.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:01 от Mößbauer-Effekt

# 542
  • на малък остров в океана
Моята дъщеря я ваксинираха през септември. Нямаше никакви странични ефекти. А освен за ЧПВ й сложиха и още две ваксини - тази за тетанус и дифтерит, и менингококова С.
Сега през март й предстои втората доза за ЧПВ.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 12:39 от Ujasia

# 543
А с окосмяването над горната устна как се справяте?
Мисля да предложа лазерна епилация, но не съм проучвала за каква възраст се препоръчва

# 544
  • Mediterraneo
Възрастта не е унифицирана. Казват след 18 години. В студиото, където ходя аз, ми казаха 2 години след първата менструация. Голямата ми дъщеря вече прави процедури на мишници. За горната устна обаче не бих бързала. Това е силно хормонална зона, влияе се по съвсем различен начин от зоните по тялото и успеваемостта не е бърза и пълна. Аз, дето съм над 40, все още не мога напълно да се избавя от космите там, въпреки че с другите зони вече приключих.

# 545
Възрастта не е унифицирана. Казват след 18 години. В студиото, където ходя аз, ми казаха 2 години след първата менструация. Голямата ми дъщеря вече прави процедури на мишници. За горната устна обаче не бих бързала. Това е силно хормонална зона, влияе се по съвсем различен начин от зоните по тялото и успеваемостта не е бърза и пълна. Аз, дето съм над 40, все още не мога напълно да се избавя от космите там, въпреки че с другите зони вече приключих.
Да, така е, не е ясно колко ще е трайно, но не искам да идва момента когато ще хване пинсетата, както направих аз преди години. Ако няма да й навреди и ако съм сигурна, че кожата ще го понесе по-добре епилация пред пинсета. Ние още нямаме и менструация, почти на 14 е

# 546
  • Mediterraneo
Ама аз не отричам изобщо лазерната епилация, не личи ли? Просто с хормонална зона бих изчакала максимално. С дете на 14 и без менструация пък съвсем не бих пристъпила към това. Няма как да си сигурна как ще понесе кожата й лазерна процедура, зависи от косъм, кожа, излагане на слънце, прием на лекарства, факторите са изключително много.

# 547
Какво ѝ е на пинсетата, освен че е досадно да скубеш косъм по косъм? Не е като да хване бръснача за лицето.

Засега моята девойка няма мъх над горната устна, ако пожелае някой ден да я обезкосмява, бих предложила ленти коло-маска или конец. Аз самата се оправям с конец, защото ми е лесно, няма консумативи (освен макарата конец) и не се обривам.

# 548
Лазерна епилация е различно от фотоепилация, нали?
Тарталета, за колко време премахна космите от подмишниците с лазерна епилация? Колко трае една процедура? За мен питам.

# 549
Различна е лазерната епилация от фотоепилацията - по-ефективна е и по-скъпа.

Не съм Тарталета, но аз премахнах подмишниците за 7 процедури. Триъгълника - 95% след 6. Ще правя още една процедура скоро, надявам се последна. След последните 2 процедури правя доста големи паузи.

# 550
  • Mediterraneo
Дени, различно е от фотоепилацията. 5-6 процедури ми бяха необходими, не съм сигурна. Вече съм на поддръжка. От март насам нямам един косъм прокарал, ще отложа този март, може би септември ще направя, ако има нужда. Сесията мишници няма и 10 минутки. То са десетина святкания за двете. При голямата също виждам много добър резултат, вече има три процедури.

# 551
А, за фотоепилацията имате ли впечатления и по-точно за уредите за домашна употреба? Чета, че не са препоръчителни преди 15 г., но това отново ли е ориентировъчна възраст, обвързана с МЦ или не? Нашата девойка също има голяма нужда от козметична намеса, свързана с обезкосмяване, но е на 11 г. почти и освен крем-депилатоар или бръснач, друго подходящо за нейната възраст не виждам. Миналото лято пробвахме кола маска до колената - половин София чу...

# 552
Благодаря ви.
marini
Имам домашен уред за фотоепилация от 1 година, но не е от известните марки. Според мен нищо не прави или аз нещо неправилно го използвам. Косми на подмишниците си имам. Затова питах за лазерната.

# 553
  • Mediterraneo
И фотоепилатор имам, ама стои наврян в шкафа. Започнах с него, след няколко месеца без ефект минах на лазера. Голямата ползваше крам за подмишниците, после мина на бръсначката. Вече е доволна.
Малката е на 11, за момента косми не я притесняват, няма, а и е русолява и по краката не си личат хич.

# 554
И фотоепилатор имам, ама стои наврян в шкафа. Започнах с него, след няколко месеца без ефект минах на лазера.
Значи не е само в моя телевизор проблемът.Innocent

Общи условия

Активация на акаунт