Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 852
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пия и се чудя - моето дете ли е у вас или вашите са у нас?
истината е някъде на дъното...
Wink

# 316
  • София
И моята госпожица не чете уроците от учебника. Откакто имаме уча.се, учи само от там и след това си попълва учебната тетрадка. Аз не й правя проблеми, че така учи, защото в учебниците има много излишна информация и по - добре да учи по - бързо и систематизирано отколкото да се губи времето, особено с този година.

# 317
  • В светлината на слънцето
vox, страхотен е читателският дневник!

Мен пък домашното по музика не ме шокира чак толкова. Все пак е някаква обща култура, която остава в децата. А индийската музика и култура е нещо мнооооого обширно и интересно. Ако се пише само за нашенската, би било много скучно и ограничаващо.

При нас - ново двайсе. Пазим къщата, щото сме с течащ нос. Освен, че ходеше по къси гащи и в студа, при последния порой стоял цял ден с мокрото худи на гърба и мокри маратонки.

# 318
  • Варна
Момичета, благодаря ви, че ви има! 💐
Успокоих се, че не е само в моя телевизор проблемът! Снощи си сипах точно след следния разговор:
- Ъъъъ какво е това сега: индекс...
- Ами сигурно ще разбереш от контекста. Определението какво е в учебника?
- Е, не съм чела учебника...
- А как пишеш домашно без да си чела урока?!
- Ама защо да го чета тоя урок, нали бях в час??? (придружено с облещени зелени очи, сякаш собственичката им е била попитана дали иска да иде пеша на училище, на 9 км). Тотално недоумение! Съответно и баща й беше хвърлен в не по-малко недоумение, понеже живееше с мисълта, че щом детето носи шестици, значи си учи уроците! Та така, сипах си и благослових уча.се в комбинация с телефон+слушалки, с които получава знания на път за училище/тренировки... В крайна сметка work smarter, not harder е новият девиз...

# 319
  • София
О, значи съм подвела детето с това двукратно четене (т.е. улеснила съм я).
Благодаря, Моли, за поправката! Simple Smile
И щях да питам - вашите деца четат ли си уроците по химия, физика, биология, география? Снощи се разрази истински скандал у дома, защото по време на рекламите на филма, който гледаше, девойката реши да си пише домашното по химия (!), без да има никакво намерение да си прочете урока първо. Баща й излезе от нерви, аз си сипах още едно...

Химия и физика се четат задължително пред мен или от мен или със мен, с чести прекъсвания с "това защо е така", "това какво означава", "това как се доказва", "това кое го демонстрира" и разни допълнителни разяснения или интересни добавки каквито се сетя. Биологията се чете също с мен, но не всеки път, ако трябва да съм честна, понякога няколко урока наведнъж. От география бъкел не разбирам, та полза от мен няма... надявам се да ги чете или поне да гледа уча.се.

Обаче първоначалният план е да кандидатства с химия, физика или и двете, така че...
Не ми е ясно докога ще издържи, обаче. Честно казано и аз не знам докога ще издържа на този режим... МРАЗЯ 7-ми клас!

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:16 от katiABV

# 320
На мен сайтът Уча се изобщо не ми допада... Все едно гледам рапър как съчинява песен:(

# 321
KatiABV, откъде толкова време и нерви? Та това би ми отнело поне 2 - 3 часа, като сметна всички предмети, за да му седя на главата. Е няма как да си го причиня.

# 322
  • София

Минимум. Обаче... ако не е така всяко нещо, което е непонятно или не съвсем сигурно... просто се приема както е. Точно обратното на моята реакция - аз в такива случаи заемам позицията "докато не намеря начин да го докажа не го вярвам"... Сигурно има някаква полза от детството по време на комунизЪмЪ - всичко изначално се подлага на дълбоко съмнение и нищо не се приема на недоверие... понеже най-вероятно те лъжат. Grinning

# 323
  • София
Аз не мога да уча така с него. Първо, защото нямам това време, второ, защото се изнервям. А и още не мога да преборя в себе си, че моите родители не са учили никога с мен така. Оправяла съм се сама, имала съм си 6-ци и нашите не са имали проблем с мен.
А сега сякаш те не могат и не знаят как да учат. А и не им пука, поне на моя син.

# 324
  • София
Добро утро, дами. Аз имам желание да уча с него - той няма. Обаче фрази като "Мамо, бЕгай, няма нужда, аз всичко си знам!" ме изкарват извън релси и желанието се изпарява скорострелно Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега, когато трябва и с малките да се разправям за начина на учене, завещан ни от занималнята/и те са по модела напиши домашните без да научиш урока/, нервите са ми много опънати Joy. Е, не се предавам, набора до 5-ти клас го препитвах, ще опитвам пак и пак.

# 325
Никога не сме учили уроци с него. Случвало се е да помогнем за нещо конкретно или да решават допълнителни задачи от сборник с баща си. В 7 клас да седна да уча с него, направо ми се вижда абсурдно, а и не мисля, че бих му направила услуга. Разбира се пиша си моето разбиране спрямо моето дете.

# 326
  • София
vox, имах в предвид да го изпитвам, не да уча с него - то той като знае, че ще го изпитам, няма накъде -учи Joy

# 327
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
попаднах на старо писмо Simple Smile и споделям

https://klett.bg/public/%d0%b1%d0%b8%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%be%d1% … 0%b5%d0%ba%d0%b0/

# 328
На мен сайтът Уча се изобщо не ми допада... Все едно гледам рапър как съчинява песен:(

На мен много ми харесва сайта. От няколко години децата учат разказвателните от там. Чела съм и други мнения, като Вашето и ми е любопитно да споделите - как учат Вашите деца? Четат учебниците ли?

# 329
  • София
Вече трета година повтарям, че първо се четат уроците, а след това се пише домашната, ама няма кой да ме чуе
Смята , че има домашна само ако е нещо за писане
И аз така Simple Smile
Имам чувството, че има нещо сбъркано в образованието до 4 клас. И до ден днешен като го питам научил ли си е по разказвателните предмети, той все ми казва че нямал домашно Flushed. Това според мен е „наследство“ от  малките класове, там не държаха да си учат уроците, а да са си написали домашното и сега хоп........„нямам какво да уча“. Омръзна ми да обяснявам, че разказвателните предмети се учат, там рядко се дава домашно.
И аз предприех тактиката да изпитвам всяка вечер ( и за сега се получата това с четенето), но не знам как ще се случва това като мине втора смяна?, няма как сутрин да го изпитвам, а да го карам вечер след училище да сяда да учи и да се изпитваме ми се струва доста натоварващо

Общи условия

Активация на акаунт