Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София-Младост
Защото никой не ги кара да разказват...сега им задават въпроси, а едно време те вдигнат икажат, говори за "...".

# 331
Това  с разказването води до зазубряне на урока без разбиране.

# 332
На мен сайтът Уча се изобщо не ми допада... Все едно гледам рапър как съчинява песен:(

На мен много ми харесва сайта. От няколко години децата учат разказвателните от там. Чела съм и други мнения, като Вашето и ми е любопитно да споделите - как учат Вашите деца? Четат учебниците ли?
Да, четат си уроците. Понякога ги изпитвам, когато имам време.

# 333
  • София
Уча.се никога никой от двамата не е ползвал. Четат си уроците. На уча.се ми се струва прекалено сдъвкано и някак си не ми е достатъчно отсъствието на четене с разбиране и критичен поглед... Не помня някога да съм изпитвала който и да е. Аз съм на мнение, че си е за тях и който колкото, толкова Simple Smile Освен да подкрепяме с учители/треньори - организационно и финансово (от към 9-ти клас - само финансово), друго не правим, даваме им много свобода и самоотговорност да си гонят нещата. То сигурно заради това единият се насочи към физика, другият - към музика 😅😅😅

# 334
Да, нормално е да имаме различни мнения Simple Smile За мен учебниците са кошмарно написани, с много излишна информация и недостатъчно важна и систематизирана. "Уча се" ми спестява необходимостта да ги изпитвам - тестовете вършат това и представя най-важното по интересен начин. Дори и аз миналата година когато се наложи да "помагам" за подготовката по математика, нещата които не са ми ясни от там си изяснявах!

# 335
На мен сайтът Уча се изобщо не ми допада... Все едно гледам рапър как съчинява песен:(

Според мен точно това е хубавото, за да им грабнат вниманието. Иначе щеше да е поредното монотонно изпяване на урока.

Не мога да отрека, че уча.се улесня много ученето по разказвателните и съкращава двойно-тройно времето на учене по тях. Всъщност така трябва да се преподава урокът в клас. Обаче и мен ме притеснява, че като не четат учебниците, няма да се научат да работят с научни и сложни текстове и да отсяват важната информация.

# 336
  • В светлината на слънцето
Имахме преди време уча.се. На мен не ми допадна особено, децата даже бяха още по-критични. Само тестовата част им хареса, но самите уроци - не. Съответно не подновихме абонамента. По някои от разказвателните предмети имат супер учители и запомнят всичко още в час. Говоря за предмети, които не са им по вкуса, а не такива, които харесват. Така че и това има значение - как е поднесен урока, за да бъде разбран.

# 337
Хайде и нашето училище с COVID. Учител на доста класове след 7клас + детето й 5 клас. Разпуснали са  цялото училище и чакат указания. Контактите са доста.

# 338
  • София-Младост
Хайде и нашето училище с COVID. Учител на доста класове след 7клас + детето й 5 клас. Разпуснали са  цялото училище и чакат указания. Контактите са доста.
Къде това, София ли? В нашия клас съобщиха, че има родител с ковид, детето е с отр. тест, засега продължаваме без промяна.

# 339
  • Варна
Обяснила съм, че уча.се е само допълнително средство, но не и основното за подготовка на уроците. С него е по-лесно да направиш преговор на уроци назад, да видиш с тестовете какво си забравил/неразбрал. Има си и положителни и отрицателни черти. Засега наборката се уповава най-вече на наученото в час, после на упражненията чрез домашни, след това на учебниците и накрая чак е уча.се, което ползва междудругото и най-вече в движение.
За изпитване у дома и дума не може да стане, освен ако тя самата не е поискала да я изпитам на думи по АЕ примерно или на формули, столици. Но никога не съм го правила по мое желание, мързелива майка съм... Помагала съм за проекти, изрязване и лепене (макар да не съм така сръчна като vox!), форматиране на текст като беше по-малка, сега и това не ми дава, справя се бързо и на ниво. Общо-взето и у нас като при Рали, плащам, развозвам като се налага, помагам, ако се примоли, но гледам да не се бъркам много в училищните й работи.
Много е неприятно това с болните учители и родители. Дано поне го прекарат леко, без усложнения.

# 340
Dive, направо ме засрами Relaxed

# 341
Къде това, София ли? В нашия клас съобщиха, че има родител с ковид, детето е с отр. тест, засега продължаваме без промяна.
Не е в София, в провинцията сме.

# 342
Харесвам Уча. се, не харесвам учебниците.
Държа освен да слуша в час, да си прочете тетрадката, ако учител е диктувал нещо.
Урокът се чете, като акцентът да е в оцветените поленца с Важна информация.
Не ми е важно да е назубрил урока от учебника. А да е разбрал и запомнил най- важното.
Това за разказвателините предмети.

# 343
  • от Луната
Имам мазоли на езика от години да повтарям, че първо трябва да се прочете урока и след това да се пише домашното, но файда йок Wink
Платих и тази година абонамента в учасе, но с уговорката ако го ползва, колкото миналата година в края на учебната година, ще ми върне парите, които дадох (лоша майка съм Wink
За сега се старае да учи и уж е осъзнала, че всичко си зависи от нея. Избрала е и къде и какво ще учи, въпреки че сегашното ѝ училище се води "елитно" в наше село е по-добре да не остава в него, защото ръководството е под всякаква критика и се грее на стара слава.
Сега има и алтернатива на учасе - просвета онлайн мисля, че беше, но цената за абонамент е същата, даже май с 20 лв по-висока.
Да попитам госпожиците с каква чанта ходят на училище? Голяма драма е при нас, защото иска да ходи с дамска чанта, но според мен това не е добър вариант предвид тежестите, които носят и купих ученическа раница, но тя се носи не като раница, а на едно рамо. Помня, че и аз така съм носила и беше голям кеф, но сега ми се струва ужасно неудобно Wink

# 344
Не е точно отговор на въпроса на Виктоалия, но се радвам, че тази година ползва електронни учебници вкъщи и учебниците стоят в шкафчето в училище. След 6 години безобразно тежки раници сега вече всичко е ОК.
От входните имаше една петица по история, която поправи веднага.
Има доста оценки, защото стратегията му е да взема участие в клас и да го изпитват по желание. Така си осигурява някакъв, макар и минимален, конфорт.
Проблемът е, че отделя доста време за нещата от училище и домашните в школите изостават. Още не може да свикне с ритъма да е много по-натоварен. А и нали Човекът и природата от шести клас стана три предмета, та и в училище му се увеличи натоварването.
Иначе май нещо се влюбва.

Общи условия

Активация на акаунт