Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 887
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Уча.се от няколко години плащам, но определено ме дразни... Като чуя гласа на Симо (бг радио) направо се изприщвам. Тази година за пореден път се колебаех дали да го подновя. Направих го заради езиците  (тук поне го няма дразнещи глас) и БЕЛ.
Девойката да го ползва изключително рядко (баткото съвсем) , по-скоро за справка.
Скрит текст:

Няколко пъти имахме и разправии с тях:
- забива на единия компютър, пускам същия урок от друг и блокира всичко, защото имало повече от един PC.
- може с месеци да не е ползвано, но единият пуснал, забравил да го спре точно тогава и другият пуска пак проблем... толкова не може да се отчете, че е от едно място. Та научиха се как го ползват...
- последно ме будиха в 5 ч., за да ме уведомят, че няма да получавам отчети, каквито не получава защото съм ги спряла Angry та пак си писахме.

Разказвателните: не съм съгласна за зазубрянето. В 6клас освен да преподавам изцяло математиката, бях настъпила баткото с историята (ужасна за тази възраст) четеше, разказваше, задавах му въпроси, разказвах му и постепенно се започна да се справя, което бе оценено от учителя, като младежът бе учуден, защото не се смяташе за добър по този предмет. По другите предмети се справяше сам, като изключим Географията (предметът на баба му), където след първоначалния ентусиазъм, четене, олимпиади, реши, че е недооценен и заряза всичко (5 ми стигаше и не настоявах, за ужас на баба)
В началото на 5клас 1 месец исках девойката да ми разказва уроци, видях, че се справя и прекратих Blush
Сега новите предмети с нови учители малко се притеснява и обясняваме, ако пита... голяма глупост е да се учи Химия без употреба на хим.знаци, но е проблем и за авторите на учебниците... тия дни ми попадна информация за нови умнотии, сътворени от МОНчовци за "облекчаване на материала".

Чанта: раница ползва, че даже няколко Joy Тази година са на блокове и им се облекчи тежината, но пък всичко си носят от вкъщи, не ползват шкафчетата си заради Ковид-мерките.
Два дни от седмицата е като коледна елха:
- единият е с 4 (четири) чанти Joy - раница с учебници, раничка-мешка с обувките за ФВС (слага ги една върху друга), чантата за БЕЛ-школата по диагонал и мини чантичката ("дамската" - телефон, карти, пари, кърпички, дезинфектанти).
- другият е с 3, защото напъхва чантата по математиката в раницата си.

# 346
Виктоалия, моите чанти още няколко години ще са в безопасност и не мога да изкажа мнение от първа ръка Kissing Heart
На колежката дъщерята в 7 клас се тръшна за o bag, купиха и колкото да и мине мерака май, защото момичето само се убеди, че чантата е тежка и неудобна за носене на учебници. Сега си ходи с раница, а колежката с o bag Simple Smile

# 347
  • София
Не го разбирам това с о-баг... като нефункционална малообемна пазарска чанта са ми Blush

# 348
  • В светлината на слънцето
Не го разбирам това с о-баг... като нефункционална малообемна пазарска чанта са ми Blush
И ужасно грозна. За голяма моя радост девойката само изсумтя като видя това нелепо творение на дизайнерската мисъл.

И двамата ходят със спортен тип раници, но много държах да имат ергономични гърбове. Даже си ги и менкат, защото са в неутрални цветове: черно, войнишко зелено. Тази година са суоер олекотени, защото носят по 3 учебника и 3 тетрадки само покрай блоковете.

# 349
  • Sofia
В училището на дъщеря ми са модерни чанти от този тип:

Май предпочитам o bag, пред тази истинска пазарска торба.

# 350
  • София
Никога не сме учили уроци с него. Случвало се е да помогнем за нещо конкретно или да решават допълнителни задачи от сборник с баща си. В 7 клас да седна да уча с него, направо ми се вижда абсурдно, а и не мисля, че бих му направила услуга. Разбира се пиша си моето разбиране спрямо моето дете.

Виж сега, аз уча с него плътно по предметите, с които мисля, че ще кандидатства - а подготовката за олимпиади и състезанията на НПМГ без курсове не е точно като подготовка за училище. Гледайки задачите, които са се падали на минали олимпиади и материалът във вида, представен в учебника, определено има сериозна разлика в нивата. Аз самата имам нулев опит с подготовка за олимпиади, но... все си мисля, че каквото и както и да му кажа допълнително ще има поне някаква полза - вреда няма как да има.

# 351
  • София
Шантал, че това колко събира?
Девойката такава ползва за математиката, но я държи в раницата си,. Торбичката събира една гооооляма тетрадка и 2 сборника, т.е. колкото да са отделени от училищните неща и да не натежава допълнително.

# 352
katiABV, две мнения няма по въпроса за нуждата от допълнителна подготовка.
Моето мнение е за ниво подготовка за училище.Мисля, че ако свикне всеки път  да си учи уроците с мен, да разчита на моята помощ и контрол, ще създам едни грешни навици, които няма да са му в услуга за в бъдеще.
За чантата o bag, може да ви е грозна, обаче беше модерна. Късмет сте извадили, че девойките ви не са я харесали, че в тази възраст с тях на глава не се излиза. Стискаш очите и купуваш Grinning

# 353
  • В светлината на слънцето
Че беше модерна, две мнения няма. Снахата на бивша колежка се беше обзавела със 7-8 такива - в различни цветове като за всяка дрешка. Имаше едно розово със златни дръжки, което направо накъртваше. Joy Много си отдъхнах девойката като не я одобри.
А пазарските платнени торби ги харесва, но не за училище, а като излиза навън.

# 354
  • София
И моите деца учат от уча.се и откакто го имаме и успеха на сина ми се повиши. Това го отдавам точно защото уроците са направени като за тях  - на достъпен и разбираем език, докато в учебниците освен, че има много излишна информация, уроците са написани на академично ниво и децата като не могат да разберат какво е искал да каже авторът и им става скучно и отказват да четат.
Относно чантите, моята ходи с раница. Все още няма желание да ходи с нещо друго.

# 355
Моите две госпожици(близначки) ходят с раници. Днес купихме на едната друга. Прибираме се вкъщи и я гледаме, че я мери на едно рамо. Минава сестра им и слага дръжката и на другото рамо и им казва ще получиш изкривяване.
Прочитат си урока, но много пъти се опитват да си напишат първо домашните без да го прочитат.
Помагам им по БЕЛ и математика. В училище не са правили преразказ, но им бяха дали за домашно 3 тези . Сега в понеделник ще имат конролно по БЕЛ.

# 356
  • София
katiABV, две мнения няма по въпроса за нуждата от допълнителна подготовка.
Моето мнение е за ниво подготовка за училище.Мисля, че ако свикне всеки път  да си учи уроците с мен, да разчита на моята помощ и контрол, ще създам едни грешни навици, които няма да са му в услуга за в бъдеще.
За чантата o bag, може да ви е грозна, обаче беше модерна. Късмет сте извадили, че девойките ви не са я харесали, че в тази възраст с тях на глава не се излиза. Стискаш очите и купуваш Grinning

Е, аз просто не зная какво трябва да давам за допълнителна подготовка... затова стъпвам на темите от училище и допълвам с каквото ми хрумне. Не най-добрия подход, но най-доброто, което мога да постигна.

# 357
  • На морето!
И моят син учи разказвателните от уча.се, вече го ползва и дъшеря ми.
Раницата му е спортна, момичетата от неговата компания също са със спортни раници.
Ние приключихме със състезанията за този месец, сега се надявам да е здрав и да навакса с училище.
Днес говорихме за кандидатстването и той сподели, че ще е доволен в която и да е от езиковите гимназии. Мисля, че бавно и постепенно ме/се подготвя за не много успешни резултати.

# 358
Девойката от тази година ходи с чанта през рамо, ученическа на Габол.
Скрит текст:
Има раница и миналата година ходеше с нея, ама сега не мога да я убедя. Нали са с по-малко предмети заради блоковете и много се кефи, защото миналата година с по седем учебни предмета на ден, все различни, беше абсурд да се събере в нещо по-малко. Сега има дни, в които има по два часа примерно БЕЛ и МАТ, и нещо като физическо и носи всъщност само тениска за ФВС и два предмета.
Уча се имаме, но не му е фен. Обаче, от време на време успявам да я накарам на направи някой тест преди контролно, да си провери знанията.

# 359
  • София-Младост
Аз като се  замисля пари за раница не съм давала до сега:) Първите две-три години ходи с една от братовчед му, после и до сега с една спечелена от тук...хм, че се замислих, ще проверя наистина от кога му е. Заслужава си явно.
Един обичаен разговор с младежа:
- Защо имаш 5 по Технологии и предприемачество?!
- Идея си нямам
- Е как така, тест ли правихте, изпитва ли...
- Не,  идея си нямам защо ми е писал 5, като аз нищо не разбирам
-?! Чете ли нещо
- Не.

И следва моята петминутка, в която обяснявам, че без да се учи нещата няма да се случат. И че накрая ще вдигна ръце и ще спра да го ръчкам и тормозя, но юни-юли ще има да реве и ще го е яд и то дълго време.
И така до следващия път:)

ПП Не че точно тази оценка му е много важна;)

Общи условия

Активация на акаунт