Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 603
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да, точно там сме. Да не сме с теб съ-училищници Grinning

# 61
  • София
Имала съм удоволствието да познавам новата ви директорка. Вчера случайно ми излезе новина за дезинфекцияра и я видях.
Вече не се учудвам за това което писа за занималнята.

# 62
  • София
Desem, много ти благодаря за споделеното - вече си мислех, че не тя, а аз не съм в час Stuck Out Tongue Winking Eye. Между другото, леко е дала на заден, щяла да разреши в 2 дни да можем да вземаме децата по-рано....

# 63
  • София
Здравейте,
при моя младеж оценката от нормативите по физическо ще е една (и миналата година беше така), минават през всички дейности и им пише средна оценка. Миналата година целия клас с много малки изключения имаше 3-ки и 4-ки, сега не очаквам по-високи резултати. По рисуване нещата не са по различни, стартирахме с 3-ка (рисувал бил, но.....) По технологии винаги правят входни и изходни нива.

# 64
  • София
Здравейте и в новата тема Simple Smile
Броих, броих и аз часове по БЕЛ и МАТ - в музикалното са 4 по МАТ и 5 по БЕЛ (гледам от програмата). Госпожата по МАТ, понеже им преподава и по ИТ, използва и им дава задачи и по математика, пропусналите тестове също ги правят в тези часове (а ИТ, според мен, е безумен и излишен предмет във вида си, в който е - вместо да се учат да работят със софтуер за писане на ноти в МУ в тези часове, а не сами с родители, приятели и неволята... но това е друга тема)Т.е. стават почти 6 Wink Всичко допълнително като СИП, ЗИП и т.н. са музикални предмети и няма начин да се сложат още часове по общо-образователните.
На входните по БЕЛ и МАТ има 5.50 и 6.00, за другите идея си нямам (още нищо не е внесено в школо), но и не се интересувам особено - чете си уроците с интерес по физика, химия, биология, география, неохотно по история, все ще завърши по разказвателните.
Музика нямат, имат солфеж в тези часове и както ни казаха на първата РС в първи клас: "Това е най-важния предмет в това училище!" 6 години по-късно осъзнавам, че е така Simple Smile Предстои им изпит за прием след 7-ми клас по солфеж и инструмент, като доста деца ходят на допълнителни уроци по солфеж в 4-ти и 7-ми клас заради изпитите. Аз мисля да не ходи (не е ходил и в 4-ти клас).
По ИИ им е класната, която е супер интелигентна и разбрана художничка и е наясно, че в това училище едно изкуство им стига, затова не ги гони, а в часовете рядко рисуват, по-скоро говорят за история на изкуството (в частност изобразителното), което пък им от помощ и за музикалната история Wink Но пък има и много надарени в изобразителното изкуство съученици - напр. двама ще сменят НМУ с НХГ. Те си рисуват с удоволствие.
ФВС в музикалните училища по принцип е много щадящо - пазят се ръце, носове и т.н., та някакви нормативи проформа имат, но обикновено играят навън футбол/баскетбол или тичат. Мисля, че всички имат 6-ци Wink
Вече с ТП нещата стоят по друг начин... учителят е много надъхан и дори по време на ИП имаха за задача да коват кутии вкъщи... той с моята благословия не ги прави, но затова пък има 4 за първия срок (там се беше здраво издънил и на входното) и 5 (единствена 5-ца) за годината Simple Smile И по време на учебната година се задават някакви задачи за изработка вкъщи, защото в училище нямали кабинет по ТП (все едно аз вкъщи имам и менгеме, и тесла, и поялник...), които никой не прави, мисля.

От НМУ още няма сигнал за карантинирани класове, за сметка на това пък в СМГ са доста вече, първите вече се връщат. Чакам класа на големия кога ще е наред, защото вече 2 от 12-тите се завъртяха... (егати, в последния месец пътувахме из Чехия, до Париж - все огнища уж, не се срещнахме с вируса, а в София си играем на криеница от лятото...)

# 65
  • София
Ох, rally, много ме развесели твоят пост! Особено това с "И по време на учебната година се задават някакви задачи за изработка вкъщи, защото в училище нямали кабинет по ТП (все едно аз вкъщи имам и менгеме, и тесла, и поялник...)..." Между другото, нали знаеш, че футбол и баскетбол са от най-контактните спортове - в този смисъл и най-опасни, ако пазите ръцете.

При нас по ИИ май повече говорят за история на изкуството, отколкото да рисуват, поне миналата година беше така, за голямо съжаление на дъщеря ми, която обича да рисува. Тези оценки /по ФВС, музика, ИИ и ТП/ всъщност участват ли в дипломата като балообразуващи изобщо? Тоест знам, че се взимат само МАТ и БЕЛ основно и едва при еднакви балове се включва дипломата, но и тези оценки ли участват в нея? Защото ако е така - лошо, ако някой от учителите по тях се е взел прекалено насериозно. Само в специализирани училища по съответните изкуства има логика да е сериозно обучението по тях, за другите деца наистина би трябвало да са за разтуха и забавление от другите часове.

При нас минахме на онлайн обучение заради учител с Ковид, но децата няма да са в карантина - не са имали необезопасен контакт с него, дори не са имали контакт всъщност повече от 2 дни преди симптомите.

# 66
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Ох, rally, много ме развесели твоят пост! Особено това с "И по време на учебната година се задават някакви задачи за изработка вкъщи, защото в училище нямали кабинет по ТП (все едно аз вкъщи имам и менгеме, и тесла, и поялник...)..." Между другото, нали знаеш, че футбол и баскетбол са от най-контактните спортове - в този смисъл и най-опасни, ако пазите ръцете.

При нас по ИИ май повече говорят за история на изкуството, отколкото да рисуват, поне миналата година беше така, за голямо съжаление на дъщеря ми, която обича да рисува.
Тези оценки /по ФВС, музика, ИИ и ТП/ всъщност участват ли в дипломата като балообразуващи изобщо? Тоест знам, че се взимат само МАТ и БЕЛ основно и едва при еднакви балове се включва дипломата, но и тези оценки ли участват в нея? Защото ако е така - лошо, ако някой от учителите по тях се е взел прекалено насериозно. Само в специализирани училища по съответните изкуства има логика да е сериозно обучението по тях, за другите деца наистина би трябвало да са за разтуха и забавление от другите часове.

Скрит текст:
При нас минахме на онлайн обучение заради учител с Ковид, но децата няма да са в карантина - не са имали необезопасен контакт с него, дори не са имали контакт всъщност повече от 2 дни преди симптомите.

на първа страница има линк към пост на Дидева "как се формира бал" Simple Smile
да помогна малко https://bg-mam.ma/p/1235775/41105079

# 67
  • София
Не, аз нямах предвид бала, който се формира от матурите и най-често от оценкита по МАТ и БЕЛ, а това, че при вече еднакъв бал при 2 деца, за да се определи кой ще се класира по-напред, впоследствие се взима и цялата диплома - поправете ме, ако греша. Та въпросът ми е - в тази диплома участват ли и ИИ, музика и т.н.?

# 68
Участват всички предмети от раздел А, който не включва ии, музика и фвс Simple Smile Но докато се стигне до този критерии има и други, първо се гледа сбора от двете НВО, после оценките от балообразуващите предмети и ако и по тези критерии е равен резултата тогава средноаритмитичната оценка  от 7 клас - раздел А.
Редактирах за да не объркам някого.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 19:13 от MollyBy

# 69
Не е съвсем така. Наистина първо е сборът от точките от двете НВО, после е сборът от оценките по балообразуващите предмети, превърнати в точки и накрая е средноаритметичната оценка от оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на учебния план - български език и литература, чужд език, математика, история и цивилизация, география и икономика, биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда, от свидетелството за завършено основно образование, превърнати  в точки. Тоест ФВС, музика и изобразително изкуство не участват, освен ако не са балообразуващ предмет.
В свидетелството за основно образование няма изчислен общ успех, както беше по старата програма.

# 70
  • София
Olive, аз не го спирам и играе и футбол, и колело кара цяло лято, и на стенно катерене ходи... Даже миналото лято така проигра един конкурс в Италия - точно вечерта преди полета (даже се бяхме чекирали) си рани малкото пръстче на дясната ръка точно при игра на футбол в махалата. Та беше публика на конкурса, а на майсторските класове (които също бяха платени вече, затова отидохме) учи и свири пиеси само за лява ръка Simple Smile. Не искам да му отнемам нищо от игрите в махалата.
По-скоро в училище, може би заради други родители, не залагат много на ФВС, може и като извинение да го ползват. То и почти няма двор нашето училище, салонът е мъничък... абе проформа е ФВС Wink футбол си играят сами, т.е. пада някак си отговорността Wink

# 71
Купихме дънки от ЛС Уайкики:) да дам отчет, че много ми помогнахте с идеи:)

# 72
  • София

Момичета, знаете ли от кое помагало е този тест

# 73
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може ли да са тези? https://ibl.bas.bg/opoznay_balgarskiya_ezik/?page_id=69

# 74
Пуснах две произволни изречения в търсачката.
Въпросите се появиха в отделни тестове от тук. Друг въпрос излезе от помагало на Klett. Възможно е да сглобяван от различни места.

Общи условия

Активация на акаунт