Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Аз пък вече се хванах на бас,че ще изкарат НВО само тези,които ходят на частни уроци.Виждайки състоянието на преподаването в момента  и очаквайки блестящо ДО не ме беше страх,че ще загубя баса.
                     Това по повод "на изтичането в канала". Smiling Imp
                     А в случаите на изгонени деца от час и неправомерно написаните забележки веднага отивайте и решавайте проблема на място.В противен случай тази практика ще продължи.Пътека бях направила от ходене до директор по такива проблеми.Явно сегашното положение влияе на психиката на някои учители,но децата не са виновни и не трябва да търпите издевателствата.
                     Следя ви,защото тази година сме с последния младеж и от опит мога да кажа,че всяка следваща е по-изнервяща от предходната.С първата девойка без частни уроци и без никакви проблеми.Сега ще видим какво ще се получи с ДЗИ.С втория преди две години частни уроци по БЕЛ.С третата миналата година частни по БЕЛ и М,а сега с четвъртия - същото БЕЛ и М.И нито за миг не сме съжалили за нито една стотинка дадена за уроци.Три поредни години сме изравени на нокти и дано тази не ни поднесе нови изненади с това ДО.Да са живи и здрави всички готвещи се за изпит и дано успеят да се представят отлично въпреки обстановката.

# 421
Аз пък вече се хванах на бас,че ще изкарат НВО само тези,които ходят на частни уроци.Виждайки състоянието на преподаването в момента  и очаквайки блестящо ДО не ме беше страх,че ще загубя баса.
Аз ви следя, защото писах по-рано в темата и все още ми излизат известия. Нямаше да се включвам, но тук не издържах.
Който е решил без уроци да се явява на НВО изобщо да не се шашка от такива постове. Аз така си бях притеснена цяла година от подобни твърдения. Ми, изобщо не е това истината. И дете без уроци може да се справи с НВО идеално.

# 422
Ох, Мария...хем си права, хем не съвсем. При отговорно дете и все пак някаква ангажираност от родител, със сигурност ще се получи и без уроци и школи. Но не да се разчита само на подготовка в училище. Поне повечето училища не осигуряват такава.
 Голяма част от децата имат повече респект от учител и там безропотно изпълняват а в къщи не съвсем и затова се избира школа/учител пред изтормозване взаимно на родител и дете Simple Smile

# 423
Говорите за едно и също нещо по различен начин. Без школи, курсове и уроци може да се постигне висок резултат. Без допълнителна подготовка - не мисля.

# 424
  • София
Айде и аз да се обадя. 😁
Всъщност истината е може би по средата.
За да изкара едно дете успешно НВО без уроци, родителите трябва изключително точно да са преценили, че има качествата за това. Ученолюбивост, упоритост, последователност. По мои впечатления точно този тип съставляват малък процент от тийнейджърите. В добавка подготовката в училище трябва да в наистина на много високо ниво - в София вероятно има точно пет такива училища.
Версия 2: частни уроци/ школи. И на тази кълка не може да лежи човек, ако първата част (вж. личностните характеристики по-горе) не е изпълнена да кажем на 80 процента спрямо вариант 1.
Изобщо ако детето не се бута достатъчно напред само, някой трябва да поеме тази роля. Обикновено драгият родител е най-добрият вариант.

# 425
  • София
MollyBy, Didia, още днес отидох при директора. С въпросната госпожа можело да се видя в приемното й време, но кога е то - никой не знае, нали била по заместване Joy Свързах се и с класната, която обеща утре да уговори среща. Наборът се беше афектирал до степен да не иска да си пише днес домашното по математика. Поговорихме и той си написа и пропуснатото в час от днес, и домашното. Аз не си мълча в такива случаи - търся истината, но и си казвам всичко, което мисля. Ясно е на кой се е метнал младежът Stuck Out Tongue Winking Eye

# 426

Който е решил без уроци да се явява на НВО изобщо да не се шашка от такива постове. Аз така си бях притеснена цяла година от подобни твърдения. Ми, изобщо не е това истината. И дете без уроци може да се справи с НВО идеално.
                Мария, миналата година нещата бяха съвсем различни.Нашите осмокласници си бяха присъствено в 6-ти клас,само в 7-ми половин година на ДО.Сегашните - в 6-ти клас с материал преподаден до половината,а сега изобщо не се знае колко и какво ще учат.Ако няма частен учител родителят е този,който изкъсо трябва да следи всичко.Не може да се разчита само на отговорността на детето,защото не всички деца са отговорни , като твоето и това е съвсем нормално.Не всички родители са и като теб - с нужното внимание и отговорност.Аз говоря за масовия случай,а не за хората ,които пишат тук.%-но тук са малко родители.Цяло лято обяснявах на родители с деца,които кандидатстват - как да се регистрират и т.н. изобщо не бяха в час.Имах и такава майка,която "пропуснала" да изброи у-щата при първо класиране и.....какво да правя сега.Наложи се да  се моли на една директорка да го приеме след 4-то класиране.И добре,че имаха места та детето бе прието.
               При преминаване на ДО за неопределено време няма какво да се лъжем - или частен учител или родител,който обучава,контролира и следи постоянно.Питам се - колко родители могат да го направят.Относно отговорността на децата не съм убедена,че всички имат необходимата отговорност .Ако всички бяха отговорни и учеха без контрол от родител то трябваше всички до един да са пълни отличници.То възрастните не си вършат работата в много случаи,та как да искаме децата да го правят и то напълно самостоятелно.Такива деца са единици.

# 427
За забележката, вчера ми изцъка школо. Нов отзив, слабо представяне по история. Аз яхнала метлата, а се оказа, че нищо не бил питал и изпитвал, а класът бил шумен и написал забележки на целия клас. Ами несправедливо ми се струва заради няколко деца и несправяне с дисциплината, ама какво да се прави.

# 428
Добър вечер и от мен.
След час и половина родителска среща на второкласничката, влизам в темата и 14 нови отговора.. викам си, край, обявили са ДО.
Чета обаче, че beb4o_fb казва наздраве, аз рядко пия, но сега си сипвам. Много  съм разочарована от госпожите.Искам да вярвам, че това на което се наслушах се дължи на ненормалната обстановка, в която сме всички Anguished
За забележките и закъсненията на седмокласника, при нас пишат, трият...но аз вече съм гърмян заек Stuck Out Tongue Winking Eye

# 429
  • София
MianaNia, ако си беше останал с едната забележка - може би щях да кротувам/но по-скоро нямаше/. Но, да пишеш забележка за това, че някой иска да получи информация за причината, поради която е написана - не, не мога да си затворя очите. Да напише две забележки и да го изгони от час и аз да се примиря - това няма как да стане. Дисциплината куца само при конкретни преподаватели и то във всички класове, на които преподават. Това си е техен проблем, но да си правят каквото си искат само защото са учители и могат - тогава става и мой проблем. Може би съм "остра", но това ми е в кръвта, така съм научила и децата си - да отстояват позицията си докрай, като в същото време се държат коректно с ответната страна.

# 430
  • София
Beb4o,
Скрит текст:

7 клас. Проблеми с дисциплината в часовете по математика. Търся приемно време (ололо 1 м. от началото на г.) Часовете са ми до толкова важни, че да бъде изпитан, за преподаването и  подготовката разчитам на две школи. Учителят е нов. Детето освен, че не чува, се притеснява, че и този учител ще напусне.
Дигам телефона, попадам на едната зам.директорКА (и двете са по учебната част), неадекватна по отношение на информациата за графика с приемното време на учителите. Звъня на директорката, "нямало още график, можело да отида между 1 и 2 час, да изчакам пред учителската стая" .
Отивам сутринта, чакайки пред учителската стая, от кабинета си излиза другата зам.директорКА. Поздравихме се се с "добро утро", пита ме защо съм там, аз и казах, че чакам учителя по математика (не обясних защо, не ме и пита повече) .
След малко се връща и ме покани да вляза в кабинета. Мисля си, че и г-на ще дойде след това и да не говорим в коридора.
В момента в който седна на бюрото си, срещу мен, почна да вика (без подготовка) : "какво си позволявате, идвате да държите сметка на нов учител, на този учител сме поверили една от математическата паралелка...". Добре, че бях седнала, че щях да падна от нападението. Вика поне 5 мин преди да успея да взема думата, за да й кажа, че съм с разрешение на директора и тя ми е казала кога мога да дойда, че не съм там, за да поучавам някого, а да помоля учителя да премести детето ми на по-преден чин, защото имало проблеми с дисциплината в класа, ако можем да помогнем с нещо родителите,... ей тук пак се почна "вие нямате право да коментирате дисциплината! Дисциплината само с класната може да обсъждате... междучасията са за почивка на учителите, а не са ги притесняват родители "  (как не ми изкочиха очите съвсем не знам). ...в това време аз си поглеждам часовника и виждам, че скоро ще свърши междучасието. В един момент леко поумекна, явно все пак нещо чу от думите ми и казва: Може да отидете в кабинет#...
Аз, недоумявайки (поглеждам пак часовника): ... часът ще почне след малко!?
Тя: Има 2 мин още.
... признавам, че се чудех дали да отида. Е, отидох. Ползата имаше - разбрах, че правилно съм постъпила с двете школи и че часовете ще са само, за да покаже какво е научен извън училище (трябваше ми обаче детето да успее да си реши задачите без да му пречат) ... Споделих притесненията си с него (и на детето), не знам дали научиха нещо от него, аз го запомних с "мъжките" думи: "... може и да си тръгна, да не съм женен за това училище"

Отношението ми към старото училище е като към бивша зле завършила любовна история, още не съм минала на последния етап - "да не ми пука" Joy

Диалогичното блонди е това.

# 431
  • София
Desem, Joy /направо търкалящо се от смях човече/. Изводът е  - отивам да търся втора школа по математика Stuck Out Tongue Winking Eye

# 432
  • София
Bebcho, нещата бяха много зле в 6 клас, наложи се аз да преподавам от до по математика и след като разбрах, че Веди преподават изпреварващо го дозаписах там и на Мат (по мат си ходеше в школата от 5 клас, не е неговия предмет). Реших че ми е по важно да си запазя семейството... Joy положението беше взривоопасно, с мъж ми се шегувахме, че при нас училището на детето ще е повод за развод. Joy не бях открила навреме бЕлото и червеното в нужните лечебни количества Joy

# 433
  • София
Desem, не ти е било лесно със сигурност. Но си съумяля да вземеш подходящото решение Kissing Heart. Наистина започва да ми притеснява фактът, че заради липсата на добра комуникация между учител и ученици ще трябва учителката от частните уроци да преподава това, което е трябвало да му бъде обяснено в клас, а не да надгражда наученото...Дупките от ДО започват да придобиват застрашителни размери, направо кратери ще станат. Аз успявам да му помогна, но, в името на спокойствието в семейството, се въздържам от изблици на гняв, че на моменти ми идва да вия като вълк

# 434
  • София
При нас (в училище) мисля, че няма шанс децата да се справят без допълнителни уроци. Не съдя за това само от моя младеж ( той винаги е имал нужда от побутвне), просто учителя им по БЕЛ има някакви странни разбирания за преподаване и подготовка. По думите на г-жата от индивидуалните уроци, в училище са много напред с материала, вече са на четвърти раздел (който трябвало да стигнат към края на първи срок) и не са имали нито едно упражнение. Не знам каква е причината да препускат така, но по този начин определено децата няма как да научат новия материал, а какво остава да го затвърдят.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 12:00 от edna....

Общи условия

Активация на акаунт