Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 800
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Моли, навсякъде за най-желаните училища и паралелки има конкуренция, но доколкото помня за Сф миналата година за Немската гимназия, момичета, не само за една паралелка, а изцяло за училището бала беше над 490. Изобщо за всички набедени за елитни е така.
Иначе то обективно погледнато и квотите не ми се виждат справедливи, след като изпитът е един за момичета и за момчета, на моя колежка едвам й стигна на момичето бала за една от добрите гимназии, а в същия клас - сина на друга без проблеми е приет с повече от 50 точки по-малко.

Има смисъл в квотите. Силно небалансираните паралелки водят до нездрава атмосфера в последствие. Това се прави за хармоничното емоционално развитие на всички... и на момичетата, и на момчетата.

# 631
Моли, навсякъде за най-желаните училища и паралелки има конкуренция, но доколкото помня за Сф миналата година за Немската гимназия, момичета, не само за една паралелка, а изцяло за училището бала беше над 490. Изобщо за всички набедени за елитни е така.
Иначе то обективно погледнато и квотите не ми се виждат справедливи, след като изпитът е един за момичета и за момчета, на моя колежка едвам й стигна на момичето бала за една от добрите гимназии, а в същия клас - сина на друга без проблеми е приет с повече от 50 точки по-малко.

Има смисъл в квотите. Силно небалансираните паралелки водят до нездрава атмосфера в последствие. Това се прави за хармоничното емоционално развитие на всички... и на момичетата, и на момчетата.

Момичета,стискайте палци изобщо да стигнем до НВО,до класиране и тогава ще мислим квотите,че както е тръгнало кой знае какво ще измислят.Миналата година половината материал бе отхвърлен и не се включи в НВО,а сега нашите седмокласници май трябва да кандидатстват с материала от 5 клас.Само там учеха нормално.6 клас с доста непреподаден материал,защото влизахме в час с ДО,сега ще установим колко са влезли и.....резултата дано не е плачеван.
                       Та си мисля - хващайте учебниците по БЕЛ и М и започвайте самостоятелната подготовка,че с училищната нещо се съмнявам,че ще се получи при това иди ми-дойди ми.

# 632
  • София
До скоро си мислех че и двете ми деца ще кандидатстват в безквотни училища, вече не знам Joy и това не променя мнението ми, че съм За квотите

Първото - момче е в безквотно, бори се с момически интерес, за щастие са почти наравно.
Второто - момиче, ще видим на къде като мине НВО.

Момчетата са друга бира, към края обаче не са по-назад, мислят по друг начин.... и аз едно време се обутах в момчешки училища/университети, но за второто имаше квоти и макар да завършихме с по-високи оценки мъжете (с времето намсляхме с 1/3-1/2 женския състав), те са по-добри, но пък сред тях средата е по-добра.

# 633
  • София
Тази година се очертава много, много сложна. Ако и 7 клас мине на ДО, то наистина както казва Didia по - добре на НВО да е само материала от 5 клас.
От Междучасие все още нямаме информация как ще се провеждат курсовете. По принцип трябва да имат в неделя и в петък по изключение, но предвид непрекъснато сменящата се информация не знам как ще процедират.
Много съм притеснена от развоя на събитията. Дано всичко това, което ни чака не се отрази на децата.

# 634
Абе какви квоти с това ДО Confused

# 635
Направо на материала от 1-4 клас. Стига моля ви се. НВО трябва да е на целия материал. Нямаме интерес от лесен изпит.

# 636
  • София
То хубаво НВО да е на целият материал, но ако е взет. В нашият случай има голяма вероятност да не бъде не само в училище, а и в школите.

# 637
И сега последно от 8 ми до 12 ти клас ли ще са дистанционно? Питам, понеже ни изпратиха от школо анкета, в която включваха и 7ми клас, гласувах, но мъжът ми казва, че министърът е издал заповед, с която наборите остават в училище. Може ли училището само да определи кои класове минават на ДО?

# 638
  • София
Заповедта е на министъра на здравеопазването. На ДО минават учениците от 9 до 12 клас. За момента.

# 639
Гимназия е от 8 до 12 клас.

# 640
  • София
Заповедта е за гимназиите, ако нещо друго реши училището е отделно.

Марти, 'що да не го вземат? Заплати нали ще вземат. Пък като са дистанционно материалът може да се преподава на целия випуск едно временно, та да не се оправдават, могат да се справят и с по-малко учители. Ако е един ще има повече контролни за проверка, но ако има желание, ще се получи.

# 641
  • София
И сега последно от 8 ми до 12 ти клас ли ще са дистанционно? Питам, понеже ни изпратиха от школо анкета, в която включваха и 7ми клас, гласувах, но мъжът ми казва, че министърът е издал заповед, с която наборите остават в училище. Може ли училището само да определи кои класове минават на ДО?
Заповедите са две - едната е на министъра на образованието от вчера, която дава възможност вече и на директорите на училищата сами да решават кога и за колко време учебния процес да преминава на ДО.
Втората заповед е на министъра на здравеопазването от днес, в която се казва, че гимназиите /8-12кл./ и университетите преминават на онлайн обучение от 29.10 до 12.11.

Нашето училище, по решение на директора от утре е онлайн за две седмици.
При вас, Vem, явно са решили да се допитат чрез анкета до родителите първо.

# 642
Школите защо да не го вземат? В началото нали бяха онлайн пак. Вървяха си с темпото, което бяха предвидили.

# 643
  • София
Не смятам, че ще има отпадане на материал за НВО тази година.
ДО няма да бъде целогодишно, а само за някакво определено време.
Мисля си, че и училищата и школите ще успеят да си преподадат материала, макар и с няколко пъти до края на учебната година преминаване от присъствена форма към ДО и обратното.

# 644
  • София
Да се стягат училищата и да не се помайват, ясно в каква ще е годината и да си предават материала.
Школите са бонус, те не са училища. Работа на училищата е да изпълнят МОНските нормативи.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 08:13 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт