Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 787
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
О, и аз искам да бъде взет целия материал и силно се надявам така да бъде, но миналата година горчивият опит показа друго, а бяха само вторият срок онлайн. Тази година, не искам да звуча песимистично, но може и до март да откараме на ДО, тъй като броя на заразените през зимата няма да намалее.
Гимназия е от 8 до 12 клас.
Грешката е моя, вместо 8 съм натиснала 9.
Разбира се, че е от 8 до 12 клас.

# 646
............... Дано всичко това, което ни чака не се отрази на децата.
                Няма как да не се отрази на децата ни и то вече се отразява.У нас от 4-ма само седмокласникът е на у-ще.Другите трима реват ,че трябва да си стоят в къщи.Нито един не иска ДО.

Не смятам, че ще има отпадане на материал за НВО тази година.
ДО няма да бъде целогодишно, а само за някакво определено време.
Мисля си, че и училищата и школите ще успеят да си преподадат материала, макар и с няколко пъти до края на учебната година преминаване от присъствена форма към ДО и обратното.
             Школите и частните учители със сигурност ще си свършат работата.Парите са кеш.За у-щата  - миналата година видяхме "блестящите резултати" и то на входящите нива при 8 клас.Изключително ниски резултати.Нали се сещате ,че в елитните у-ща влизат с бал над 460 и това са деца ,които учат сериозно.Оказа се,че не на всякъде са си преподали целия материал,а да учиш за НВО и да учиш самостоятелно непредаден материал са две различни неща.И вашите деца няма да учат  успоредници,ако това не влиза в изпита.Да,но във входящото в 8 клас те присъстват и се оказва .... дупка и слаб успех.
              Задавате ли си въпроса - как се учи нов чужд език дистанционно,ако никой в семейството не го знае.При това има и втори и ако и той също е нов трагедията е пълна.Децата тъкмо се радваха на първите оценки по новия език и....ги попариха отвсякъде.Вместо радостта и удоволствието от това,че се справят ,че имат нови приятели ....рев в къщи.

# 647
  • София
Didia, както винаги си изключително права.
Моя син е 9 клас и сега учи втори ЧЕ. Трябва сам да се оправя, защото никой от нас не може да му помогне.
А резултатите от входните нива на всички ученици показаха колко "добре" е препродаден материала миналата година.

# 648
Didia, както винаги си изключително права.
Моя син е 9 клас и сега учи втори ЧЕ. Трябва сам да се оправя, защото никой от нас не може да му помогне.
А резултатите от входните нива на всички ученици показаха колко "добре" е препродаден материала миналата година.
                    Не искам да съм права,но за съжаление е така.В къщи имаме деветокласник с нов втори език испански.60 часа годишно в 8 кл.До извънредното положение взеха около 22-25 часа ,другите дистанционно и входящо ниво катастрофални резултати.Целият клас плаче.Сега класна им е учителката по испански и ги утешава,че няма да взима тези оценки впредвид ,а ще оформя оценка от следващите изпитвания.Да,ама - не.Отново ДО и учителката с положителен резултат.Така,че няма и кой да преподава ДО.Ако стигнем до 10 клас по този начин се питам как тогава ще се явяват на матурата.Защото в 10 клас има такава.С другите предмети горе долу положението същото.Добре,че първият език е английски.
                    За седмокласника и сестра му /12 клас едно от най-елитните у-ща Yum/ направо не ми се мисли.Ходят на частни уроци и уж трябваше да попълваме пропуски при преподаване,а сега трябва тези учители да преподават.Защото като чета за профили в различни платформи и колко от у-щата не са си свършили работата и децата нямат профили,платформите блокират и още пропуски се чудя какво точно ще е това ДО и колко ще е ефективно.Съдбата на давещият се е в негови ръце и....няма какво да го мислим ще трябва да се захващаме сериозно и с БЕЛ и с М.Оказва се ,че няма кой друг да ни спасява освен ние самите.
                    Осмокласничката тъкмо се зарадва на първата 6-ца по новия език и...сега плаче у тях,че днес има РД и за малко да и провалят деня в у-ще.Имат си традиция в тези класове в новото у-ще и всички деца се готвят за всеки РД.До сега много положителни емоции и се оформя един добър клас,но.....сега всички плачат.При това техния клас учи в отделна сграда с отделен двор и след обяд са само те.Нямат контакт с другите  и защо ги спират питам.Уж демократично всеки ще решава и ...прас ...с чука по главата.И то уж от грижи за здравето на децата.

# 649
  • София-Младост
Утре ще имаме онлайн родителска среща с всички преподаватели. Класният ни прати програмата, на всеки се полагат по 15 минути...последния е в 22.00...хаха. Каза, че вероятно последните учители ще се опитат да се вместят по-рано...ми дано, че аз в десет вечерта вече съм взела-дала:)

# 650
  • София
Ами сядат и учат.
Чужд език или сложни науки, каквото дойде.... за съжаление.
В гимназията ни имам някои забележки, но като цяло нещата се случиха, да не говорим, че като бонус се учи не само по учебниците за съответния клас, а и за горни класове (в 9 за 11, сега в 10 за 12). Миналата година втори ЧЕ почна, непознат за него, междудругото в Уча.се езиците стават.
Каквото такова, трябва да се научат да се справят.
Гимназистът ми през цялото време "ходеше" и на уроци. Входните му нива са ок. Не си е позволил да преписва (принцип си е за него, виж да помогне си позволява)
При това сменени 1/2 учители, някои любими.
Трябва да разберат и да спасяват според случая. Помагаха си взаимно децата и по конкретни предмети и за осигуряване на връзката.
Научиха се бързо да ползват различни платформи. Наборката ми в началото работеше през 4 различни платформи.

Нашите гимназисти са лесни, все пак са си вкъщи, в гимназия ни сигурно има поне 20 деца, които не са от София, а в общежитието няма Интернет.

# 651
  • София-Младост
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-chetvrtk-29-o … b0OxpQVc9vXG_Gn6U

Това означава ли, че и школите затварят:(

# 652
  • София
Да Sad

# 653
  • София-Младост
Но нашите деца са прогимназиален етап, така че поне на училище ще ходят, нали не бъркам.
Не го разбирам обаче това с школите...но кой ли ме пита.

# 654
Нашите продължават, да видим докога.

За АВО иде реч, Desem, да, но те се организират бързо и качествено.
Доволна съм много от тях, като комуникация, организация.
Миналата година бързо реагираха, в зуум им бяха часовете, преподаваше се на ниво.  
За школата по мат и бел ми е мъка, там е малко по- аналогово...

Много е жалко това, което се случва. Горките ни деца.

# 655
А замисляте ли се, че като се разболеят много учители, няма да има кой да води присъствените часове?
При нас има петима положителни учители вече.

# 656
От това, което чета, ми се струва, че седмокласниците имат право на присъствени школи. Единствената ни присъствена е Алианс и още не са казали, че минават на онлайн обучение.

# 657
  • София
При нас школите са онлайн от самото начало. В момента и тримата са вкъщи, има контактни родители и превантивно са така, уж за 2 дена...
И рязко си припомних ада от миналата година  - при малките някой постоянно заглушава госпожата, изхвърля ги от часа, голямо крякане е Joy
При набора успели да направят 15-минутно "контролно" по математика  - титулярът ни се върна и сега стискат зъби, тъй като знаят колко по-зле може да бъде без него Grinning
Дано се поуталожат нещата, защото наистина потърпевшите ще са децата. Ние сме лесни - твърд алкохол, хапчета, кой както намери Stuck Out Tongue Winking Eye

# 658
Много тъпо с това ДО:( а ресторантите си работят... Образованието би трябвало да е приоритет, както навсякъде другаде, но уви! Що за ценности?!

# 659
Току-що получих писмо за това, че и Алиансът минава на дистанционно обучение. Вече и трите ни школи са онлайн. Поне ще спести време за пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт