Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 784
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
beb4o_fb,  щом и ти имаш възможност да си в къщи, работата не е за оплакване Simple Smile
Сега си представи, че са сами или с някоя възрастна баба и се налага да поддържаш връзка с тях само по телефона, а вечер да проверяваш какво са учили и евентуално да пишеш и домашни..🥺
В класа на малката има контактно дете. В понеделник ни пуснаха съобщение, че изчакват резултата и от неговия тест, ако е положителен ще ни карантинират целия клас. Днес е трети ден, а още нищо не са ни информирали. Сега се чудя, теста ли не е излязал още или детето е здраво, но в такъв случай не пишат?!

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 12:29 от vox

# 661
При нас миналата седмица имаше контактно на родител дете, направи теста на четвъртия - петия ден. Дотогава класът беше присъствено. Тестът се оказа отрицателен. Веднага написа класната. Само детето остана в  карантина.

# 662
  • София
vox, наистина съм благодарна, че мога да съм с тях вкъщи. Бабите са ни през девет планини, в десета, затова и се наложи аз да съм с тях, това е определено по-добрият вариант.  Но главоболието си остава Joy
Дано не се стига при вас до карантиниране - мен това ме държи - че моите са превантивно онлайн, но могат да излизат.
Цялата ситуация е много неприятна, освен да се нагодим към нея - май нама какво друго да направим

# 663
raf11, благодаря за информацията, внесе някаква яснота какво да очаквам.
При нас класната ни пише във вайбър за какви ли не глупости, но за важните неща се мълчи. Съобщението е пуснато в школо от логопеда на училището и към момента сме го прочели 10 родителя. Ако се наложи карантина на повечето ще им дойде, като гръм от ясно небе. А става въпрос за деца 2 клас, които не можеш да ги оставиш сами в къщи.

beb4o_fb, лошото е, че не му се види края на тая ситуация!

# 664
  • София

beb4o_fb, лошото е, че не му се види края на тая ситуация!
Да, за съжаление. Вече и аз, която съм безнадежден оптимист, започнах да се отчайвам. Но дано само с тревогите да си останем - да сме живи и здрави, пък другото - каквото сабя покаже.

# 665
Тази вечер имаме родителска среща. Какво ли ще ни разкаже класната?
И нашите школи са онлайн. Притеснява ме как се справя по БЕЛ. Записала се за "Стъпала на знанието", което трябва да се проведе на 5-ти. Миналата година ме изненада приятно с резултата от това състезание, но продължавам да се притеснявам и може би след Нова година ще търся учител за частни уроци.

# 666
Мда, и нашата школа онлайн минава, макар че като чета заповедта има опция за присъствено за прогимназиален етап, изключение на точката е, ама явно не искат.
Иначе школо само ми цъка, от вчера три карантинирани класа, само големи са 10,11 и 12. Иначе в класа на щерката има две контактни деца и поставени под карантина, ама те дали са правили тест и дали е отрицателен, не знаем. Едното е карантинирано от миналия петък и щеше да се чуе ако е с положителен. Дано не е.
Така или иначе само утре и после ваканция - кратка или не, ще видим.

# 667
  • София
Няма опция прогимназията да са присъствено, защото заповедта гласи, че не бива да се смесват паралелки /ама нашите журналисти не са го дописали това/:
3. Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки.

https://coronavirus.bg/bg/583

# 668
  • София
Регалия мина онлайн за следващите 2 занятия, но подозирам, че това ще продължи дълго.
Много ми е тъпо.

# 669
  • София
И Междучасие също минаха онлайн.
Колкото и да не ми се искаше, това е положението.

# 670
  • На морето!
И при нас школата мина онлайн. Дано е само за 2 седмици, но едва ли.

# 671
  • София
Това с квотите не е ли дискриминация по полов признак?

Не, не е. Грижа за здравето на подопечните и нормалния процес на обучение е... Това с мъжките и девически гимназии е не е добра идея - още към средата на 20 в. е било ясно.

Да, или нещо от рода на: 1/3 момичета, 1/3 момчета и 1/3 според бала, без значение от пола. Така макар в ЕГ да идат повече момичета, а в МГ повече момчета, все пак ще има някакъв по-здравословен микроклимат. Макар и това да е доста условно, разбира се.
Днес така и така съм шампион по писане, да споделя и още какво си мислих наскоро относно приемните изпити. Не би било лошо да се направят примерно 3 дати и да се влиза със сбор от двете по-високи постижения. Така тези, които по здравословни причини са пропуснали дата няма да са съвсем отрязани, а за останалите "денят Х" няма да е на живот и смърт. Знам, че има много минуси и такава идея, но на подобен принцип е кандидатстването след 4 клас мисля, та не е съвсем неприложима.

3 дати, поне през 10 дена, не си представям как биха могли да се вместят във времето. Но 2 биха могли. И пак никога няма да го направят - по чисто финансови причини.

И наличието на втора дата (включително с използване на неизтегления вариант от първата дата), и явяването на няколко дати с използване на най-добрия резултат от години се обсъждат във форума ( обикновено малко след началото на учебната година в седмокласната тема).Последните две или три години даже са изпращани мотивирани писма до МОН, подкрепени с прецедента от 2012 година, когато имаше втора дата за НВО по математика за учениците в Перник заради земетресението. Без резултат.

Това с ползването на неизтегления вариант не ми се вижда много добра идея... от гледна точка вероятността за изтичане на информация м/у двете дати.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 22:34 от katiABV

# 672
Моят седмокласник от вторник също минават на ДО заедно с гимназистите по решение на училищното ръководство...Хич не е доволен, но се успокоява, че е само за 2 седмици. На мен не ми се вярва да е толкова- ще започне удължаване в движение сигурно до Нова година...

# 673
  • В светлината на слънцето
При нас школата по мат (смг) от самото начало тръгна ДО. От вчера е и английския (адванс). Засега му остава присъствено учителят по бел, ама то там е индивидуално и затова. Силно завижда на сестра си, която от днес е в ДО.

# 674
  • София
В тази сложна ситуация не ни остава нищо друго, освен да съчетаем полезното с приятното:
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт