Професионални серии за коса 141

• 48 723
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Някакви отзиви за шампоана на Biosilk с кокос?
И има ли някаква препоръка относно ползването на маска/балсам?Трябва ли да се редуват или може само на маска да я карам?Запасила съм се с маски,а един балсам нямам в шкафа 😀

# 121
densi, ще ти свърши работа. Наистина приглажда максимално, поне моята коса, коато е склонна да хвърчи. Но аз постигам това и с козметика. По-добре първо я пробвай в салон.
Бях поръчала сешоара от новите уреди на марката. Върнах го разочарована.
Благодаря ти много!
Няма къде да го пробвам. Защо се разочарова?

# 122
В kosa.bg има 30% намаление на Макадамия. Добавих класическата им маска в кошницата. Кое друго да пробвам?
Вие какво сте пробвали и от кое сте останали доволни? 🙂

# 123
Търся спрей за блясък, който може да се ползва на суха коса при нужда.
Имате ли опит с някой от тези на CHI ( много съм заинтересувана и от аромата и дали се задържа )
https://www.arlen.bg/product/10960/suho-olio-za-boyadisana-kosa- … ing-oil-150g.html
https://www.arlen.bg/product/2908/sprey-za-ultra-blyasak-bez-par … nfusion-150g.html
https://www.arlen.bg/product/4529/vazstanovyavasht-sprey-za-blya … tonic-118-ml.html
https://www.arlen.bg/product/5360/serum-za-blyasak-za-uvredeni-i … e-serum-89ml.html
Aз имам "нормалния" спрей за блясък - червената бутилка - CHI Shine Infusion Hair Shine Spray. Харесвам си го много,  важно е да не се пръска отблизо. А ароматите на ЧИ според мен са едни от най-дълготрайните от всякаква козметика за коса, която имам и понеже са ми приятни умирам от кеф като си пусна косата и ме лъхне.

За сравнение спреят на Чи ми е по-приятен от Алтерната и Бед Хед-а... май това в момента са ми двата други конкретно за блясък. Моята тънка коса много лесно и бързо започва да изглежда мазна с такъв тип продукт по  принцип.

# 124
Според мен ДПШ на Шу изобщо не е ДШП, по-скоро ми се вижда някой за всекидневна употреба. Сякаш изобщо не мие. Всеки друг Ш ми отмива маслените маски, а след него косата ми става сплескана, на клечки и не мириши, а "вони" на ЯЧРМ, което ми говори, че не е отмито. На предното мине го ползвах. Шампонирах два пъти и направих терапия Ланза. Косата ми стана като мръсна и немита. Сега мих отново, за първи път на Лореал pro longer.  Ш също не ми отми сякаш маслата (не знам, аз ли полудявам вече) и след Ш косата ми беше сякаш намазана с маса. Иначе е мнооооого икономичен, една капчица ми направи жестока пяна. Самата маска също е икономична. Като подсуших косата, сложих малко от крема за цъфтежи на ФК (околко месец го ползвам, но косата ми си цъфти ужасно все така), които изобщо не ми утежнява  (за разлика от този на Owey) и малко термокрем на Керастас Blowdry. Изправих с преса, за да видя какво ще се получи. КАТАСТРОФА тотална. Утежнена коса, фриз,  без грам да се поддава на оформяне. На усещане като дъвка. Все едно имам неизмита маска и така ми е изсъхнала косата. Да, правилно виждате. Това трябва да е коса изправена с преса. Преса, която обикновенно ми прави косата перфектно права.

Не знам дали нямам натрупани продукти по косата и този ДПШ на Шу изобщо не си върши работата, серията Pro longer ли е не ми пасва, въобще сериите, които имам ли не са моите. Изобщо каквото и да ползвам, каквито и стратегии да прилагам, състоянието на косата ми не се подобрява (това имам чувството,че често го пиша), косата не се оформя добре, не изглежда добре, цъфти. Аз обаче съм упорита и продължавам с опитите. Joy

# 125
  • София
Kotenze_84 според мен прекаляваш с протеина и затова.
Тази терапия е доста силна на ланза и про лонгър също е протеин.
Пробвай да измиеш с нещо по-леко или само хидратация.

Влизам пак с 2 въпроса:

1. оплакване от фризьор.
Ходих да ме подстригват понеже не мога да се подстрижа сама.
Избрах салон по препоръка от позната.
Донесох си шампоан и маска (генезис) и обясних че косата ми е с много чувствителни дължини и си нося гружа ит вкъщи.
Фризьорката дори не ми изтиска косата след отмиването на шампоана и ми сложи маската на мокра коса без въобще да я подсуши нито да я остави да подейства.
Моята приятелка която е със съсипана коса след балеаж и ходи всяка седмица на фризьор за изсушаване и си носи терапист има същия проблем и даже фризьорката и е казала че маската се слага на мокра коса за да действа.
Така ли е наистина? Аз си мислех, че е добре косата да се подсуши и маската да подейства поне няколко минути.

Втори въпрос:
Поръчах си Joico reconstructor от емаг.
Дойде ми днес и веднага го пробвах но според мен е развалено.
Моята приятелка поръча същото и има същия проблем. Някой който е ползвал реконструктова - така ли трябва да изглежда

# 126
Щом косата се разтяга като дъвка,се нуждае от протеин,но не терапии и балансирани продукти,а истински силен протеин.Но то се и вижда от снимката,това изобщо не е напротеинчена коса,а точно обратното.

Мелисанде,Реконструктора е като пресечена сметана.На снимката не се вижда много добре,но да,нещо такова.
По първия въпрос,на фризьорите просто не им се занимава.Не е нужно косата да е подсушена,но минимум водата да е добре изцедена.Била съм и при ангажирани фризьори,които си следват стъпките както ние в къщи,но те са много малко.Повечето просто претупват клиентите да не си губят времето и да изработят повече бройки за деня

# 127
Все ги мъча тези хидратиращи "продукти", но от тях косата ми седи като слама и изпръхнала на пипане. Сега на допир косата ми е копринено мека, но пък няма приличен вид. И като цяло съм забелязала, че ако го докарам на добре изглеждаща коса, то на пипане косъма е доста остър. И обратно, когато на пипане коса ми е мекичка и някак "подхранена", то не мога да стилизирам прическа.

Vanessa, какво да пробвам според теб, като казваш "чист" протеин?

# 128
Може ли да се използва концентрата клетка майка на Алфапарф, без да се добавя към него ампула?

# 129
  • Варна
Котенце косата ти е тънка,а ти я третираш с хард терапии,които и идват в повече. Нали ти харесваше терапията е хроноложист и си харесваш косата след нея? Тъй,че търсиш нещо в тая насока. Хубав лек протеин/лек за моята коса демек слабичък/е ревиталукса на Джойко. Тънките коси в повечето случаи не носят на хард терапии.Наши филър ампулите пробва ли? Не трябва да се прекалява обаче с нищо. Точно балансът е много важен при подобен вид коса. Зачети се в мненията на Аня и akira те са с коси подобни на твоята и изглеждащи чудесно.

# 130
Най- успешни /разочароващи продукти:
Към успешните мога да причисля пре-уоша на Алтерна, който тук масово разграбихме от Арлен. Страхотен е за моята суха и жадна коса.
Митик ойл термо крема също не е лош, наскоро го купих и съм очарована.
Неуспешни ми идва серията Екстеншънист на Керастаз.
-------
Отряда за спешни случаи е маска Маскинтенз на Керастаз.
------
Много добро намаление в Коса. бг
Чудя се да забърша ли едно Чи олио с Кимион. Ма гледам има два вида, като едното е сухо олио. Кое е по-доброто? Подобно ли е на олиото с червената капачка?

# 131
densi,
Сешоарът много евтинее като изработка. Красив е само на снимки, аз взех белия. Очаквах повече от иновативната му технология. С нищо не превъзхождаше този, който имам. Също ми беше и тежък.
Ако все пак някой иска да мине от масмаркет на професионален, има си всички екстри и добри характеристики, включително и дифузер.
Четката, за разлика от него, е изработена от качествени материали. Или поне така изглежда.

РуСа-Мамма,
CHI-то е с 20% в beautymall и излиза по-изгодно. Ако отнесеш нещо от серията, сподели после впечатления, моля.

# 132
Благодаря ти много.
А има ли някакви кодове за Арлен, аз не поръчвам от тях от много години?

# 133
Dens, FNL10 е код за 10%

Котенце_84, според мен разреди маслените маски, оставам с впечатление, че често правиш. Има коси, на които просто масла не понасят (моята е такава), стават точно както казваш като гумени, без блясък, без подвижност. По скоро докарай си косата с хубави продукти до състояние, което те задоволява и после ако държиш вмъкни маслата, предимно като грижа за скалпа.

# 134
  • Някъде там
Кой серум за стимулиране на скалп е по добър Меди или Ланза?

Общи условия

Активация на акаунт