Майчин дом Варна - тема 12

• 59 651
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Много странно .. да не си дават телефоните! И аз бях при Корновски звъняла съм няколко пъти. Той сам ми даде визитка с номерата.

# 211
  • Варна
Мисля, че темата за живота няма общо с темата за убийството на живот, което е абортът. Съжалявам, че тези лекари правят аборти, успоредно с израждането и се надявам по-малко да са жените и докторите, които се съгласяват на такъв голям грях в името на собственото удобство.

Иначе да, телефони и на мен не даде д-р Цонев, нито Снежи беше откриваема, но това май си е останало от соц-а и само физическото присъствие там е миродавно, няма значение ефективността и удобството. Успех на всички, които ще раждат там.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 22:32 от Кремена Михова 603832

# 212
Аз също не одобрявам абортите по желание,но се случва да се налага прекъсване на бременността по медицински причини. Доста остър е коментарът според мен.
Това грях ли е? Не,не е. По- голям грях е да обречеш на мъки едно същество,при това напълно съзнателно.
Това е част от професията им. Не всичко е цветя и рози. Те са лекари.
И да, това е реалността, в живота всичко се свежда до раждане и смърт. Факт. Неоспорим.
За даване на телефонния номер е спорна тема. Всеки лекар има право да реши дали да го даде или не. Те също са хора. Имат работно време и живот извън болницата.
В чужбина, примерно, никой лекар не си дава телефона. Когато имаш проблем отиваш на спешен кабинет.
През двете си бременности не съм си позволявала да звъня в извън работно време на следващия ме лекар. А имах доста проблемна втора бременност.
Когато нещата станаха много напечени просто отидох в спешния кабинет на майчин дом и веднага ми обърнаха внимание. Приеха ме. Обгрижиха ме. Свързаха се с лекарят, с когото имахме уговорка, той беше извън страната, веднага повикаха лекарката,която поема случаите му,когато той отсъства и за два часа бяха уредили всичко и бях на операционната маса за спешно секцио. Действие и реакции достойни за уважение. Ще съм им благодарна докато съм жива.
Не съм следяла там бременността си,отидох в края на 8ми месец при лекаря,който си избрах да се уговорим. Отношението беше на ниво.

# 213
  • Варна
Аз говоря за по желание, а не по медицински причини, мисля на всеки е ясно. А тези по медицински причини също трябва да се проверяват от няколко доктора, защото скоро имах контакт с майка, на която са казали, че трябва да махне плода, че е тръгнал рано да се ражда ли нещо такова, били са готови лекарите да не му дадат шанс, а тя е настоявала да се опитат да я спасят и сега е голяма и красива госпожица. Добре, че не е послушала лекарите. Ако има заболявания пак не съм много сигурна дали трябва да го играем на Бог и да решаваме съдбата на нечий чужд живот, не звучи правилно.

# 214
Да ви попитам колко често ходихте при Агто си след 32 гс?

# 215
Момичета, моля за мнение за акушерките. Доколкото разбирам при нормално раждане те са до родилката до пълно разкритие? Дават ли инструкции кога да се напъва, как да се диша... Клизмата сестрите ли я правят и в момента на приемане ли? Ако съм с епидурална упойка усещам ли си краката - в смисъл мога ли да се разхождам или трябва да лежа...

# 216
При мен не стояха през цялото време. Даже като започнаха напъните тях ги нямаше и си говориха в другата стая и се наложи да викам.Иначе да, дават инструкции. Аз бях с епидурална две дози и не може да се разхождам, защото не си усещаш краката.
Друго, имайте предвид, че действието на упойката е два часа, защото моите акушерки това не го знаеха и аз трябваше да споря с тях и добре, че дойде доктора да ми сложат втора доза.

Момичета, моля за мнение за акушерките. Доколкото разбирам при нормално раждане те са до родилката до пълно разкритие? Дават ли инструкции кога да се напъва, как да се диша... Клизмата сестрите ли я правят и в момента на приемане ли? Ако съм с епидурална упойка усещам ли си краката - в смисъл мога ли да се разхождам или трябва да лежа...

# 217
Акушерките са тези, които са на смяна. До теб са, но зависи колко раждания имат. Докато бях с контракции имаше още 5 секциота и не се вясваха много при мен. Като приключиха с операциите, дойдоха при мен, обесняват, дават насоки.
Клизмата на мен ми я направиха преди да дойде АГ-то, една сестра.
С епидурална си усещаш краката, аз си ги усещах.

# 218
Кремена Михова, темата за абортите е много лична, за да се правят такива остри изказвания кое е грях и кое не. Ето аз имам аборт, твърдо НЕ по желание, но какво? Плода не се развива и аз какво трябва да направя? Да чакам божието чудо ли?
Тази тема е за въпроси свързани с болницата, а не да си изказваме убежденията. Никой лекар, избрал тази благородна професия, няма желанието да прави аборти, аз съм сигурна в това. Но работата си има и двете страни ! Медицината за това се развива, има състояния на плода ,които НЕ са съвместими с живот извън утробата.. кому е нужно да се преживяват такива неща?
Дайте да си говорим по адекватни теми, а не някое момиче в нужда да чете темата и да и стане неудобно да си зададе въпроса ,заради нечии изказвания ✌️

# 219
  • Варна
На мен въобще не ми правиха клизма. И нямаше проблеми.
Да ви кажа за епидуралната упойка моето мнение ... Малко съжалявам, че поисках, защото ми я сложиха много рано (още се търпеше болката), но те настояха. Реално до пълно разкритие не ме болеше въобще. После действието мина и изведнъж почнах да усещам най-силните контракции. Т.е. нямах го прехода от леки към силни, а стана изведнъж. Нямах време да свикна. За същинското раждане си без упойка. Ако знаех това предварително може би нямаше да поискам въобще.
Иначе да, усеща се цялото тяло и може да се разхождаш.
За дишането не ми даваха инструкции, но ми казваха кога да напъвам. При мен обаче не мисля, че улучиха момента и напъвах без да усещам напъни. Един час напъвах преди да почна да усещам напъните. Така че, ако не ги усещате, им кажете. Аз не бях сигурна и не казах. Но определено се усеща и няма как да сбъркате напън с контракция.

# 220
  • Варна
На мен също не ми направиха клизма. Попитах ги, но казаха, че няма нужда 🙄. Беше ми доста неудобно и споделих на акушерката, но тя ме успокои, че е нормално. Не знам, защо решиха да не ми правят. На други мои познати са им направили.
За акушерките по време на раждането не мога да кажа нишо лошо аз. Доволна съм много. Много ме надъхваха, помагаха ми.
Аз поисках епидурална упойка на 5см разкритие, въпреки съвета на доктора да не я слагаме и после съжалявах, защото бързо след нея получих 10см разкритие и не си усещах напъните. Наложи се акушерката и доктора да ми казват кога да напъвам.
След упойката Аз си усещах краката, но ми беше много трудно да пазя равновесие и да се движа, затова ѝ не успях да се преместя в родилна зала и ме оставиха да родя в предродилна. След раждането поседяхме 1час с бебето на гърда и после с помощ от акушерките станах и отидохме до банята където ми помогнаха да се измия и да стигна до леглото в реанимация. Може би три часа някъде след раждането нямаше проблем и можех да си ходя сама, въпреки другата болка, която изпитвах.

# 221
Здравейте, всъщност епидуралната по всяко време на раждането ли може да се сложи( бях чувала,че може до определено разкритие и оттам нататък и да искаш,не може) и не ти ли слагат доза по доза до края на раждането,а не еднократно и край? 🤔

# 222
На мен ми сложиха на 3 см и после пак (не знам на колко см), защото тя държи два часа и след това започваш да усещаш болката, но аз много държах да не усещал болка. Нека другите също споделят.

Здравейте, всъщност епидуралната по всяко време на раждането ли може да се сложи( бях чувала,че може до определено разкритие и оттам нататък и да искаш,не може) и не ти ли слагат доза по доза до края на раждането,а не еднократно и край? 🤔

# 223
Всяко раждане е различно, обичайно се слага на 4 см, трае 2 часа, през които трябва да стигнеш до 9-10 см разкритие и да започнат напъните, по време на които е важно да усещаш всичко, т.е. същинското раждане е без упойка.
Аз лично, бях 9 часа на окситоцин с много болезнени контракции, сложиха ми 3 пъти епидурална упойка.

# 224
А да попитам тези от вас, които са ги шили, с упойка ли бяхте?

Общи условия

Активация на акаунт