Майчин дом Варна - тема 12

• 59 677
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
А да попитам тези от вас, които са ги шили, с упойка ли бяхте?
Да, слага се упойка, тя е различна, няма общо дали сте ползвали или не упойка при раждането. Не се усеща нищо.

# 226
Да, въпросът ми е дали е достатъчно силна, за да не се усеща шиенето.

А да попитам тези от вас, които са ги шили, с упойка ли бяхте?
Да, слага се упойка, тя е различна, няма общо дали сте ползвали или не упойка при раждането. Не се усеща нищо.

# 227
Болка не се усеща, не се притеснявай ✌️

# 228
Здравейте, понеже никъде не намирам актуална информация, реших да питам първо тук. Някоя от вас знае ли колко струва пакета за женска консултация и какво вкючва? Благодаря предварително Simple Smile

# 229
Здравейте, понеже никъде не намирам актуална информация, реших да питам първо тук. Някоя от вас знае ли колко струва пакета за женска консултация и какво вкючва? Благодаря предварително Simple Smile

Може да питаш на рецепция или по телефон. Миналата година беше 650 за лекарите, които не работят по ЗК.

# 230
335лв по ЗК, отделно 100 лв е всяка ФМ /ако искаш да я правиш там/ и 25-35лв е БХС. Всеки месец те гледат на УЗ. Кръв и урина 3 пъти.

# 231
Тези от вас раждали с епидурална, на колко см ви я сложиха и по време на самото раждане усещахте ли изгонването не бебето или епидуралната още ви държеше? И ако сте го усещали болезнено ли беше?

# 232
Момичета, има ли такива, които раждат при този, който е на смяна? Без да звънят на този по ЖК. Някак не съм убедена в моя на 100%....но тепърва не ми се сменя...

# 233
Момичета, има ли такива, които раждат при този, който е на смяна? Без да звънят на този по ЖК. Някак не съм убедена в моя на 100%....но тепърва не ми се сменя...
Не си задължена по никакъв начин да ангажираш следящия те по ЖК за раждането. Дори има много момичета, които на ЖК ходят при лекари, които не израждат. Аз не съм била така, но имам много приятелки, които са родили при дежурния лекар и нямат оплаквания.

# 234
Ще се радвам и аз да споделите, че много ме приятеснява, че упойката ще ме пусне по време на самото раждане и ще усещам ужасна болка.

Тези от вас раждали с епидурална, на колко см ви я сложиха и по време на самото раждане усещахте ли изгонването не бебето или епидуралната още ви държеше? И ако сте го усещали болезнено ли беше?

# 235
Ще се радвам и аз да споделите, че много ме приятеснява, че упойката ще ме пусне по време на самото раждане и ще усещам ужасна болка.

Не би трябвало да си под влиянието на епидуралната по време на самите напъни и "изгонването" на бебето. Няма да можеш да усещаш контракциите, да напъваш добре, възможно е да си докараш допълнителни разкъсвания, да връщаш бебето и много да си усложниш раждането си.
На около 4-5 см се слага епидурална.
Нечовешките болки са по време на контракциите, когато същинското раждане започне усещаш напъни както когато ти се ака, ама много ти се ака 😂 и усещането е все едно имаш запек и трябва да напъваш. Някои дори казват, че бебетата се "изакват" . Не е страшно, не е като по филмите. Тялото ти е подготвено.

# 236
  • Варна
Здравейте, в майчин дом предполагам се предлага услугата 4Д ехограф, кой специалист бихте препоръчали? Simple Smile

# 237
А момичета, тези от вас, които са имали епизотомия как се чувствахте след това? Имахте ли проблем с ходенето до тоалетната и воденето на полов живот?

# 238
Здравейте, в майчин дом предполагам се предлага услугата 4Д ехограф, кой специалист бихте препоръчали? Simple Smile

4D ехограф е Фетална морфология. Аз се доверих на Анна Атанасова.

Бях с епизотомия, докато ми махнаха конците имаше едно опъване, не точно болезнено, но дискомфортно. След това, никакъв проблем. Сексът се случи бавно и постепенно, но аз си изчаках 40те дни.

# 239
А момичета, тези от вас, които са имали епизотомия как се чувствахте след това? Имахте ли проблем с ходенето до тоалетната и воденето на полов живот?
Както са споделили преди мен, преди да махнат конците се усеща едно придърпване, няма болка. Проблеми с нищо не съм имала в следствие на епизиотимията. Реално, като махнаха конците, вече нямаше никакво неприятно усещане. За интимен живот, епизиотомията е последната грижа, преди това са лохиите, все пак зависи и от собствените ти усещания и чувство за комфорт. В никакъв случай не се получава от раз, иска време. ✌️

Общи условия

Активация на акаунт