Майчин дом Варна - тема 12

• 59 779
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Моето секцио беше преди 9 дни. Д-р Костов го извърши в екип с д-р Цонев. Изключително съм доволна, много бързо се възстановявам. Препоръчвам с две ръце д-р Костов. Страхотен като човек и специалист.

# 286
Аз си избрах само Яков, не знам на какъв принцип решават с кой да са в екип ✌️

# 287
Май както се случи по график.
Аз си избрах само Яков, не знам на какъв принцип решават с кой да са в екип ✌️

# 288
Пишете ми,ако желаете ЛС имах спешно секцио заради прееклампсия в МД,преди година и малко,и  имах обратния на вашия проблем- кръвта ми не се съсирваше.
Благодаря много на всички ви, момичета! Hug Heart
При мен няма как да е естествено раждането, това въобще не подлежи на дискусия,
като се почне от възрастта ми, и се стигне до други фактори,
заради които от момиче ми казват, без да съм питала даже, че секцио ще раждам,
включително и д-р Яков, който познавам добре, затова и той е първият отпаднал
от списъка ми, добър специалист е, да, но си имам лични причини,
поради които не искам да съм при него. Решила съм, че в МД ще раждам,
затова се насочих направо натам, исках следящият гинеколог да направи секциото,
защото ще е запознат със случая ми и ще съм по-спокойна,
но стана точно обратното, постоянно съм притеснена от мисли какво ще стане,
дали ще се справи, към кого да се обърна и т.н.
От отношението на д-р Цонев съм доволна, не мога да се оплача,
обаче за секциото ме спират някои неща...
Може би към д-р Мирослав Иванов съм се насочила засега, д-р Станева евентуално,
но все пак, ако някое момиче е правило секцио при д-р Цонев, ще се радвам да сподели мнение! Blush
За екип ще си платя, за мен е много важно правилно да се прецени кога да се извърши,
защото ще бия кръворазреждащи минимум до 48 ч., възможно е и 24 ч.,
зависи колко е гъста кръвта ми преди секциото.
Освен това искам и предварително всичко да се обсъди с анестезиолог,
както е редно, а не в последния момент, че съм и с отрицателен резус-фактор.
Не знам как процедират, но ще питам, защото това е много важно
и той трябва да е запознат предварително със случая ми.
Иначе, да чукам на дърво, засега съм в добро здраве,
нямам придружаващи заболявания, които да оказват влияние на бременността.
Имам още време, ще помисля какво да правя...
Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover Hands Pray

# 289
Здравейте!
Бих искала да попитам тези, които скоро са родили в МД няколко неща:
1. Има ли достъп до вода (независимо секцио или естествено раждане) по всяко време или да се запася с няколко бутилки в багажа?
2. В случай, че се наложи таткото да донесе нещо, което съм забравила или не съм успяла да побера в багажа, има ли такава възможност и как се случва по време на епидемия?
3. При естествено раждане, колко време се лежи на магарето след самото изгонване на бебче и слагат ли акушерките торби с пясък или някакви такива неща, за които чувам от пациентки в други болници?
4. Имат ли практиката в МД да правят клизма или дават свещички на родилката?
5. За тези, които са се възползвали от епидурална упойка - останахте ли доволни от поставянето, ефекта и т.н.?

Много благодаря предварително!!! 🙏🏻

# 290
Вода носят по всяко време, когато си поискаш и по колкото си поискаш. Може да помолиш и за кана за чай, ако си си взела чай за кърмачки например. Има меню за хапване всеки ден от което си избираш.
Таткото, като носи нещо се обажда на регистратура в работен ден/ охраната в почивен, те следователно се обаждат в отделението к санитар веднага слиза да вземе багажа и ви го носи.
По другия въпрос не съм запозната т.к бях секцио.
Здравейте!
1. Има ли достъп до вода (независимо секцио или естествено раждане) по всяко време или да се запася с няколко бутилки в багажа?
2. В случай, че се наложи таткото да донесе нещо, което съм забравила или не съм успяла да побера в багажа, има ли такава възможност и как се случва по време на епидемия?
3. При естествено раждане, колко време се лежи на магарето след самото изгонване на бебче и слагат ли акушерките торби с пясък или някакви такива неща, за които чувам от пациентки в други болници?
5. За тези, които са се възползвали от епидурална упойка - останахте ли доволни от поставянето, ефекта и т.н.?

# 291
Много Ви благодаря за информацията!!  🌷
Това за менюто също е добре да го знам, тъй като съм вегетарианка и ме зарадвахте, че се избира всеки ден (не съм капризна или лигава, просто не ям месо и се чудех дали ще трябва таткото да ми носи храна, което не би било проблем, стига да има начин Simple Smile )
Чайче май ще си взема в такъв случай, макар и да не е за кърмачки, щом мога да помоля за кана. Simple Smile
Прекрасен ден Ви желая!

Вода носят по всяко време, когато си поискаш и по колкото си поискаш. Може да помолиш и за кана за чай, ако си си взела чай за кърмачки например. Има меню за хапване всеки ден от което си избираш.
Таткото, като носи нещо се обажда на регистратура в работен ден/ охраната в почивен, те следователно се обаждат в отделението к санитар веднага слиза да вземе багажа и ви го носи.
Здравейте!

# 292
Аз не съм вегетарианка, но не ми се хапваше месце в болницата. Често си хапвах крем супичка картофена Simple Smile
Хубав ден и леко раждане.
Екипа в болницата е топ!
Много Ви благодаря за информацията!!  🌷
Това за менюто също е добре да го знам, тъй като съм вегетарианка и ме зарадвахте, че се избира всеки ден (не съм капризна или лигава, просто не ям месо и се чудех дали ще трябва таткото да ми носи храна, което не би било проблем, стига да има начин Simple Smile )
Чайче май ще си взема в такъв случай, макар и да не е за кърмачки, щом мога да помоля за кана. Simple Smile
Прекрасен ден Ви желая!

Здравейте!

# 293
Супер! Благодаря още веднъж за всичко! 😊 Надявам се и аз да случа на екип и хора в настроение, нищо, че лекар съм си избрала вече ☀🍀🙏🏻

Аз не съм вегетарианка, но не ми се хапваше месце в болницата. Често си хапвах крем супичка картофена Simple Smile
Хубав ден и леко раждане.
Екипа в болницата е топ!
Много Ви благодаря за информацията!!  🌷
Прекрасен ден Ви желая!

Здравейте!

# 294
Lora42,
Аз бях около 2 часа на магарето, но предполагам зависи от това дали си имала разкъсвания, шевове, допълнителна упойка. Не са ми слагали пясък или нещо такова на корема. Клизма ми направиха, но имам приятелки, на които не са. Относно упойката - да, доволна съм, въпреки че ми нацелиха нерв и малко заспах 🤣
Относно храната, хубаво е да си сложите нещо сладичко в чантата, както и чай за кърмачки.

# 295
Много Ви благодаря за информацията! 🙏🏻🍀😊
Шоколад и солети и съм си сложила, да 😊

Lora42,
Аз бях около 2 часа на магарето, но предполагам зависи от това дали си имала разкъсвания, шевове, допълнителна упойка. Не са ми слагали пясък или нещо такова на корема. Клизма ми направиха, но имам приятелки, на които не са. Относно упойката - да, доволна съм, въпреки че ми нацелиха нерв и малко заспах 🤣
Относно храната, хубаво е да си сложите нещо сладичко в чантата, както и чай за кърмачки.

# 296
Момичета, след раждането винаги се стои 2 часа под наблюдение. За клизмите е факт, че на някои правят, на други не. На мен не ми правиха нищо.

# 297
Благодаря много и на Вас!

Да, мен клизмата никак не ме притеснява, напротив, просто питах от гледна точка на това колко време горе долу минава от пристигането в болницата, попълване на документи, клизми и т.н. за да съм подготвена ако желая епидурална упойка да не стигна самата аз твърде късно в болницата. А за магарето питах, психически да се подготвя.. странното е как не се слага тежест върху корема в този момент, но предполагам, че е отживелица..Така или иначе чувам, че с натиск по целия корем изкарват каквото могат след изгонването на плода, така че ако там всичко мине гладко не би следвало да има проблем с прибирането на матката постепенно

Момичета, след раждането винаги се стои 2 часа под наблюдение. За клизмите е факт, че на някои правят, на други не. На мен не ми правиха нищо.

# 298
Най-добре обсъдете с лекаря кога да се тръгне за болницата. Обикновено при първо раждане няма смисъл да се отива при първи симптоми, защото трябва да се стои в болницата доста дълго преди същинското раждане. Моите контракции започнаха в 16:40, а отидох в болницата в 2 през нощта. Лекарката ми беше обяснила  - ако ти изтекат водите или има кръвотечение, тръгваш веднага, иначе, когато контракциите са на 5 мин. Дори бяха на 3 мин като постъпих, но си стоях в предродилна и реално влязох в родилна в 06:00. Затова най-добре разпитайте лекаря, за да имате ориентир. Така е много по-лесно 🙂 Ако има и замесени упойки, още повече, аз с първото дете не съм ползвала. Успех 🙂

# 299
Момичета, а какво предпочитате - да сте сами в стая или с друга мама? От една страна искам да съм сама, но пък от друга при влизане в баня ще има кой да гледа бебчето. Всъщност по колко легла са в стая? И след като не искат нищо за бебето - памперсите са оставени в стаята ли? А ако е пропуснал памперса - преобличането как се случва при условие, че с техни дрехи се действа?

Общи условия

Активация на акаунт