Майчин дом Варна - тема 12

• 59 787
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Аз бях 3 дни с комшийка и 2 без. Лично предпочитам компанията. Памперсите са налични в стаята, ако свършват може да извиквате да ви донесат веднага, така че няма проблем. За тоалета също ги викате и реагерат веднага.
Момичета, а какво предпочитате - да сте сами в стая или с друга мама? От една страна искам да съм сама, но пък от друга при влизане в баня ще има кой да гледа бебчето. Всъщност по колко легла са в стая? И след като не искат нищо за бебето - памперсите са оставени в стаята ли? А ако е пропуснал памперса - преобличането как се случва при условие, че с техни дрехи се действа?

# 301
И аз се чудя, нямам против компания, дори времето минава по-бързо. С първото дете "съквартирантката" беше мама за втори път и ми показа примерно как да сложа памперс, защото едната нощ в 3 се наложи спешно преобуване, бебето ревеше, а аз се бях ошашкала. Обаче пък беше пушачка и излизаше редовно да пуши, а мен миризмата на цигари много ме дразнеше, но няма как съобразяваш се. Та и аз обмислям сама или не 🙄

# 302
  • Варна
Ох да ей това е то, че не се знае какъв човек ще ти се падне, от друга страна пък наистина може да ти е от помощ, ако има стресова ситуация например. А как става запазването на стая всъщност при нормално раждане, което не се знае кога ще се случи точно?

# 303
Може да си запазиш, но никой не ти я гарантира, тъй като не се знае кога ще родиш. При мен предния път стана така, бях си запазила стая, но нямаше свободни и бях с колежка.
А да попитам някой от вас раждал ли е предизвикано в МД и как протече раждането?

Ох да ей това е то, че не се знае какъв човек ще ти се падне, от друга страна пък наистина може да ти е от помощ, ако има стресова ситуация например. А как става запазването на стая всъщност при нормално раждане, което не се знае кога ще се случи точно?

# 304
Привет мамчета, въпросът ми по скоро е към тези от вас които са минали вече през това, което на други ни предстои за първи път🙂
Не съм от града, пътят ми до МД е долу - горе час и половина. Мислите ли, че бих стигнала на време при нормално раждане? И кога трябва да тръгна всъщност?
П. С. Тепърва ми предстои среща с доктора който съм избрала, ще го обсъдя с него разбира се, но ми се иска да чуя мнение и от първо лице. 🙂

# 305
И двет деца родих във Варна, не съм от града. 160км ни е пътя. Първото родих нормално, второто се наложи секцио.
Ако Ви е първо раждане ще стигнете, не се притеснявайте. Ако Ви е второ просто трябва да тръгнете при първите симптоми.
Привет мамчета, въпросът ми по скоро е към тези от вас които са минали вече през това, което на други ни предстои за първи път🙂
Не съм от града, пътят ми до МД е долу - горе час и половина. Мислите ли, че бих стигнала на време при нормално раждане? И кога трябва да тръгна всъщност?
П. С. Тепърва ми предстои среща с доктора който съм избрала, ще го обсъдя с него разбира се, но ми се иска да чуя мнение и от първо лице. 🙂

# 306
И двет деца родих във Варна, не съм от града. 160км ни е пътя. Първото родих нормално, второто се наложи секцио.
Ако Ви е първо раждане ще стигнете, не се притеснявайте. Ако Ви е второ просто трябва да тръгнете при първите симптоми.
Благодаря Ви. Първо ще ми бъде, живот и здраве🙂

# 307
Всяка сутрин взимат бебетата за баня и преглед, тогава спокойно може и вие да си вземете душ. Ако сте сама в стая, пишкате на отворена врата, в краен случай може да оставите детето при акушерките за няколко минути няма проблем.
Аз лично бях със съквартирантка и пак така бих избрала, особено сега, когато няма опция придружител във Vip стая.

# 308
Аз бях преди две седмици в самостоятелна стая. Честно казано, ако върна времето назад щеше да ми е по-хубаво със съквартирантка. Не ми слизаше кърмата и доста се бях сдухала...първо дете и шашкане си имаше. Ако бях с някоя друга мама може би щеше да ми е по-добре.

# 309
Аз си бях сама в стая и не съм се притеснявала да оставя детето ,за да отида до тоалетна или баня 🙄 то няма къде да избяга ,нито има какво да му се случи за 5-10 минути. А и те първите дни си спят толкова дълбоко, че няма да усетят липсата ви. Ако е оставено правилно в креватчето, че да не се задави ,ако повърне .. грам проблем не виждам. Пък и за сутришния тоалет ги вземат поне за 15-20 минути.. напълно достатъчни за баня ✌️

# 310
И двата пъти бях с още една жена в стаята.
За мен е по-добър този вариант. Самотата в такъв момент не би ми се отразила добре. Имаш с кого да си кажеш две думи, кой да те утеши, когато се шашнеш за нещо. Времето минава по-бързо,приятно и неусетно.

# 311
Какво имате в предвид с предизвикано? На мен се наложи да ми сложат система с окситоцин, тъй като водите ми бяха изтекли преди часове, а нямах разкритие. Не беше забавно, но нямам и база за сравнение. Боляло повече съм чувала.... Е бяха си адски мъки, ама дали без системата щеше да е по добре....незнам
Може да си запазиш, но никой не ти я гарантира, тъй като не се знае кога ще родиш. При мен предния път стана така, бях си запазила стая, но нямаше свободни и бях с колежка.
А да попитам някой от вас раждал ли е предизвикано в МД и как протече раждането?

# 312
Имам предвид, ако минава терминът и раждането не започне. Как се предизвиква с хапче или системи?
На вас епидурална не ви ли сложиха и със ситеми бързо ли се получи разкритие?
Какво имате в предвид с предизвикано? На мен се наложи да ми сложат система с окситоцин, тъй като водите ми бяха изтекли преди часове, а нямах разкритие. Не беше забавно, но нямам и база за сравнение. Боляло повече съм чувала.... Е бяха си адски мъки, ама дали без системата щеше да е по добре....незнам

# 313
  • Варна
Такъв тип предизвикване на раждане се нарича индуцирано раждане. Аз родих след термин така Simple Smile. Мисля, че има различни начини да се направи това предизвикване. На мен ми сложиха хапче с простагландини. Сложиха ми едно ситринта, после след 4маса още едно и ми изтекоха водите. После ми включиха окситоцин и родих за 4часа. И аз съм чувала, че така предизвикано боли повече, но нямам база за сравнение. Боля ме доста Simple Smile

# 314
Сложиха упойка при достигане на 4см, достигането на които ми се стори цяла вечност... И след упойката не беше много весело, пак си болеше, че и като отмина веселието продължи.... В общи линии се проточиха нещата, но при всеки си е индивидуално.
Имам предвид, ако минава терминът и раждането не започне. Как се предизвиква с хапче или системи?
На вас епидурална не ви ли сложиха и със ситеми бързо ли се получи разкритие?

Общи условия

Активация на акаунт