ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 425
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз и преди бях писала, че в при сина ми са с маски и отпреди затварянето.

# 481
В АК са казали на децата , че до края на седмицата ще са он лайн, но днес или утре ще ни информират как ще е след това.

# 482
  • София
Е, факт е вече - онлайн до 27.11.

# 483
  • София
Аа, след новата заповед на министъра на здравеопазването, не е ли до 30-ти? Rolling Eyes

# 484
  • София
Ми, зависи от МОН. Заповедта на министъра на здравеопазването предполага последваща заповед от министъра на образованието, а тя, от своя страна, предполага наличието на две кумулативни условия: 14-дневна заболяемост над 119,9 на 100 хил. души население в областта и 15% отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19 от провеждащите  присъствено  обучение ученици за периода 4-11.11.2020  г. Не ме питай защо толкова сложно са го направили - не знам. Joy Защо е от 13-ти, също не знам.

# 485
Той министърът на образованието в момента е седнал с калкулатор в ръка и изброява области в новата заповед. Joy Като знам с каква скорост издават заповеди и разпращат писма...Може би е добре да се направи график за дежурни през цялата нощ. Да рефрешват двата сайта на МЗ и МОН.

# 486
Ако и заповедта на МОН е също толкова добре написана като тази, жална ни майка 😁

# 487
  • София
Еййй, не им стигна пролетта да ни казват "сваляйте маските-слагайте маските", ами минаха на "ходите на училище-не ходите на училище".
 След министърът на образованието, някой още трябва ли да се изказва? 😂

# 488
Сещам се за една особа, която позачезна тия дни от малкия екран. Joy
Тогава нито тази заповед, нито някоя друга ще имат значение.

# 489
  • София
Той пък съвсем няма да разбере тези заповеди и със сигурност ще издаде собствена. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 490
  • София
Сега остава само Кастрева да се намеси. Joy

ПП. А от МОН пък днес излезе това: http://ruo-sofia-grad.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D … 0%B1%D1%80%D0%B0/

Не знам какво да кажа вече...

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 23:52 от sanaka

# 491
  • София
По Нова гледам министъра на образованието в момента.
Областните щабове решавали кои училища и класове да минат на ДО.
Като стратегия са решили да ги редуват - присъствено/ДО - на 3 седмици.

# 492
  • София
Аз на Вълчев вече не вярвам. Втори път ни лъжат от МОН. Бити карти са. Smirk

# 493
  • София
Това е компромисен вариант и въобще НЕ е лош, предвид ситуацията. И медицински издържан! Това е схемата - 14 дни присъствено и 14 дни вкъщи. Такъв беше графика и на медиците по време на локдаун- а.
ТМ, вариантът даже е идеален, ако живеехме в нормална европейска държава със стабилна здравна система. Мисля, че колкото по-скоро осъзнаем, че не сме в такава,  и приемем, че в момента здравето ни, а за някои и живота, са заложени на карта, толкова по-големи шансове ще имаме след някой друг месец да продължим нормално и без фатални щети за семействата ни.
В училището на дъщеря ми имаме две дечица, чиито майка и татко (40+) едновременно са хоспитализирани в не леко състояние с двустранна пневмония. Децата от три седмици не са стъпвали в училище и стоят сами у дома:(. Семейни приятели ги наглеждат и обгрижват, доколкото се осмеляват да влизат при тях.Sad.
Ще направя всичко възможно да си наваксат децата изпуснатия материал, ако трябва и на частни уроци през лятото. Сега, за съжаление, приоритетите ми са други.

# 494
  • София
След няколко месеца нямаме никакъв шанс да продължим нормално. Мен това ме плаши, че хората си мислят, че сега ще се затворят и след няколко месеца всичко ще е по старому. Трябва да търсим решения, защото съм съгласна, че здравето е приоритет, но не съм съгласна, че можем да живеем изолирано години...

Общи условия

Активация на акаунт