ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 427
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
И при нас пуснаха анкета как искаме да продължи обучението.Честно не знам какво да отговоря.Хем искам да се върнат в училище хем ме е страх да го пусна.

# 466
  • София
Марулета, купи си серумен тест за антитела от аптеката (25 лв). Но не бързай да го правиш. Изчакай  2 седмици след появата на първите ти симптоми, за да е сигурно, че имаш вече антитела. Бързо възстановяване!

# 467
  • София
Лулу, здраве, здраве и сили! Хубаво е, че всичко е приключило благополучно!
Вчера щерката викала набора, че лаптопът ѝ загаснал - местила го, захранващият кабел се бил поизмъкнал и батерията паднала, ама кой да ти ги гледа тези неща. Тичал да помага и точно тогава го търсила госпожата по БЕЛ, после май много не му била повярвала, че е помагал на сестра си. Хич не се оправя, милата, с техниката, голям страх да не "направи нещо", не е нейното призвание, определено. Наборът беше потресен как може да не разбереш, че нямаш батерия - пристигнала разревана, че компютърът ѝ "умрял" Joy

# 468
СКиорче,мерси!
   Мандаринка,разсмя се твоята хубавица.
   Вчера за някакви десетина минути нямахме интернет у нас на виваком.И на рутера,имаме и мобилна бисквитка.Просто няма.И точно в този момент,по БЕЛ ,учителката почва да изпитва наборът.Докато му споделя от моя мобилен,че и аз като на мандарината щерката, че да се кача да му оставя моя телефон пред вратата на втория етаж,пък той да го вземе,и минаха минути.После се наложи да водя кореспонденция с учителката,да потвърждавам и едва ли не официална справка от виваком да давам,че наистина наборът не е виновен.А "Извинете ученици за закъснението,ама ходих до Юск и си купих много яки неща" , нали,е по -простимо.Еми не го искам това дистанционно в нашето училище и тва е.

# 469
  • София
При нас избухнаха с “гениално предложение”.  Следващата седмица да са си плътно и присъствено на училище Hushed. После две седмици онлайн, следват две седмици отново присъствено. Това ще се гласува довечера на педагогически съвет. Ще видим какво ще се реши.
Нещо ми се губи смисълът. Една седмица в училище, две седмици се пазиш ( или може би е предвидено две седмици да се лекуваш) Open Mouth

# 470
  • София
В Париж е така. Големите ученици ходят седмица, после седмица онлайн. Малките ходят само присъствено.

# 471
  • София
Току-що получихме съобщение в Школо, че до края на седмицата ще сме на ДО, защото две от хигиенистките са с ковид, а останалите 4 са под карантина и няма кой да изчисти училището. Joy

Не е смешно, че жените са болни, дано да се оправят бързо, но съобщението, като такова, е един път. Laughing

# 472
  • София
При нас явно е голяма чуденка.
На мен сега проблем ми е, трябва ли да ставам утре в 5,45 и да правя закуска или младежът ще преживя първите два часа пред екрана?
Чисто егоистично предпочитам второто. Laughing

Снощи ми се похвали, че много е напреднал с проекта за оли по ИТ, правят го със съученик.
Каза, че по цял ден пишели код. След като го погледнах из косо, каза, че само в часовете по рисуване и разни такива си го пзволявали... Joy Не му вЕрвам много, но важното е да сме живи и здрави!

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:19 от Слънчевата

# 473
  • София
При нас избухнаха с “гениално предложение”.  Следващата седмица да са си плътно и присъствено на училище Hushed. После две седмици онлайн, следват две седмици отново присъствено. Това ще се гласува довечера на педагогически съвет. Ще видим какво ще се реши.
Нещо ми се губи смисълът. Една седмица в училище, две седмици се пазиш ( или може би е предвидено две седмици да се лекуваш) Open Mouth
Това е компромисен вариант и въобще НЕ е лош, предвид ситуацията. И медицински издържан! Това е схемата - 14 дни присъствено и 14 дни вкъщи. Такъв беше графика и на медиците по време на локдаун- а.

# 474
  • София
127мо - от 12 до 30.11 сме в клас.

# 475
  • София
Мисля си, че връщането на гимназистите в клас не е драма. Ако ОБЯСНЯТ и ИЗИСКВАТ СТРОГО спазването на трите Д, няма да има голям риск от зараза. Дезинфекцията на стаите, трябва да е поне веднъж дневно! Толкова трудно ли е, в училище всички и през цялото време да са с маски? Не разбирам, какъв е проблема с носенето на маски. 🙄 По-добре в у-ще с маски, отколкото вкъщи ДО.
По отношение на ДО, виждам следното. Едни учители отлично се справят електронно и редовно проверяват, други не толкова. Тийнът, обаче, много се разсейва. Минавам покрай стаята му и чувам някакъв глас от френд на моя "Брат, аре да ги почваме ония!" /покана за игра. "Ония" са врагът./ Влязох на буквичката Ф и влезе в час буквално. Е, не мога да му бъда пъдар! Добре, че има преподаватели при които нон стоп слуша. Това е положението с ДО при синковеца. В клас, поне има повече шанс да чуе, разбере и научи.

# 476
  • София
Моята кифла е с два телефона - на единия върви урока, на другия - чата. Радвам се, че влизат в училище.
Ние и без това го изкарахме.

# 477
  • София
Още не се знае дали ще влизат - чакаме решение от областния щаб.

# 478
  • София
Искам да ви кажа, че не помня дори раждането ми да е било толкова проточено! Joy

# 479
  • София
Лежа на дивана, напъвам и рефрешвам!
🤣
Вълчев е пратил заповед за маски в час.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 14:28 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт