ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 408
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, страхотно сте! Много ви благодаря! Ориентирах се и започвам деликатно да прокрадвам идеята (че напоследък каквото и да кажа, първо се отрича, без значение колко е разумно).
Ще разглеждам таблети, явно, то и аз се запалих Flushed
ico, това, което описваш не е таблет. Имаме такова "чудо" - то е една черна дъска (LCD екран, всъщност), пишеш по нея с едно, като стилус с писец и изображението става бяло/светлосиво на черен фон. Има едно копче, което изтрива всичко. Пишеш си нещо и го триеш, няма цветове, няма връзка с компютри.
Да такова искам да взема на малката но този май се вързва към компютър
€ 21,46  57%OFF | HUION H430P Graphics Drawing Digital Tablets Signature Pen Tablet OSU Game Tablet with Battery-Free Stylus Pen with  Gift
https://a.aliexpress.com/_mKL6wC1

# 421
  • Варна
Ей това съм го пробвала, не съм работила с него, но ми хареса - и отзивите са добри:
https://ardes.bg/product/huion-kamvas-pro-13-gt133-175013

# 422
  • София
Доста съм изпуснала. Един път ме уведомява за Нови
 отговори, друг път не. Иди го разбери.
Санака,честит рожден ден на сина и от мене.
Иначе дистанционното го бута monsieur

# 423
  • София
Днес приятелка, чийто син е последен курс медицина, ми каза, че им изтеглят изпитите по-рано, за да завършват и да ги пращат по ковид отделенията - направо в дълбокото от студентската скамейка. Реакцията на наборката беше: "Егати якото!" Искала и тя да помага, не я е страх. Моли баща си да я вкара в истинска операция. Май ще се окаже, че става за тази професия. Тази година - първата ковид година - балът за медицина сериозно се срина. Докато миналата година момиче с две по 5,50 от изпитите не влизаше в МУ София, тази година момичетата влизаха с петици, а момчетата с тройки. Явно новините за починали медици, за медици, които със седмици не виждат семействата си,  отказаха доста млади хора от медицината. Но си мисля, че тези, които са се отказали по тази причина, вероятно изначално не са били за тази професия.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 17:00 от sanaka

# 424
  • София
Санака, кажи им да внимават, какво си пожелават! И все пак, добре че има и такива деца!❤❤❤❤❤❤

# 425
  • София
Санака, на приятелка дъщерята кандидатстваше в МУ тази година, само че дентална медицина. Тя влезе, но с голяма доза самоподготовка. Каза, че онлайн обучението на курсовете, особено по химия, е било пълна пародия. Платила е втория срок през януари (както е по график), каквито занимания са имали до март - толкова. Айде, март са изчаквали да се върнат присъствено, но април, май, са го проспали, а курса бил (ако правилно съм запомнила) 1500лв. Накрая, точно преди изпитите се събудили, провели 1-2 онлайн урока и толкова. Пробните изпити и те май не са се провеждали или поне не всички, защото първите официлани пробни били в края на март. И там докато се организират, докато ги подкарат и тях онлайн и пак минало месец и нещо. Курса по биология по-бързо се пренастроил онлайн, но и там са пропуснали половин месец. Та падането на балове е функция на много променливи, като страха е една от тях, но качественото обучение и здрава подготовка е с доста голяма тежест...
А нашите гимназисти след онова претупване на материал в 7 клас (биологията беше един от предметите, по които цял един раздел го взеха за 2-3 часа, за да могат да завършат основно образование в 7 клас), после половин 9 клас ДО, сега вероятно почти цял десети клас ОРЕС (или както Марулетка предрече - същи оСЕр), накрая ако не изберат специален предмет биология, тройката за тях ще бъде един завиден резултат, почти непостижим...

# 426
  • София
Права си, ковид се отрази и на подготовката, та и това има значение. Въпреки че за медицина започват с уроците в 11-ти клас и идеята е до март, когато са предварителните изпити, да са готови. Ковид дойде след това.

# 427
  • София
Медицината е едно изключително дълго и трудно обучение. И не свършва само с университета, а продължава цял живот. Така че е наистина хубаво , ако го учат само наистина убедени.

# 428
  • София
Получих съобщение в Школо, с график на психолози, осигиряващи дистанционна подкрепа. Графикът е от 11.11 до 27.11.
Освен, че ме навежда на мисълта, че ДО в Сф ще бъде продължено до края на месеца, им теглих една на ум. Моето дете си осигурява сам подкрепа. Довечера има среща с приятели. Ще се разхождат в парка, докато е светло, после по Витошка. Е, не мога да го държа в нас постоянно. Ще ме извиняват и Фандъкова, и Кастрева, и Вълчев, и онзи на здравеопазването. Вечерният му час е 22, колкото е и по закон. Надявам се да не измислят, че и по улиците трябва да ходят с придружител... Joy

Допълвам се: започва да тече сериозна служебна кореспонденция. Най-хубавото е, че започва изплащането на стипендиите. Joy

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 13:16 от Слънчевата

# 429
  • София
За съжаление, аз ДО вече го виждам поне до Коледа. Но и вече си мисля, че може би е по-добре. В училището на малкия има над 10 болни учители, някои са сериозно болни, има и в болница. Ако няма кой да преподава, какъв е смисълът от присъственото? Frowning1 А и тези учители искаме да си ги запазим. Почти всеки ден чувам за болен познат, а вече има такива и сред близките ми приятели.
Иначе и аз не възнамерявам да ги държа вкъщи постоянно. Виждат се с приятелския си кръг.

# 430
  • София
Ситуацията е ... всички губим.
И при набора има болни учители, които за щастие се чувстват добре и дори си водят онлайн часовете! Heart
Това не би било възможно при присъствено, защото ще са в карантина.
Иначе, по повод заразяването, имаме в съседния вход учителка по БЕЛ. Заразена е, с положителен тест от уикенда. Заразила се е по време на семеен воаяж в периода 30.10-02.11. Не я обвинявам, само казвам, че и учителите са хора.

# 431
  • София
За съжаление, аз ДО вече го виждам поне до Коледа. Но и вече си мисля, че може би е по-добре. В училището на малкия има над 10 болни учители, някои са сериозно болни, има и в болница. Ако няма кой да преподава, какъв е смисълът от присъственото? Frowning1 А и тези учители искаме да си ги запазим.
За огромно съжаление, май стигнахме до това. Нещата с Ковид-19, вече са извън контрол. 😱 Ако така вървят нещата, май до НГ, ще учат дистанционно. 🙄
Ситуацията е ... всички губим.
Факт!😥

# 432
  • София
Слънчева, така е, не е казано, че се заразяват непременно в училище. Обаче в класа на малкия има 4-ма болни учители, 5 родители и едно дете /другите деца с болни родители не са тествани, защото нямат симптоми/. Всичките са последователно през няколко дни. Малко вероятно ми се струва да е съвпадение.

# 433
  • София
Е, това определено не е! Вече стигнахме до момента, в който можем да проследим веригите...

# 434
  • София
Днес съм в къщи, за морална подкрепа на щерката, че от днес са дистанционно. Слушам госпожата по хореография в момента - гърми микрофона през вратите на стаите. Обяснява колко тежко е изкарала вируса, как не е вярвала че ще оцелее, а е спортна натура - постоянно се движи, танцува активно, храни се здравословно, не пуши, не пие. Щом такива хора го карат тежко, вече не знам какво може да ни стигне.
В този случай е добре че са дистанционно, защото тя още не може да им се яви телом в училище, а сега поне имат часове. Миналата седмица имали 12 болни учители, то график не може да се направи, останалите как да заместват. Уж за 2 седмици, ама ще видим колко ще откарат...и да ги върнат в училище, за малко ще е. И за гимназистите е същото.

Общи условия

Активация на акаунт