ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 415
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
И при нас в училището на малкия ДО го удължиха до 30.11, но според мен ще са до края на годината.
За наборката е ясно , за сега до 12.11, но очаквам тези дни да го променят, предполагам до 30.11. Много болни учители има в София (предполагам и в другите градове е така), та дано има кой да преподава.

# 436
  • София
Здравейте, момичета!
Много мразя, когато съм била права за нещо лошо. Защо казвате, че сме стигнали до тук, като че сте изненадани и сте очаквали друго развитие на събитията?
Точно това развитие беше ясно и през юли, и през август, и през септември. Ясно беше, че щом децата се съберат в училище, веднага ще има бум на заразени. И че децата заразяват семействата си. Много висока е цената на този един мижав месец присъствено обучение. За този месец някои ще платят с живота си.

А какво било болен учител да продължава да си води часовете? Това е невероятно геройство, огромно желание да не оставиш учениците си. Не искайте такова нещо от учителите. Искайте да не се разболяват и да останат живи.

Обещавам си това да е последният ми негативен пост. Няма да напиша нищо за вируса и болестта.

Да се молим всеки да има със семейството си една тиха, здрава, смирена Коледа, пък била тя и дистанционна.

# 437
  • София
Малкият беше на ДО миналата седмица по решение на училището. В събота ни пуснаха анкета - кой избира присъствено, кой дистанционно. В момента в училището има и двата варианта - част от класовете са присъствено, друга част - дистанционно - според индивидуалното решение на всеки родител. И съответно са в смесени групи от по два класа. Аз избрах дистанционно за малкия, а само допреди няколко седмици си мислех, че никога няма да избера този вариант. Но го направих - не от страх за детето, а заради учителите. Две от групите по английски втора седмица нямат часове, вкл. дистанционни, защото учителите им просто не са в състояние да преподават. По-леко каращите вируса преподават онлайн.
Яна, признавам си, че аз през август и септември не предвиждах такова развитие. Предвиждах увеличаване на заразаните при застудяване на времето, но не в такива размери. Май малко хора го предвиждаха това през лятото, включително в другите европейски държави.

# 438
  • София

А какво било болен учител да продължава да си води часовете? Това е невероятно геройство, огромно желание да не оставиш учениците си. Не искайте такова нещо от учителите. Искайте да не се разболяват и да останат живи.

Не го искам!
Изключително съм благодарна на тези хора!

# 439
  • София
Както са тръгнали нещата, няма да има НВО 10-ти клас и тази година. Ще трябва да си намерим друг повод за пиене. Smirk

# 440
  • София
Давайте да ги женим, че както е тръгнало, може да е по-ползотворното решение! Joy

# 441
  • София
Викаш, да се еманципират на 16 години и да си хващат пътя вече. Joy

# 442
Е как да ги женим,те ограничиха и заведенията?!Дистанционно ли!
   Ако няма НВО в 10 клас,ще пия от кеф!!!А миналогодишните десетокласнии държаха ли в началото на годината НВО?
    Наборът излиза,с едни определени 4 деца,повече се разхождат,отколкото по заведения.
   И аз имам близки приятели с ковид.На нашата улица има двама починали , не много млади,но все още здрави и работоспособни.
    Инач ДО къде върви,къде го бутаме...Валят отсъствия,оценки,после ги трият,аз се карам,после се извинявам.....Лудница.Ако пуснат и при нас координати на психолог,ще се възползвам,да знаете.Иначе ще откача.
    Дъщеря ми вчера цял ден си украсява етажа коледно.Изобщо не обичам този празник аз,тя хвърчи напред- назад
с едни коледни венци,боядисва шишарки,свива борови клонки.
   Дори подаръкът на брат й вече е у дома.
   Карантинно изкарахме Великден,май така ще бъде и Коледа.Дано е за добро!

# 443
  • София
Абе, смеете се вие, ама още 2 год ДО, къде ще му иде края?
Докато се изучат от разстояние, барем по едно дете да отгледат. Тамън ще им е интересно, няма да им липсват социалните контакти... Joy
Ние ще работим, ще помагаме, то и без друго няма за какво да си харчим парите вече! Joy

# 444
  • София
Как да няма - за пижами! Joy

# 445
  • София
Здравейте, момичета!
Много мразя, когато съм била права за нещо лошо. Защо казвате, че сме стигнали до тук, като че сте изненадани и сте очаквали друго развитие на събитията?
Точно това развитие беше ясно и през юли, и през август, и през септември. Ясно беше, че щом децата се съберат в училище, веднага ще има бум на заразени. И че децата заразяват семействата си. Много висока е цената на този един мижав месец присъствено обучение. За този месец някои ще платят с живота си.
Яна, не че не съм очаквала бум на заразените, но все вярвах, че ще се спазват трите Д, поне в училище. Груба грешка беше, неизискването за носене на маски и в клас и по коридорите. Голяма драма с носенето на маски. Мисля, че заразата в училище е много по-малка от транспорта, заведенията, молове, спортните зали и т.н., където има струпване на хора. Искрено съчувствам на заразените учители, но вирусът не подбира на професионален принцип. Няма застраховани.
Дано минем през това изпитание с най-малко загуби!

# 446
  • София
Да обявявят ДО до Нова година и да отменят НВО-то. Това искам. За момента не 'ща да я омъжвам Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:51 от Sunny bunny

# 447
  • София
Да, на мен това ми беше мисълта, като казах, че тече кореспонденция в Школо. Вероятно училищата имат някакво инфо. Да казват, каквото имат да казват и да не ни държат в напрежение.

# 448
  • В светлината на слънцето
Айде, подготвят ни и нас за ДО. Попълних две анкети - и за двамата.
За пиенето - споко бе, ще пиете с нас, дето имаме и седмокласници. Нашето НВО няма да го отменят.
И финално, за “разкош” - минахме и ние през Ковид. Децата - по-леко (наборката - най-леко). Аз, мъжа ми и майка ми - средно тежко. Ако това е средното, не искам да мисля как е тежкото. Хора, имаше дни, в които нямах сили да отворя клепачите си - мигането беше ужасно тежко усилие. Страшно е! Пазете се много!

# 449
  • София
Лу, важното е, че е минало! Hug
Кажи малко по-подробно как го изкарахте /ако искаш, де/. До пневмония стигна ли някой? По-близките хора около мен го изкараха леко - малко главоболие, малко болки в мускулите, загуба на обоняние, леко запушен нос... такива неща. Но бащата на един от най-добрите приятели на наборката изкара 10 дни в болница, доста тежко.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 20:42 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт